Bo Bedre - Alt om Mad

FORÅRSFRIK­ASSÉ MED KYLLING

-

4 PERSONER

Kyllingefr­ikassé er skøn familiemad, der også sagtens kan serveres til gaester. Opskriften er nem, men kraever lidt tid, da kyllingen skal koges forinden. Retten indeholder masser af nye grøntsager, der får det hele til at smage af forår.

KYLLING A LA FRIKASSÉ 1 frilandsky­lling, ca. 1 ½ kg 1 spsk. sorte peberkorn 2 laurbaerbl­ade 3 kviste frisk timian 1 ½ liter vand

12 grønne asparges 12 hvide asparges 1 lille bundt nye gulerødder 200 g babyspinat 200 g aerter

25 g smør 2 spsk. hvedemel 2 dl fløde Flagesalt og peber 1 lille bundt kørvel eller kruspersil­le

TILBEHØR Nye kartofler

KYLLING A LA FRIKASSÉ • Rens kyllingen, og kom den i en gryde med peberkorn, laurbaerbl­ade og timian, og haeld vand på. Laeg låg på gryden, og bring i kog. Kog kyllingen i ca. 1 time. Tag kyllingen op, og si vaeden over i en anden skål. • Fjern skindet fra kyllingen, og pluk kødet fra skroget, og del det i mindre stykker. • Knaek den nederste traeede ende af aspargesen­e. Skrael de hvide fra hoved og ned. Skur gulerødder­ne, og skaer dem igennem på langs. Skyl, og slyng spinaten tør. Baelg aerterne, hvis du bruger aerter i baelg. • Damp de to slags asparges og gulerødder­ne. De hvide i ca. 4 min. – afhaengigt af tykkelse – de grønne ca. 1 min., og gulerødder­ne ca. 2 min. Det gøres lettest og mest miljøvenli­gt i lidt af bouillonen fra kyllingen i en pande. • Smelt smørret i en gryde. Drys melet over, og pisk godt sammen. Spaed gradvist til med bouillon – du skal bruge ca. 5 dl. Lad saucen koge, og spaed til med fløde. Smag saucen til med flagesalt og peber, og kom nu gulerødder, aerter og spinat i saucen sammen med kyllingen. Hvis du foretraekk­er, at aspargesen­e er i din frikassé, skaeres de i snitter og tilsaettes. Lad gryden stå ved helt svag varme, så retten bliver varmet godt igennem. • Skur kartoflern­e, og kog dem i letsaltet vand i ca. 12 min. Lad dem stå i kogevandet i ca. 5 min., og afdryp. • Anret nye kartofler, de to slags asparges og kyllingefr­ikassé på tallerkene­r. Top med kørvel eller persille.

TIP: Resten af fonden kan med fordel gemmes til suppe eller en sauce en anden dag.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark