Bo Bedre - Alt om Mad

PASTASALAT MED RAMSLØGSPE­STO

-

4 PERSONER

At lave pastasalat er som at vaere tilbage i 1980’erne. Man skulle måske tro, at man havde fået nok af pasta-pesto-salater, men med pesto lavet af ramsløg er det en ideel forårsret. Der er én meget vigtig regel, hvis man vil lave en virkelig laekker pastasalat: Pastaen skal vaere friskkogt. Der er naesten ikke noget vaerre end pasta, der kommer lige fra køleskabet. Salaten passer i øvrigt godt sammen med den kolde agurkesupp­e, og det er en perfekt kombinatio­n til både frokost og middag.

PESTO 1 stor håndfuld ramsløgsbl­ade 50 g solsikkeke­rner 50 g fintrevet parmesan 1 dl ekstrajomf­ruolivenol­ie 2 spsk. citronsaft

SALAT 300 g orzopasta 1 agurk, ca. 400 g, finthakket 100 g feldsalat Flagesalt og friskkvaer­net peber

• Lav først pestoen. Kom de skyllede ramsløgsbl­ade i en foodproces­sor sammen med solsikkeke­rner, parmesan og olivenolie, og blend til en lind pasta. • Haeld pestoen i en skål, og smag den til med salt, peber og citronsaft. • Kog pastaen i letsaltet vand i 7 min., dryp den af, og lad den køle helt ned. • Bland pasta, agurk og feldsalat. Vend pestoen i, og smag igen til med salt, peber og citronsaft.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark