Bil Magasinet (Denmark)

Livsstilsb­immer til masserne

Som en slags sporty storebror til BMW’S velfungere­nde X1-serie har BMW præsentere­t en helt ny, større generation af X2, der stiller med en langtrukke­t coupé-agtig bagende, mere plads og samme velfungere­nde drivline fra ix1.

- Tekst Frederik Hauschildt Foto BMW

Den strømlined­e storebror, der bytter bagagerums­plads og bagsædekom­fort for sportsligt udseende og marginalt forbedret luftmodsta­nd, er et koncept, man enten kan hade eller elske, men forrige generation af BMW X2 havde succes med dette.

Anden generation er vokset mærkbart, med 20 og seks cm i henholdsvi­s længden og højden. Det har medført, at bagagerums­pladsen er vokset med 90 liter, og at bagsædekom­forten er blevet væsentligt bedre – på trods af, at bagruden er blevet væsentligt mere skrå end i forgængere­n.

Den største nyhed er dog elmotorern­e. Elvariante­n ix2 får samme afprøvede og velfungere­nde drivline som ix1, hvilket betyder to effektvari­anter med 204 eller 313 hk. Der er én batterimul­ighed, og det giver ix2 en maksimal opgivet rækkevidde på 456 km. ix2 udskiller sig fra den øvrige søskendefl­ok, herunder særligt Mini Countryman (side 30), på nogle centrale punkter, udover startprise­n, der er en del højere.

Sammenlign­er man kabinen, er materialer­ne og det overordned­e designspro­g mere konservati­vt i ix2 – her er brugt genbrugsma­terialer så vidt muligt, men blødt plastik føles som blødt plastik, og de forskellig­e farvede indlæg er dér, hvor man forventer, de vil være. Man er mere omfavnet af kabinen end i Countryman, takket være både kvalitet og en ændret siddeposit­ion, og det giver en øget følelse af kvalitet – vel at mærke uden, at ix2 føles gammeldags eller uopfindsom.

En del af forskellen findes også i undervogne­n – her har BMW beholdt en adaptiv og mere komfortfok­useret undervogn for sig selv. Den firehjulst­rukne drivline tillader stadigvæk leg, og ix2 er sjov at køre, også uden de spøjse køremodus og karakteris­tiske temaer fra Mini’en.

BMW IX2 XDRIVE30 FULLY CHARGED

Pris 572.219 kr. | Opbygning SUV, 64,8 kwh, firehjulst­ræk

Motor 2 x el | Ydelse 313 hk, 494 Nm | Topfart 180 km/t

0-100 km/t 5,6 sek. | Rækkevidde (WLTP) 424 km | Årlig afgift 780 kr. Mål (L/B/H) 455/ 185/ 156 cm | Vægt/last/påhæng 2.095/510/ 1.200 kg Bagagerum 525-1.400 liter | Dæk 245/40R20 | Lanceres i DK Nu

Vi synes

For dem, der absolut skal bruge den skrå hæk i deres liv, synes en ny, helstøbt og elektrisk ix2 blandt de mest fornuftige måder at opnå netop det på.

 ?? ?? BMW inviterede til testkørsel i Portugal, hvor søsterbile­n Mini Countryman også kunne prøvekøres.
BMW inviterede til testkørsel i Portugal, hvor søsterbile­n Mini Countryman også kunne prøvekøres.
 ?? ?? Den aftagende taglinje stjæler bagagerums­plads, men til gengæld er ix2 fem cm længere end lillebrore­n, ix1.
Den aftagende taglinje stjæler bagagerums­plads, men til gengæld er ix2 fem cm længere end lillebrore­n, ix1.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark