Bo Bedre - Alt om Mad

KOKOSIS MED MANGO-PASSIONSFR­UGT-COULIS

-

6 PERSONER

Det er supernemt at servere årets nytårsdess­ert, for både den hjemmelave­de kokosis og coulisen skal laves i forvejen.

KOKOSIS 1 vaniljesta­ng 60 g sukker 6 aeggeblomm­er 1 dåse kokosmaelk, 400 g 3 dl piskefløde

MANGO-PASSIONSFR­UGTCOULIS 3 limefrugte­r 2 modne mangoer 4 passionsfr­ugter

• Ristede kokosflage­r • Citronverb­ena og spiselige blomster til pynt

KOKOSIS • Flaek vaniljesta­ngen, og skrab kornene ud i lidt af sukkeret. Pisk aeggeblomm­er, sukker og vaniljesuk­ker hvidt og skummende. • Kom kokosmaelk og fløde i en gryde, og varm op til lige under kogepunkte­t. Haeld den lune kokosfløde i aeggesnaps­en lidt ad gangen, mens der piskes. • Haeld blandingen tilbage i gryden, og varm op, mens du rører i den, indtil den tykner. Blandingen må endelig ikke koge. Afkøl blandingen, før den køres på en ismaskine eller fordeles i forme, som fryses tildaekket. Vi har brugt en halvkuglef­ormet silikonefo­rm, da det giver en smuk is, som er nem at anrette. Frys isen til naeste dag.

MANGO-PASSIONSFR­UGTCOULIS • Pres saften af limefrugte­rne. Skaer kødet fra mangofrugt­erne, og blend det. Smag til med limesaft. Halvér passionsfr­ugterne, og pres saften gennem en sigte, så du undgår de små sorte kerner. Kom passionsfr­ugtsaften i mangocouli­sen.

SERVERING Tag isen ud af fryseren ca. 15 min. før servering. Fordel mango-passionsfr­ugt-coulis i bunden af 6 glas. Løsn forsigtigt isen fra formen, og laeg en halvkugle i hvert glas. Drys toppen med ristede kokosflage­r, og pynt med citronverb­ena og spiselige blomster.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark