Bo Bedre - Alt om Mad

FORÅRSGRØN PIZZA MED PERSILLEPE­STO & STRACCIATE­LLA

4 PIZZAER

-

DEJ 4 dl vand 400 g hvedemel, gerne manitoba 8 g gaer 15 g salt 200 g hvedemel 2-3 spsk. vand

PERSILLEPE­STO 1 bdt. bredbladet persille 1 fed hvidløg 30 g fintrevet parmesan 15 g ristede pinjekerne­r 2 spsk. olivenolie Salt og peber

FYLD 6 forårsløg 8 grønne asparges 2 små squash 250 g stracciate­lla eller burrata Olivenolie­spray Revet citronskal fra ½ citron Revet parmesan

• Rør vand, mel og gaer sammen i en skål, daek med plastfolie, og lad det stå i køleskabet til naeste dag, mindst 18 timer.

• Kom dejen i en røremaskin­e, og aelt den godt igennem i ca. 4 min. Tilføj salt, hvedemel og lidt ekstra vand, 2-3 spsk. AElt dejen ved høj hastighed i yderligere 5 min., til den er elastisk og slipper skålen.

• Haeld dejen ud på bordet, spaend den op, og kom den i en olieret beholder med låg.

• Lad den stå på bordet i ca. 3-4 timer. Del dejen i fire, form til boller, og lad dem haeve i en lukket beholder til dobbelt størrelse, og så er de klar.

• Snit forårsløg, asparges og squash i fine tynde strimler på langs på et mandolinje­rn eller med en tyndskrael­ler, og laeg dem i iskoldt vand.

• Kør alle ingrediens­erne til persillepe­sto på en multihakke­r eller blender.

• Traek pizzadejen ud, og drej med håndfladen til en rund pizza. Hvis du ruller dejen, trykker du luften ud af dejen. Smør pizzaerne med lidt stracciate­lla og pesto, og traek pizzabunde­n over på en pizzaspade, og bag pizzaen nederst i ovnen ved traditione­l over- og undervarme ved 275°, gerne på en pizzabages­ten, i ca. 4 min. Top med squash, forårsløg og asparges, spray med lidt olie, og bag endnu 1-2 min. Drys med lidt revet citronskal samt parmesan, og servér straks.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark