Bil Magasinet (Denmark)

JEG ER NØDT TIL AT LADE UDE. HVORDAN FINDER JEG DEN BEDSTE LØSNING?

-

Når man kun lader ude, er der lige så mange variabler som ved at lade hjemme. Det første, du kan gøre, er at afgøre, om du vil oprette abonnement hos en udbyder af el. Mange ejere af elbiler har abonnement hos for eksempel Clever, E.ON eller Ionity, fordi det fulgte med bilen eller var det mest oplagte, men overvej, om det er udgiften vaerd. Tidligere var der typisk flat-rate med én fast pris pr. kwh, men hos Ionity betaler du for eksempel 2,75 kr./kwh på en lynlader og 2,60 kr. på hurtiglade­r.

Uanset om du har abonnement, kan du lade, hvor du vil. Du kan betale med app med eller uden abonnement, ved at skanne en ladebrik ved standeren eller med betalingsk­ort. Hav som minimum en enkelt ladebrik i bilen, der kan sikre adgang til standeren, hvis det kniber med internetfo­rbindelsen til din smartphone – det kan isaer vaere en fordel på udlandsrej­ser, hvor du riskerer at komme til at mangle mobildaekn­ing i øde eller bjergrige egne. De største ladenetvae­rk i Danmark er Clever, E.ON og Ionity, der kan anvendes via en app eller en ladebrik som Plugshare, Plugsurfin­g, Spirii med flere anvender. Priserne kan dog vaere ret høje i disse apps, så brug gerne hver enkelt leverandør­s egen app. Populaere apps omfatter Allego, Circle K, OK, Sperto med flere.

Planlaeg gerne din ladning hjemmefra via app eller bilens eget navigation­ssystem – det sidste giver den fordel, at bilen typisk forvarmer batteriet for mere effektiv ladning.

Tip:

Mange danske elbilister har abonnement hos Clever, så der er oftere bilkøer ved deres lynladere på årets store rejsedage end hos andre operatører.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark