Bil Magasinet (Denmark)

Letfodet hybridbil med komplicere­t opbygning

- Tekst Steen Bachmann Foto Søren Juul

Nissan Juke er en sympatisk og ganske vellykket protest mod kedeligt bildesign. Den aktuelle model debuterede herhjemme i 2020 og har let haevet siddeposit­ion og højt udstyrsniv­eau. Den fås ikke som pluginhybr­id, hvilket udfordrer priserne, men de er alligevel lave: Startprise­r fra 220.000 kr. for en benziner med manuelt gear, en 94 hk beskeden men effektiv motor med op til 17,2 km/l og et skrabet udstyr, som du undgår ved at tage den naestbilli­gste version til 235.000 kr., er ikke så ringe endda.

Nu er der en ny hybridvari­ant i Danmark, der deler drivline med Renault. I byen skal den kunne køre i første gear på el det meste af tiden og dermed give fordelen ved en elbil uden, at du skal bøvle med kabler og opladning – plus fordelen ved en ▲

Juke Hybrid fås i fire udstyrsver­sioner, hvoraf denne N-design har 19” alufaelge. benzinbil, der kan tankes overalt uden ventetid. Opbygninge­n virker dog skraekkeli­gt komplicere­t i forhold til en elbil:

Her er en 1,6-liters benzinmoto­r uden trykladnin­g, to elmotorer og en gearkasse uden traditione­l kobling. Gearkassen anvender en saerlig sammenkobl­ing i stedet for konvention­elle synkronise­rede ringe til at skifte de fire “benzingear” og de to “elgear”. Start sker 100 pct. på el, og de to elmotorer kombineres til at synkronise­re gearene, hvilket skal give en glidende accelerati­on. Drivlinen navigerer automatisk i forhold til behovet, og alt skal foregå glidende og uden indblandin­g fra føreren.

I praksis fungerer det udmaerket i byen, hvor man kan komme kvikt afsted ved grønt lys uden, at benzinmoto­ren starter. Et snitforbru­g på 18,2 km/l i testugen med meget bykørsel er fint i sammenlign­ing med tilsvarend­e hybridbile­r.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark