Bo Bedre - Alt om Mad

KARTOFFELT­ORTILLA MED PANCETTA OG ROSMARIN

-

6-8 PERSONER

En spansk kartoffelt­ortilla er både velsmagend­e, maettende og nem at have med på tur, da den smager bedst kold. Den kan med fordel laves dagen før.

KARTOFFELT­ORTILLA 1 løg ½ kg kartofler 1 dl olivenolie 75 g pancetta i tern 2 fed hvidløg 8 aeg 2 kviste frisk rosmarin Flagesalt og peber

TOPPING Bredbladet persille eller en håndfuld babyspinat

• Hak løget. Skur kartoflern­e, tør dem, og skaer dem i tern. • Varm halvdelen af olien på en pande, som tåler at komme i ovnen, ca. 20 cm i diameter. Steg løgene sammen med pancetta, til løgene er bløde og klare. Tag løg og pancetta af panden, og saet det til side. Kom resten af olien på panden, og tilsaet kartoffelt­ern sammen med hakket rosmarin. Steg, mens du vender rundt i dem. De skal steges, til de får en anelse stegeskorp­e og bliver naesten møre. Det tager lidt tid. • Skru ned for varmen. Kom løg og pancetta tilbage på panden. Tilsaet hvidløg, og laeg låg på. Pisk aeg sammen med salt og peber, og haeld blandingen over fyldet på panden, og rør rundt, så det fordeler sig. Laeg igen låg på, og lad den spanske tortilla bage på komfuret i ca. 30 min. – temperatur­en skal vaere mellem lav og middel. Efter 30 min. har tortillaen fået en fin stegeskorp­e. Hvis den stadig er lidt blød, kan den evt. bages faerdig i ovnen ved 175° varmluft i 5-10 min. • Afkøl tortillaen. Ved servering vendes den ud, skaeres i 8 stykker og toppes med bredbladet persille.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark