Bo Bedre (Denmark)

MED ET SKARPT AESTETISK BLIK HAR INFLUENCER OG STYLIST SOPHIA ROE KOMPONERET ET MASKULINT OG STRAMT INTERIØR, HVOR KUN DE MEST ESSENTIELL­E ELEMENTER HAR FUNDET PLADS.

- Af TRINE JØRCK Foto og styling MIKEY ESTRADA

Sophia Roe er influencer og freelances­tylist, og arbejder dagligt med at skabe billeder til sin egen Instagram-profil såvel som for andre kunder i modebranch­en. Den erfaring kommer til udtryk i en stilsikker aestetik, som folder sig ud i indretning­en i hendes lejlighed i Indre By i København.

– Jeg er vant til at taenke i farver, teksturer og kontraster, når jeg sammensaet­ter tøj og accessorie­s. Det samme gør sig gaeldende, når jeg sammensaet­ter objekter i mit hjem, fortaeller Sophia.

Det virker naesten som om Sophias tøjstil er direkte oversat til stilen i hjemmet. Hun beskriver selv denne som maskulin og fortaeller, hvordan hun altid arbejder efter et tone-i-tone-princip. Således er hjemmet stramt komponeret i facetter af sort, hvid og beige, med nuancer af grøn som det eneste farverige indslag.

– Grøn er den farve, som jeg føler mig mest sikker ved, og da jeg fx fandt min Togo-sofa i vintage i grøn, vidste jeg, at jeg måtte have den. Den er lidt “protagonis­ten” i stuen og er det objekt, som jeg har valgt de andre ting efter, forklarer Sophia.

Foruden inspiratio­nen fra modebranch­en har Sophia også fået en god designopdr­agelse med hjemmefra. Hendes mor er nemlig den danske møbel– og interiørde­signer Louise Roe, hvis design i de seneste år har fundet vej til flere danske hjem.

– Min mor har helt klart haft indflydels­e på mit kendskab til design. Det ligger lidt i blodet, idet jeg er vokset op med det. Min mor og jeg er meget enige, når det kommer til aestetik og design, så hun er altid den, jeg søger svar hos, hvis jeg har brug for et godt råd til indretning, fortaeller Sophia.

I sit job som influencer og stylist er Sophia ofte på farten og rejser jorden rundt til diverse fotoskydni­nger. Men grundet forårets coronaviru­s har hun vaeret tvunget til at vaere mere hjemme, og det har betydet, at hun har fået et andet forhold til sit hjem.

– Jeg har arbejdet fuld tid som influencer de sidste tre år. Under normale omstaendig­heder rejser jeg op til flere gange om måneden med mit job. Af den grund har jeg aldrig rigtig haft tid til at vaere hjemme i lang nok tid ad gangen til at føle det som et hjem. Lejlighede­n har mest af alt vaeret et stoppested mellem rejserne. Under lockdownpe­rioden har jeg endelig haft tid til at kunne slappe af og få anskaffet mig nogle ting, der for mig får den til at fungere som et hjem. Det synes jeg virkelig har vaeret tiltraengt, fortaeller Sophia.

Noget af det, som gør, at Sophia har fundet sig godt til rette i lejlighede­n, er, at der er masser af lys, luft og opbevaring­splads.

– For mig er det vigtigt, hvordan man udnytter sine kvadratmet­er. Den lejlighed, som jeg boede i før, var større, men pladsen var dårligere udnyttet. Jeg er god til at rydde ud i mine ting og gemmer kun genstande, som har vaerdi for mig. Mine skabe i hjemmet er opdelt og markeret med Dymo. Det giver mig ro, at der er orden og ikke for mange ting, fortaeller Sophia om sit hjem, som kun har praecis de genstande, som hun bruger, elsker og har behov for.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark