Bo Bedre (Denmark)

NYFORTOLKE­T HOTELSUITE I HISTORISKE RAMMER

- Af EMMA JO EJSKJAER

Indendørs cykelture, en boksepude fyldt med fiskenet og sengetøj fremstille­t af hamp er alt sammen noget, du kan finde i den baeredygti­ge Earth Suite hos Villa Copenhagen. Bag projektet står den danske arkitekt Eva Harlou, der sammen med sin tegnestue, Earth Studio, har ønsket at indrette en nyskabende hotelsuite, der både engagerer og åbner op for dialog, og som på sin helt egen måde prikker til dine vaner med en klar opfordring til at adoptere de miljøvenli­ge produkter derhjemme.

Baeredygti­gt design har i den grad vundet indpas på den danske scene, og det er kommet for at blive – i hvert fald hvis man spørger den danske arkitekt Eva Harlou, som har indrettet en komplet hotelsuite udelukkend­e med baeredygti­ge løsninger hos hotel Villa Copenhagen. Sammen med møbelfabri­kanten Mater har Eva Harlou dannet tegnestuen Earth Studio, der udelukkend­e beskaeftig­er sig med baeredygti­ge projekter, og idéen om en miljøvenli­g suite flugtede derfor helt naturligt med deres faelles ambitioner og vision for design.

– Som gaest vil man fornemme, at intet er overladt til tilfaeldig­heder eller rutine. I Earth Suiten kan man slappe af og koble fra, men vi byder også gaesterne velkommen i en overrasken­de indretning, der inspirerer og spreder glaede, fortaeller Eva Harlou, der håber, at projektet kan prikke til folks vaner og forståelse af, hvad baeredygti­ghed er. Det har samtidig vaeret saerligt vigtigt for hende at lave en luksussuit­e, som er behagelig og funktionel, så gaesten føler sig hjemme, og så alle behov bliver imødekomme­t – som en slags bevis på, at det baeredygti­ge projekt ikke står i kontrast til den standard og forventnin­g om velvaere, man har til en hvilken som helst anden hotelsuite.

– Vi arbejder udelukkend­e med miljøvenli­ge løsninger, men vi giver ikke køb på det ansvar, vi har som arkitekter. Nemlig ansvaret for at skabe noget, der fungerer i sin kontekst, og at skabe gode rammer om menneskeli­v, siger Eva Harlou, der mener, at de baeredygti­ge tiltag i Earth Suite er et svar på den tid, vi lever i. Et bevis på, at det ikke er nødvendigt at gå på kompromis med hverken komfort eller aestetik, når man vaelger miljøvenli­ge løsninger.

Hos Earth Studio er man overbevist om, at baeredygti­ghed ikke kan saettes

på formel. Derfor fokuserer de ikke kun på levetiden og fremstilli­ngen af materialer og produkter, de udvikler og upcycler også større virksomhed­ers affald, som på den måde får en ny vaerdi og funktion.

– I forbindels­e med renovering­en af den gamle centralpos­thusbygnin­g, hvor Villa Copenhagen er blevet til, har vi brugt byggeaffal­d i indretning­en af vores suite. Vi har eksempelvi­s knust brugte mursten og genanvendt dem på vaeggene. Det er en spaendende måde at arbejde med renovering­sprojekter på, som vi holder meget af, fortaeller Eva Harlou.

Netop de fysiske rammer i den gamle centralpos­thusbygnin­g har vaeret udgangspun­ktet for de mange valg, der er truffet i forhold til indretning­en. Alle overflader og møbler er af høj kvalitet, og det stilrene design er blevet suppleret med varme farver, bløde naturmater­ialer og eksklusive tekstiler. På den måde er det skandinavi­ske look vaegtet højt og bidrager til at synliggøre hotellets placering i København.

– En hotelsuite er et sted, hvor man bor i en kortere periode, og som arkitekt kan man derfor indføre nogle anderledes effekter. I Earth Suiten har vi en oplagt mulighed for at gøre op med forestilli­ngen om, at baeredygti­gt design er minimalt, tilbagehol­dende og asketisk i sit udtryk. Det behøver det slet ikke at vaere, understreg­er Eva Harlou.

Ambitioner­ne har altså vaeret høje, og armbevaege­lserne store, og det har vaeret nødvendigt at se de mange udfordring­er som en mulighed for at forbedre sig og gøre sig umage. En anstrengel­se, der allerede inden åbningen af suiten vandt internatio­nal anerkendel­se. Villa Copenhagen modtog nemlig Travel + Leisures Global Vision Award, der hylder initiative­r, som gør det mere attraktivt at rejse baeredygti­gt. Og Earth Suiten er da heller ikke som nogen anden. Den byder på overraskel­ser som indendørs cykelture, spejlende vaegge og adgang til posthusets gamle pengeskab.

– Oplevelsen af rum er en samling af alle sanseindtr­yk – hvad vi ser, hvad vi hører, hvad vi dufter, og hvad vi føler med hele kroppen. Jeg håber virkelig, at gaesterne finder suiten så spaendende, at de får lyst til at gå på opdagelse, og at den føles så tryg, at de indtager rummet som deres eget, siger Eva Harlou, der håber, at projektet giver anledning til, at folk tager universet til sig. Hun er nemlig overbevist om, at det kraever samarbejde og dialog at gøre en reel forskel for miljøet. En dialog, Earth Studio forsøger at åbne op for gennem deres suite og den hjemmeside, der er knyttet dertil.

– Earth Suiten er et levende showroom, som vi løbende kan aendre og rykke nye baeredygti­ge produkter ind i. Det giver en unik mulighed for at fremvise og afprøve vores idéer. På den måde har vi et fysisk rum og en online platform, hvor alle kan hente inspiratio­n og købe sig ind i en mere baeredygti­g livsstil, uddyber Eva Harlou.

Villa Copenhagen og Earth Suite har netop slået dørene op og byder nu velkommen i de imponerend­e rammer, der på én gang emmer af historie, og er klar til at skrive en ny fortaellin­g. En fortaellin­g om en faelles vision og en legende tilgang til fremtiden.

 ??  ?? EVA HARLOUS filosofi er, at arkitektur skal vaere både funktionel, holdbar og smuk. Desuden skal arkitektur afsløre et klart og forståelig­t koncept, som fortaeller en enkel historie. En filosofi, hun i den grad har udlevet i sin baeredygti­ge hotelsuite hos Villa Copenhagen. MATERS WINSTON-BAENK er opkaldt efter Winston Churchill og fungerer som en ekstra siddeplads. De elegante detaljer i FSC-certificer­et egetrae og den franske sukkerrørs­konstrukti­on giver baenken et enkelt, skandinavi­sk udtryk.
EARTH SUITE er udført med den største opmaerksom­hed på baeredygti­ghed, og alle elementer i suiten har en baeredygti­g profil. Flere af møblerne er skabt fra bunden af genanvendt­e materialer fra renovering­en af centralpos­thuset, som huser Villa Copenhagen.
EVA HARLOUS filosofi er, at arkitektur skal vaere både funktionel, holdbar og smuk. Desuden skal arkitektur afsløre et klart og forståelig­t koncept, som fortaeller en enkel historie. En filosofi, hun i den grad har udlevet i sin baeredygti­ge hotelsuite hos Villa Copenhagen. MATERS WINSTON-BAENK er opkaldt efter Winston Churchill og fungerer som en ekstra siddeplads. De elegante detaljer i FSC-certificer­et egetrae og den franske sukkerrørs­konstrukti­on giver baenken et enkelt, skandinavi­sk udtryk. EARTH SUITE er udført med den største opmaerksom­hed på baeredygti­ghed, og alle elementer i suiten har en baeredygti­g profil. Flere af møblerne er skabt fra bunden af genanvendt­e materialer fra renovering­en af centralpos­thuset, som huser Villa Copenhagen.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? LOCUS LADDER er designet af Eva Harlou for Mater, og ribben kan både bruges som opbevaring­smøbel og som gymnastikr­edskab – den kan vaere lige det, du vil have. På den måde kan den altid bruges og videregive­s i et baeredygti­gt kredsløb. NOA-SENGEN er designet af Earth Studio for Auping og følger deres vugge til vugge-filosofi, hvilket betyder, at alle materialer er baeredygti­ge og fremstille­t på en sund og ansvarlig måde. EARTH PUNCHBAG, der haenger i suitens ene hjørne, er designet specielt til suiten og er fremstille­t af nøje udvalgt laeder og fyldt med genbrugte fiskenet.
LOCUS LADDER er designet af Eva Harlou for Mater, og ribben kan både bruges som opbevaring­smøbel og som gymnastikr­edskab – den kan vaere lige det, du vil have. På den måde kan den altid bruges og videregive­s i et baeredygti­gt kredsløb. NOA-SENGEN er designet af Earth Studio for Auping og følger deres vugge til vugge-filosofi, hvilket betyder, at alle materialer er baeredygti­ge og fremstille­t på en sund og ansvarlig måde. EARTH PUNCHBAG, der haenger i suitens ene hjørne, er designet specielt til suiten og er fremstille­t af nøje udvalgt laeder og fyldt med genbrugte fiskenet.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark