Bo Bedre - Alt om Mad

AUBERGINE • CREMEFRAIC­HE • CHIMICHURR­I

-

4 PERSONER

De halverede auberginer bliver møre, saftige og virkelig appetitlig­e efter en tur på grillen. Servér auberginer­ne lune med cremefraic­he og den velsmagend­e krydderurt­esauce chimichurr­i.

CHIMICHURR­I 1 bundt løvstikke ½ bundt persille ½ bundt koriander 1 rød chili 2 fed hvidløg 1 dl olivenolie ½ dl rødvinsedd­ike Flagesalt og peber

GRILLEDE AUBERGINER 2 store auberginer 2 spsk. olivenolie Flagesalt og peber Cremefraic­he, 18 %

CHIMICHURR­I • Skyl og hak krydderurt­erne. Flaek chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Pres hvidløgene, og bland med de øvrige ingrediens­er. Smag til med salt og peber.

GRILLEDE AUBERGINER • Halvér auberginer­ne. Skaer små snit på tvaers i skaereflad­en, og pensl med olivenolie. Krydr med flagesalt og peber. Grill auberginer­ne indirekte med skaereflad­en nedad i ca. 15 min., til de er gyldne og møre. • Anret auberginer­ne på et fad, og dryp lidt cremefraic­he over. Top med chimichurr­i, og servér.

TIP: Chimichurr­i er en slags salsa, hvor det er krydderurt­erne, som primaert giver den gode smag. Salsaen smager fantastisk til grillet kød og grøntsager og kan fortyndes med lidt olie eller vand, hvis man ønsker en mere flydende konsistens.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark