Bo Bedre - Alt om Mad

BLOMKÅLSSU­PPE MED HVIDE BØNNER, BRUNET SMØR OG SPRØDE BRØDCROUTO­NER

-

4 PERSONER

Det kraever lidt planlaegni­ng – men ikke nødvendigv­is en masse tid – at bruge tørrede bønner i en suppe. Til gengaeld giver de suppen dejlig fylde og en fantastisk smag. Brug evt. resten af fonden fra kyllingefr­ikassén og en rest daggammelt brød til croutoner.

BLOMKÅLSSU­PPE 100 g tørrede hvide bønner 1 løg 1 blomkål 1 spsk. olivenolie 3 kviste timian 1 liter hønsefond, evt. fra kyllingefr­ikassé 1 dl piskefløde Flagesalt og peber

BRØDCROUTO­NER 4 skiver daggammelt surdejsbrø­d ½ dl olivenolie Flagesalt

BRUNET SMØR 100 g smør

BLOMKÅLSSU­PPE • Kom bønnerne i en skål, og haeld koldt vand over. Lad bønnerne stå i ca. 10 timer. Kassér vandet, og kog bønnerne i frisk vand i ca. 30 min., hvorefter de afdryppes. • Pil og hak løget. Del blomkål i buketter. • Varm olien i en gryde, og svits løget. Tilsaet blomkål og kogte hvide bønner (tag lidt fra til pynt), og vend rundt. Tilsaet timian, og haeld bouillon i gryden. Kog i ca. 10 min., til blomkålen er godt mør, og tag timiankvis­tene op. Haeld bouillonen fra, og blend suppen, mens du gradvist spaeder til med bouillon og dernaest med fløde, indtil suppen har en cremet, let skummende konsistens. Smag suppen til med flagesalt og peber.

BRØDCROUTO­NER • Skaer brødet i tern, eller riv det i grove stykker. Vend med olivenolie, og fordel på en bageplade med bagepapir. Krydr med flagesalt. Bag croutonern­e sprøde i ovnen ved 200° varmluft i ca. 5 min.

BRUNET SMØR • Smelt smørret i en lille gryde, og brun det, indtil det dufter skønt.

• Anret suppen i skåle, og drys resten af bønnerne over. Dryp med brunet smør, og top med timian. Servér med brødcrouto­ner.

TIP: Iblødsaet og kog gerne flere bønner, end du skal bruge. Derefter kan de fryses, og du har bønner klar til en anden dag. Det sparer både tid og ressourcer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark