Bo Bedre - Alt om Mad

\ MØD EN AF DANMARKS BEDSTE SOMMELIERE­R

- Af MARLENE TOLDBOD JAKOBSEN

Mød Felix Chamorro, og laes, hvad han vil drikke, når sommeren kommer.

Felix Chamorro er en mexicansk vinekspert og sommelier. Laes, hvordan han landede i København, og hvad han selv vil drikke, når sommeren kommer.

Hvis du er nysgerrig på vin, skal du kende navnet Felix Chamorro. Den mexicanske vinekspert og sommelier har siden 2014 slået sine folder i den danske hovedstad, og der var en helt saerlig grund til, at han tog turen mod nord i sin tid, nemlig fordi Christian Puglisi gerne ville have ham på holdet som sommelier på den nu hedengangn­e michelinre­staurant Relae på Nørrebro i København. Felix har en vanvittig god naese for vin og er bl.a. på Forbes’ top-100-liste over de mest kreative og indflydels­esrige mexicanere i verden. Han er uddannet fra L’Università di Scienze Gastronomi­che i Piemonte i Italien, der kun ligger få kilometer fra en af verdens førende vinregione­r, Le Langhe, der er kendt for barolovin, og ifølge Felix var det umuligt ikke at dykke hovedkulds ned i den italienske vinverden. På samme måde tog Danmark ham også med storm.

– Jeg forelskede mig fuldstaend­ig i Københavns ekstremt mangfoldig­e gastronomi­ske scene og besluttede mig for at blive en del af den, fortaeller Felix Chamorro.

Sidenhen har han også sluttet sig til Restaurant Brace, hvis køkken ledes af Nicola Fanetti, først som chefsommel­ier og nu som vinkonsule­nt, ansvarlig for at saette vin til maden og for det samlede vinkort. Derudover er han en del af vinforetag­endet FuCo – der står for Full Consciousn­ess – og driver vinhandlen Roots Vin Butik på henholdsvi­s Nørrebro og i Sydhavn i København.

Her giver Felix Chamorro sine anbefaling­er til nye såvel som erfarne vinentusia­ster.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark