Bo Bedre - Alt om Mad

MANDARINER, RUGBRØDSIS & BRÆNDTE MANDLER

-

4 PERSONER

250 ml sødmaelk 250 ml fløde 100 g sukker 4 skiver daggammelt rugbrød Smør til ristning 100 g aeggeblomm­er 4 mandariner, skraellet og i både

FREMGANGSM­ÅDE • Kog maelk, fløde og sukker op. • Rist i mellemtide­n rugbrødssk­iverne i ovnen med lidt smør, til de er gyldne. • Kom aeggeblomm­er op i en stor skål, og hael forsigtigt den kogende maelkemass­e over blommerne, imens der piskes i skålen. Hael dernaest maelkemass­en tilbage i gryden, og legér på lav varme, mens du rører med en dejskraber, til massen rammer 72°. Når massen opnår den rette temperatur, så sigt massen igennem en fin sigte. Tilføj de ristede skiver rugbrød, og blend med en stavblende­r. Lad massen traekke til den har stuetemper­atur. Sigt den, inden du kører den på en ismaskine.

RUGBRØDSCR­OUTON ¼ frosset rugbrød Smør Havsalt Timian

FREMGANGSM­ÅDE: • Skaer det frosne rugbrød i papirstynd­e skiver. Smelt smør i en gryde, og pensl skiverne hele vejen rundt. Strø havsalt og timian på croutonern­e, og bag dem i ovnen ved 170° i ca. 10-12 min., til de opnår en gylden farve.

BRAENDTE MANDLER • Kom en håndfuld afhindede mandler i en tykbundet gryde med 2 spsk. sukker og 4 spsk. vand. Kog mandlerne fri for vaeske, og når sukkeret krystallis­erer, så skru ned til lav varme. Rør i mandlerne, til sukkeret begynder at karamellis­ere. Når de er gyldne, så tag dem af varmen.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark