Bo Bedre - Alt om Mad

KIRSEBAER • MARENGS • VANILJE

-

CA. 8 PERSONER

En rigtig kirsebaerd­røm og den skønneste sommerkage. Kagen består af sprøde marengsbun­de, hjemmelave­t vaniljeis, mascarpone­creme og masser af kirsebaer.

HJEMMELAVE­T VANILJEIS Korn af 1 vaniljesta­ng 80 g flormelis 6 pasteurise­rede aeggeblomm­er 5 dl piskefløde

MARENGS 120 g pasteurise­rede aeggehvide­r ½ tsk. hvidvinsed­dike 200 g sukker Evt. lidt rød frugtfarve

MASCARPONE­VANILJE-CREME 1 vaniljesta­ng 2 spsk. flormelis 2 pasteurise­rede aeggeblomm­er 1 spsk. sukker 2 dl piskefløde 1 baeger mascarpone 500 g kirsebaer Spiselige sommerblom­ster til pynt

HJEMMELAVE­T VANILJEIS • Flaek vaniljesta­ngen, og skrab kornene ud i flormelis. Pisk aeggeblomm­er med vaniljesuk­keret til en hvid og luftig aeggesnaps. Pisk fløden til skum og fold det i. Haeld iscremen i en form med tilhørende låg, og frys i min. 6 timer.

MARENGS • Taend ovnen på 100°. • Pisk aeggehvide­rne stive. Tilsaet eddike, og pisk yderligere et øjeblik. Tilsaet gradvist sukkeret, og pisk, indtil marengsen er tyk, hvid og fast. Vend forsigtigt med et par dråber frugtfarve. • Fordel skødesløst marengsmas­sen som to runde bunde, ca. 20 cm i diameter, på to bageplader med bagepapir. Tør/ bag marengsene i ovnen i 60 min. Eventuelt lidt laengere tid, indtil de er helt tørre og sprøde. Afkøl marengsene.

MASCARPONE­VANILJE-CREME • Flaek vaniljesta­ngen, og skrab kornene ud i flormelis. Pisk aeggeblomm­er med sukker og vaniljesuk­ker, til det er hvidt og skummende. Pisk fløden til skum, tilsaet mascarpone, og pisk et øjeblik, inden det vendes med aeggesnaps­en.

SERVERING • Tag isen ud, og lad den blive blød. Laeg en marengsbun­d på et fad. Top med hjemmelave­t vaniljeis, og laeg endnu en bund over. Top med vaniljecre­me og kirsebaer. Pynt med sommerblom­ster, og servér straks.

TIP: Kagen kan også laves med jordbaer i stedet for kirsebaer, hvis du hellere vil det.

TIP: Hvis du er lidt presset på tid, så køb en god vaniljeis, og brug den i stedet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark