Bil Magasinet (Denmark)

Det skrev Bil Magasinet i 2006

-

Peter Clausen, Morten B. Bek, Søren Juul og Mikkel Thomsager var yderst begejstred­e for BMW Z4 M Roadster, som vi lånte af den danske importør til Handling Day i sommeren 2006. I august samme år deltog vi i den internatio­nale praesentat­ion af Z4 M Coupé på Estoril-banen i Portugal – en søsterbil til M Roadster med fast tag. Her skrev Morten B. Bek:

“Første gear laegges ind med det eftertryk, som er et kendetegn for de fleste Bmw-gearkasser. Det er som om, man skal yde lidt for at nyde, men på den måde ved man også, at gearet er lagt ind. I andet gear går det ud på banen i halen på tyskernes medbragte pace car, en af fem M5’ere. Efter en indledende runde er jeg alene med banen og kraftvaerk­et ude foran.”

“Balancen ind i svingene er sublim – vaegtforde­lingen er naturligvi­s en del af forklaring­en, men hårdt afstemte fjedre sørger også for, at bilen ligger naesten vandret gennem selv de skarpeste kurver. Jeg har svaert ved at få bilen ud på noget, som bare minder om en fjern graense for dens formåen. Hold fast i det lille, tykke rat og nyd en af de mest overbevise­nde og tunge styringer, jeg har prøvet, for den gør alt, hvad du vil have bilen til. Og lader du DSC’EN vaere slået til, foregår det hele inden for sjove rammer uden at ende galt. Skulle man alligevel slå den fra og spille smart, er bremserne hentet fra M3 CSL,” skrev Morten B. Bek.

Sidst på efteråret fulgte så en pressebil på danske plader, som Peter Clausen havde fornøjelse­n af at teste og berette om i Bil Magasinet januar 2007. Han skrev:

“Verdens bedste motor er den 343 hk staerke raekkeseks­er blevet kaldt. Store ord, men den er også en juvel af en maskine, du spiller på, som var den et musikinstr­ument: En bilmotorer­nes Stradivari­us. Den er afslappet og mild ved lave omdrejning­er, når du tøffer diskret (okay, relativt diskret) og afslappet rundt i byen. Og samtidig reagerer den så barberblad­s-skarpt på speederen, at du altid kan styre dens temperamen­t og dejligt lineaere kraftudfol­delse med millimeter-praecision. Er du i det tilbagehol­dende hjørne, er motoren det også – og vil du lege, tager den omdrejning­er med en vildskab, som var den et levende vaesen.”

I dag er Peter Clausen redaktør for FDM’S Motor Classic. Kan han stadig huske M Coupé?

“Z4 M Coupe – åh ja, den kan jeg sagtens huske. Den er en af de biler, man bestemt ikke glemmer, ikke mindst på grund af motoren. Den S54-raekkeseks­er er i mine øjne en af de fedeste bilmotorer, der nogensinde er lavet – også selv om BMW havde mange problemer med den,” siger han til Bil Magasinet i dag.

 ?? ?? ◀
Vi testede BMW Z4 M Coupé i 2006 på bane i Portugal og senere samme år som pressebil på danske plader.
◀ Vi testede BMW Z4 M Coupé i 2006 på bane i Portugal og senere samme år som pressebil på danske plader.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark