Bil Magasinet (Denmark)

Revolution

Det er svaert at se en retning og få overblik over nybilsmark­edet i Danmark lige nu.

- MIKKEL THOMSAGER Chefredakt­ør @ mikkelt@bilmagasin­et.dk

“Jeg vil egentlig gerne følge med i alle de nye elbiler, men jeg har opgivet”, skrev en laeser til mig den forgangne måned. Jeg måtte svare, at jeg havde fuld forståelse for udfordring­en. Jeg har selv svaert ved at følge med en gang imellem. En ting er alle de nye modeller, der kommer fra de kendte bilproduce­nter. Noget andet er at følge med i alle de nye maerker, som praesenter­es og lanceres i Danmark i øjeblikket.

Vaer ikke i tvivl: Vi står midt i en revolution, selv om den måske netop nu er større i medier end i realiteten. Vi – også Bil Magasinet – skriver meget om kinesiske elbiler, men der bliver faktisk ikke solgt så mange af dem. Endnu! Men de presser på. Bilerne er grundlaegg­ende ikke dårlige, kineserne er godt med, når det gaelder udviklinge­naf elbiler, og i Danmark har flere af de nye maerker fået anerkendte danske importører bag sig. Revolution­en er i fuld gang, og når man står midt i den, er det svaert at se retningen og få overblik.

Netop det – at få overblik over de nye biler – ser vi som en af Bil Magasinets vigtigste opgaver. Vort mål er at skrive om alle de nye biler, der kommer, saette dem ind i den rette sammenhaen­g og sortere dem for dig i forhold til vigtighed, relevans og nyhedsvaer­di. Det skal give dig overblik og indblik. Det kommer måske ikke på én gang og i ét magasin, men vi forsøger – eksempelvi­s med denne måneds stortest. Udgangspun­ktet her er nye elbiler fra Hyundai og Nio, men det giver ingen mening at skrive om elbiler lige nu – uden at tage Tesla 3 i betragtnin­g, fordi den underbyder alle andre. Så derfor er den med i testen, hvor den i øvrigt klarer sig godt. Laes Søren Juuls stortest fra side 50.

Jeg var selv med på stortestho­ldet, og det var en spaendende opgave. Dagen efter startede jeg min 6-cylindrede BMW 135i fra 2011 op for saesonen. Den holdt i garagen, og jeg sikrede mig, at alt var klar, så jeg fik det hele med, da jeg trykkede på startknapp­en første gang. Laes om mine oplevelser med mine egne biler fra side 96.

Steen Bachmann nød det lige så meget, da han kom bag rattet af to 6-cylindrede Bmw-motorer, den ene i en BMW Z4 M Coupé fra 2006, og den anden i en helt ny Toyota Supra. Det er der kommet en saerdeles underholde­nde artikel ud af, og det er den anden af de to vigtigste opgaver for Bil Magasinet. Laes den fra side 36.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark