Bo Bedre - Alt om Mad

GODE RÅD TIL AT SPISE MERE KLIMAVENLI­GT

-

SPIS MINDRE KØD Kød er en af de største syndere i klimaregns­kabet, så hvis du vil spise mere klimavenli­gt, skal der skaeres ned på kødet og i stedet spises mere grønt.

VAELG LYST KØD FREM FOR MØRKT Kyllinge- og svinekød er langt mindre CO2-belastende end fx oksekød. Så vaelg de lyse kødtyper, og lad oksekød få status som luksus – nyd det i stedet en sjaelden gang imellem.

SPIS MERE FISK Det er ingen hemmelighe­d, at fisk er sundt. Så hvis du kan få fisk på menuen et par gange om ugen, er det både godt for dig og for miljøet. Gå efter fisk fra baeredygti­g fangst.

SPIS BØNNER, LINSER OG KIKAERTER Ikke nok med at baelgfrugt­er belaster miljøet 50 gange mindre end oksekød, de maetter også godt, er rige på protein og indeholder masser af gode naeringsst­offer. Husk, at tørrede bønner skal iblødsaett­es inden kogning. Vaelger du baelgfrugt­er, som er tilberedt, så gå efter dem i karton.

SPIS FLERE GRØNTSAGER OG ALLERHELST DEM I SAESON Grøntsager er den fødevare, som belaster klimaet mindst. Så igen er der god grund til at heppe på, at vi får flere grøntsager på menuen. Grøntsager­ne smager bedst, når de er i saeson. Det er også langt billigere, og du får mere smag for pengene. Og vi sparer samtidig på miljøudgif­ter til transport m.m.

HAR DU MULIGHED FOR DET, SÅ VAELG FRILANDSGR­ØNT Grøntsager dyrket på friland, og når de er i saeson, smager af mere og er langt bedre for miljøet end grøntsager dyrket i drivhus. Men igen … hellere grøntsager fra drivhus og frost end slet ingen.

UNDGÅ MADSPILD Lav evt. mad til flere dage, og genanvend rester. Klargør evt. grøntsager, når de er friske, og opbevar dem i en beholder, klar til brug, så du undgår, at de bliver kedelige og ender i skraldespa­nden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark