Bo Bedre - Alt om Mad

3 OVERDÅDIGE JULEKAGER

- Opskrifter og styling LONE KJAER Foto TIA BORGSMIDT

I år bliver der hverken sparet på råvarer, pynt eller smag, når vi bager tre ekstravaga­nte julekager. På de følgende sider får du opskrifter­ne og et nemt overblik trin for trin, så du kan få et smukt og dekorativt resultat. Lige til at spise ...

SÅ FLOT, at man et øjeblik tøver med at spise den, men har du først fået en mundfuld, vil du have mere. Bag dette juletrae – det tager tid, men det kunne sagtens blive din families nye julefavori­t.

1. SKAER et juletrae ud af hver af de to bunde. Lav evt. en skabelon i bagepapir. 2. SMØR abrikosmar­melade på den ene bund. 3. LAEG den anden bund ovenpå. 4. GØR din smørcreme klar. 5. BEGYND sprøjtning­en udefra og ind. 6. JULETRAEET venter på sin pynt. 7. UDSTIK pynt af resterne af bundene, som her en stjerne eller evt. til at give traeet ekstra pynt. 8. GULDSTØV, chokoladek­ugler og kandiseret mynte får kagen til at stråle. Du kan variere pynten i det uendelige, men aestetisk sans vil give det bedste resultat.

JULETRAEET MED SIN PYNT

12 PERSONER

Det smukke trae består af skønne, luftige sirupsbund­e lagt sammen med abrikosmar­melade. Pynten består af en dejlig blød smørcreme og en masse fine, velsmagend­e laekkerier.

SIRUPSBUND­E 200 g smør 250 g sukker 4 aeg 2 dl mørk sirup 450 g hvedemel 2 tsk. bagepulver 1 spsk. stødt kanel 2 tsk. stødt kardemomme 2 tsk. vaniljesuk­ker 4 dl sødmaelk

FYLD 2 dl abrikosmar­melade

SMØRCREME 400 g blødt smør 360 g flormelis Revet skal af 2 ubehandled­e appelsiner

PYNT Guld-lakridskug­ler fra Bülow Classic-lakridskug­ler fra Bülow Kandiseret mynte Bronzestøv Guldstøv Valrhona-perler, fås i mange udgaver

SIRUPSBUND­E • Pisk smør og sukker godt sammen med en elpisker. Tilsaet aeggene et ad gangen, mens der piskes. Vend mørk sirup i dejen. Bland hvedemel med bagepulver, krydderier og vaniljesuk­ker, og rør i dejen sammen med maelken. • Kom halvdelen af dejen i en bradepande beklaedt med bagepapir, ca. 30 x 35 cm, og bag bunden ved 175° varmluft i ca. 20 min. Gentag med resten af dejen. Du skal bruge to bunde. • Skaer dejen ud som et juletrae. Skaer først foden. Den skal vaere 9 cm i laengden og 6 cm i højden. • Skaer derefter fra midten af toppen og ned på begge sider. Gentag med den anden sirupsbund. • Løsn bunden fra bagepapire­t, og vend bunden om. Smør abrikosmar­melade på bunden. • Laeg nu den anden sirupsbund over, så kagen ligner et trae.

SMØRCREME • Pisk det bløde smør med flormelis, indtil cremen er lys og luftig. Tilsaet revet appelsinsk­al, og pisk til en luftig smørcreme. Kom cremen i en sprøjtepos­e med stjernetyl­le. • Sprøjt smørcremen ud på kagen. • Udstik en stjerne af noget af dejen, som er skåret fra. • Pynt nu kagen, som var den et juletrae.

TIP: Den dej, som skaeres fra, kan med fordel udstikkes til fx hjerter og stjerner. De kan laegges sammen med abrikosmar­melade, og vil du sprøjte op med smørcreme, så gang opskriften på cremen med 1½, så du har rigeligt.

 ??  ??
 ??  ?? 5
5
 ??  ?? 6
6
 ??  ?? 1
1
 ??  ?? 2
2
 ??  ?? 3
3
 ??  ?? 4
4
 ??  ?? 7
7
 ??  ?? 8
8

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark