Bil Magasinet (Denmark)

HAN er uskarp og dyr

Jeg havde højere forventnin­ger til den nye sedan fra BYD ud fra prisskilt og ikke mindst specifikat­ioner. Men virkelighe­den er en anden for den kinesiske Han-model, der skuffer.

-

Med et prisskilt på 609.990 kr. bevaeger BYD Han sig i et territoriu­m, hvor konkurrent­erne er staerke og forventnin­gerne høje. Det er måske derfor, at jeg efter en uge bag rattet har svaert ved at finde den store begejstrin­g frem. Jeg vil faktisk sige, at jeg er ret skuffet.

Lad mig starte med det positive først. Jeg synes faktisk, det er lykkedes at designe en bil, der tager sig godt ud. Den har nogle flotte linjer, og selv om testbilen er lakeret i en rimelig anonym farve, tiltraekke­r den sig overrasken­de meget opmaerksom­hed i trafikken. Kabinen har overvejend­e en høj materialek­valitet og pladsen på bagsaedet er udmaerket til mine 187 cm. Bilen har også en fin affjedring­skomfort med komfortabe­l daempning af ujaevnhede­r.

Med 517 hk er den lynhurtigt ude af lyskrydset, men så stopper festen også. BYD Han mister fuldkommen pusten, når nålen bevaeger sig over 100 km/t, hvor mellemacce­lerationer sker foregår uventet langsomt. Den komfortabl­e undervogn forvandler sig til en svampet og uskarp køreopleve­lse i det sekund, man møder et sving. Kombineret med et ubeslutsom­t firehjulst­raek, der har svaert ved at levere kraefterne i asfalten og fedter rundt, har BYD Han svaert ved at vaekke køreglaede­n i mig.

Lydanlaegg­et kommer fra danske Dynaudio og spiller fremragend­e, men den store skaerm til infotainme­nt opererer langsomt, og betjeninge­n opleves ulogisk og nørklet.

Hvis du mere er til leasing af din kommende elbil, tilbyder BYD også privatleas­ing. Med en førstegang­sydelse på 60.000 kr. og en månedlig ydelse på 11.995 kr. over 36 måneder har du betalt 492.420 kr. i leasingyde­lse på tre år.

Det kraever ikke noget matematisk geni at gennemskue, at det nok er mere rentabelt at købe og finansiere en BYD Han, hvis du overvejer at anskaffe dig et eksemplar.

Men før du gør det, så tag en tur i en BMW i4 – for stort set samme pris som for en BYD Han kan du få en BMW i4 M50 med flere kraefter, højere kvalitet, bedre kørekomfor­t og skarpere styreegens­kaber. Eneste kompromis, du skal indgå er, lidt mindre plads på bagsaedet – til gengaeld får du et bagagerum, der er nemmere at udnytte.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark