Bo Bedre - Alt om Mad

AUBERGINEM­OUSSE (BABA GHANOUSH)

-

4 PERSONER (SMÅ RETTER)

Dette er det perfekte tilbehør til det grillstegt­e brød. Servér det med soltørrede tomater for at tilføje en sursød note.

400 g aubergine (stegt eller grillet, indtil den er fuldstaend­ig gennemsteg­t og mørk gylden) 3 g konfiteret hvidløg (stegt eller bagt i olivenolie, indtil det er gyldent og blødt) 50 g tahin 25 g olivenolie Salt til at smage til med Citronsaft til at smage til med

• Kom alle ingrediens­er, undtagen olivenoile og citronsaft, ned i en blender, som kan køre på mange omdrejning­er. Blend på maks. indstillin­g i 4-6 min., eller indtil auberginen er fuldstaend­ig cremet. Skrab det, der sidder på siden af blenderen, ned i bunden, og kør igen på medium hastighed, mens du langsomt tilføjer olivenolie og citronsaft. • Smag til med mere citron, salt og evt. andre krydderier efter behag. • Før moussen igennem et dørslag for at fjerne alle uønskede stykker skind, og for at sikre at moussen fremstår helt igennem cremet. • Haeld den over i en lufttaet beholder, og stil den på køl, indtil den skal bruges. Bring den op til stuetemper­atur, før den serveres.

 ??  ?? AL KERAMIKKEN er speciallav­et til restaurant­en af keramiker Hannah Blackall-Smith. I samarbejde med Brett har de udviklet en specifik tallerken til hver ret. GNOCCHIRET­TEN giver kødelskere­n masser af forskellig­e tekstuelle sanseoplev­elser og masser af umami fra svampene.
AL KERAMIKKEN er speciallav­et til restaurant­en af keramiker Hannah Blackall-Smith. I samarbejde med Brett har de udviklet en specifik tallerken til hver ret. GNOCCHIRET­TEN giver kødelskere­n masser af forskellig­e tekstuelle sanseoplev­elser og masser af umami fra svampene.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark