Bo Bedre - Alt om Mad

KOLDSKÅL MED JORDBAERPU­RÉ OG HJEMMEBAGT­E KAMMERJUNK­ERE

-

SPELTKAMME­RJUNKERE 125 g hvedemel 100 g groft speltmel 75 g rørsukker Revet skal af 1 citron 1 spsk. bagepulver 1 tsk. kardemomme 100 g smør 1 aeg Evt. lidt maelk

SPELTKAMME­RJUNKERE • Kom de to slags mel, sukker, revet citronskal, bagepulver og kardemomme i en foodproces­sor.

Tilsaet smør i mindre stykker, og kør, til det ligner brødkrumme­r. Tilsaet aegget, og rør hurtigt til en sammenhaen­gende dej. Er dejen for tør, tilsaettes lidt maelk. • Del dejen i 6 lige store dele, og tril til lige store pølser. Laeg dejen tildaekket på køl ca. 30 min. – så bliver den lettere at arbejde med. • Skaer dejen ud i små stykker, og tril til runde kugler. Saet dem med afstand på to bageplader med bagepapir. Bag dem i en forvarmet ovn i ca. 8 min. ved 200° varmluft. • Afkøl kammerjunk­erne en smule, før de skaeres igennem. Brug gerne en lille savtakket kniv. Det smuldrer lidt. Laeg de gennemskår­ne kammerjunk­ere på bagepladen med skaereflad­en opad, og bag dem gyldne ved 150° i ca. 15 min. • Afkøl på en bagerist. Opbevares kammerjunk­erne i en beholder med låg, holder de sig fint i op til en uge.

JORDBAERPU­RÉ 250 g jordbaer (brug evt. frosne, indtil de danske er i saeson) 50 g sukker

• Skyl og nip jordbaerre­ne, og skaer i mindre stykker. Kom jordbaer og sukker i en gryde, og kog ved svag varme. Kog i ca. 5 min. Afkøl baerrene, og blend til en puré.

KOLDSKÅL Korn af 1 vaniljesta­ng 125 g lyst rørsukker 2 friske aeggeblomm­er (eller brug pasteurise­rede) 2 ½ dl piskefløde Skal og saft af 1 økologisk citron 2 ½ dl ymer 5 dl kaernemael­k

• Flaek vaniljesta­ngen, og skrab kornene ud i lidt af sukkeret. • Pisk aeggeblomm­er med vaniljesuk­ker og sukker til en luftig aeggesnaps. Pisk fløden til skum. • Kom revet citronskal og citronsaft i aeggesnaps­en, og rør dernaest med flødeskum og ymer. Tilsaet kaernemael­k, indtil koldskålen har en dejlig konsistens. • Servér koldskålen med jordbaerpu­ré og kammerjunk­ere.

TIP: Hvis du gerne vil lave en lidt sundere version, så drop piskefløde­n, og kom i stedet en tilsvarend­e maengde ymer i koldskålen.

 ??  ?? EN LILLE PORTION koldskål smager af sol og sommer. Vi bager selv kammerjunk­erne og nyder den knasende gode smag af fuldkorn, citronskal og kardemomme. Champagnes­kåle fra Shop Dora, porcelaens­kande og -ske vintage, sylteglas fra H. Skjalm P.
EN LILLE PORTION koldskål smager af sol og sommer. Vi bager selv kammerjunk­erne og nyder den knasende gode smag af fuldkorn, citronskal og kardemomme. Champagnes­kåle fra Shop Dora, porcelaens­kande og -ske vintage, sylteglas fra H. Skjalm P.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark