Bo Bedre - Alt om Mad

VEGETARBØF­FER MED JORDBAERSA­LAT OG MORMORDRES­SING

-

4 PERSONER

Vi dropper kødet og laver vegetarbøf­fer af linser og laekre krydderier. Bøfferne tilberedes i ovnen, og hertil serveres en let salat med jordbaer. Det smager af sommer, og jeg lover, at du ikke savner kødet.

VEGETARBØF­FER 100 g belugalins­er 1 fed hvidløg 1 løg 1 tsk. spidskomme­n 1 tsk. røget paprika 1 aeg 5 spsk. havregryn 1 tsk. flagesalt Peber

1 bundt forårsløg Lidt dild

JORDBAERSA­LAT 200 g spaede salater 1 bakke jordbaer 1 lille bundt dild

MORMORDRES­SING Saft af 1 citron 1 tsk. sukker 1 dl piskefløde Peber

VEGETARBØF­FER • Skyl linserne godt, og kog dem møre med presset hvidløg. Afdryp linserne. Hak løget. Kom linser med hvidløg, løg, krydderier, aeg og havregryn i en blender, og kør til en fars. Krydr med flagesalt og peber. Er farsen for våd, tilsaettes lidt flere havregryn. • Form farsen, så godt du kan, til 6 hakkebøffe­r, og laeg dem på en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen ved 180° i ca. 20 min., til de er faste.

JORDBAERSA­LAT • Skyl salaten, og slyng den tør. Skyl jordbaerre­ne, nip dem, og skaer dem i mindre stykker. Skyl og hak dilden. • Vend salat med jordbaer og dild.

MORMORDRES­SING • Rør ingrediens­erne til dressingen sammen, og dryp den over salaten. • Servér vegetarbøf­ferne med drys af snittet forårsløg og dild og til salaten.

TIP: Vegetarbøf­ferne kan også serveres i en burger. Lav evt. dobbelt portion, og frys halvdelen til en anden dag.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark