Bil Magasinet (Denmark)

Den eldrevne arbejdsman­d

- Tekst Steen Bachmann Foto Søren Juul

Toyota er partner med Citroën, Opel og Peugeot, og i stedet for at bruge en formue på at udvikle en ny varebil i den lille klasse har de købt sig ind på ledig produktion­skapacitet på Stellan tis’ fabrik idet nordvestli­ge Spanien.

Toyota Proace City Verso er langt hen af vejen teknisk identisk med søsterbile­rne Citroën Berlingo, Peugeot Partner og Opel Combo. De fire deler motorer og drivliner, men har eget design for og bag, og egen førerplads og instrument­ering. I Toyota’s bilkomme r info tai n ment systemet fra Toyota, mens ma nyder 3 år/100.000 km på mekanikken, 5 år/100.000 km på elektriske komponente­r og 8 år/160.000 km på batteriet, hvis dets kapacitet kommer under 70 pct. Bilen fås med akselafsta­nd på 279 eller 298 cm.

Testbilen er en Proace City Verso med lang akselafsta­nd, to skydedøre og dobbelte lodrette bagdøre. Bilen har elmotor fra Peugeot e-208 på forakslen med 136 hk, et 50 kwh lithium ion-batteri i bunden og en raekkevidd­e på 269 m i Wltp-normen for blandet kørsel.

Så langt kan den kun køre på en opladning, hvis du sniger dig afsted bag en lastbil eller har medvind ned ad bakke. Varebilen fylder i landskabet og bryder sig ikke om motorvejsk­ørsel. Bilen har lavt tyngdepunk­t og kører okay også i sidevind, men batteriet holder ikke mere end 200 km på motorvej. Det er hverken vaerre eller bedre end andre biler af samme type og kan vaere lige meget, hvis du kører mindre på en arbejdsdag – der er jo ingen grund til at slaebe rundt på et tungt og dyrt batteri, hvis der ikke er brug for det. Elvariante­n må traekke beskedne 750 kg og laste 575 kg.

Her er tre saeder foran og omfattende udstyr for sikkerhed og komfort. Et glimrende bakkamera, der viser sit billede på et digitalt bakspejl, og er svaert at undvaere, når først man har prøvet det, er guld vaerd, mens adaptiv fartpilot desvaerre ikke fås.

 ?? ?? Bagfra er det naermest umuligt at se forskel på søsterbile­rne fra Citroën, Opel, Peugeot og Toyota.
▼
Bagfra er det naermest umuligt at se forskel på søsterbile­rne fra Citroën, Opel, Peugeot og Toyota. ▼

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark