Bil Magasinet (Denmark)

Farvel til den gamle navigation 90’erne har ringet

- Tekst & foto Mathias Brandt

og vil gerne have deres Philips-navigation retur – så det skal de få. Den første ejer af min 911 var direktøren af tøjfirmaet Peak Performanc­e og holdt til i Stockholm. Det er formentlig ham, som taenkte, det var en god idé med et eftermonte­ret navigation­sanlaeg i bilen.

Hvis man har fulgt lidt med i denne “Vores Biler”-sektion, har man kunnet se, hvordan jeg aendrer bilen tilbage til standard på nogle punkter. I denne måned er vi kommet til den flot integrered­e Philips-navigation, der er monteret i centerkons­ollen. Det ser for så vidt ikke dumt ud, men den fungerer ikke, og i passageren­s fodbrønd er der monteret hele styreenhed­en til navigation­en. Lang historie kort, så skal den ud.

Inde bag skaermen sidder en ramme, der holder de skuffer, jeg gerne vil montere i stedet for skaermen, men jeg var bange for, at de havde skåret i den for at få plads til skaermen. Det havde de heldigvis ikke. Så efter at have fjernet ufattelige maengder kabel, en lille højttaler, en fjernbetje­ning og selve styreenhed­en, kunne jeg montere skufferne.

De to skuffer har jeg fundet nye på en fransk hjemmeside, og jeg betalte 102 euro for to plastiksku­ffer. Det er mange penge, men det lykkedes ikke at finde dem brugt. De skal bare klikkes ind i rammen, og derfra er det blot at montere det interiørtr­im, jeg havde afmonteret.

Resultatet kan du se på de nederste to billeder.

Det er ikke kun blevet mere praktisk, det ser også langt bedre ud. Endnu et flueben på min liste er sat – og det føles godt.

Indtil videre har det vist sig at vaere ret simpelt at skrue på bilen. Man kan finde gør-det-selv-videoer af alt på nettet, og det giver mig en slags tryghed, inden jeg går i gang.

 ?? ?? Operatione­n fra gammel navigation til nye skuffer tog omkring en times tid fra start til slut.
▼
Operatione­n fra gammel navigation til nye skuffer tog omkring en times tid fra start til slut. ▼
 ?? ?? Det kan godt se en anelse uoverskuel­igt ud, men det gik nemmere end forventet.
Det kan godt se en anelse uoverskuel­igt ud, men det gik nemmere end forventet.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark