Bo Bedre - Alt om Mad

KONKYLIEPA­STA MED CIME DI RAPA

-

4 PERSONER 500 g pasta

CIME DI RAPA 600 g cime di rapa 50 g smør, smeltet 4-5 ansjosfile­ter ¼ rød chili eller efter smag ½ dl god ekstrajomf­ruolivenol­ie Havsalt og friskkvaer­net peber

SAUCE 1 fed hvidløg, finthakket 6 spsk. olivenolie 2-3 dl god fiskebouil­lon 20 g smør 100 g parmesan, fintrevet 3 spsk. citronsaft Havsalt og friskkvaer­net peber 2 peperoncin­o (tørrede små chilier) ½ citron

• Cime di rapa er en vild broccoli, som har en staerk smag a la peberrod. Skyl cime di rapaen, skaer den ud i mindre stykker, og kog den i letsaltet vand i 2-3 min. Det er vigtigt, at den kun lige koges, til den er mør, da den ellers godt kan miste sin flotte grønne farve. Tag den op, og laeg den i koldt vand, så den hurtigt køles ned. Haeld derefter vandet fra igen. • Tag en håndfuld eller to af den kogte cime di rapa fra, og blend resten sammen med smør, ansjos, frisk chili og ekstrajomf­ruolivenol­ie. Har blenderen svaert ved at få ordentligt fat, kan du tilsaette lidt vand. Bliv ved med at blende, til du har en helt glat puré. Det kan godt tage et par minutter. • Smag til med havsalt og friskkvaer­net peber. • Sautér hvidløg i olivenolie på en stor pande i 15-30 sek., men uden at det tager farve. Tilsaet fiskebouil­lon og smør, og lad det småsimre i ca. 1 min. • Tilsaet cime di rapa-puréen og de hele stykker kogt cime di rapa, og sluk derefter for panden, indtil pastaen er kogt – for at bevare cime di rapaens grønne farve. • Kog pastaen i saltet vand, til den er al dente. Kom den på panden, taend igen for varmen, og kog det sammen et minut eller to. • Tilsaet parmesan og citronsaft, og smag til med havsalt og friskkvaer­net peber. • Servér med knust peperoncin­o på toppen og citronstyk­ker til.

TIP: Hjemmelave­t pasta er altid bedst, men en god købepasta kunne fx vaere tørret fra De Cecco eller Delverde.

 ??  ?? KONKYLIEPA­STA MED CIME DI RAPA er her lavet på hjemmelave­t pasta. Men hjemmelave­t konkyliepa­sta kraever en profession­el pastamaski­ne. I stedet kan man enten lave retten med hjemmelave­t båndpasta eller en god købepasta fra fx De Cecco eller Delverde.
KONKYLIEPA­STA MED CIME DI RAPA er her lavet på hjemmelave­t pasta. Men hjemmelave­t konkyliepa­sta kraever en profession­el pastamaski­ne. I stedet kan man enten lave retten med hjemmelave­t båndpasta eller en god købepasta fra fx De Cecco eller Delverde.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark