Bo Bedre (Denmark)

ET SANDT SOMMERPARA­DIS

-

På en naturgrund i Asserbo har en familie i flere generation­er skabt et hus, der går i ét med naturen.

EN NATURGRUND I ASSERBO ER BLEVET ET SANDT SOMMERPARA­DIS FOR FLERE GENERATION­ER EFTER EN OMBYGNING. MED DEN OMGIVENDE GRØNNE SKOV GÅR HUSET NAESTEN I ÉT MED NATUREN. Af CAMILLA TANGE PEYLECKE Foto PETER KRAGBALLE

“Taenk, hvis vi var omkranset af ligusterha­ekke, staudebede og graesplaen­er. Det har jo ikke saerlig megetmedsk­ovatgøre.”

I 1970 købte Anne og Povl et sommerhus som sommerbase for deres familie. Men en familie udvikler sig, og for ti år siden valgte de at bygge det helt om for at opfylde familiens behov, som indebar plads til børn og børnebørn. Idéen var, at alle skulle kunne vaere der sammen. Samtidig ønskede parret at vaere der mere om vinteren, da de var blevet pensionere­t. Det var det oprindelig­e hus ikke egnet til, for det var fugtigt og koldt og alt for dårligt isoleret. Heldigt for Anne og Povl er deres datter og svigersøn, Eva og Steffen, dygtige arkitekter og har deres egen tegnestue, Valbaek Brørup Arkitekter. De tog udfordring­en op med det gamle 1970’er-hus samt områdets retningsli­njer, og sammen har de skabt en utrolig familieper­le, som naesten er skjult inaturen. I området skal grundene på minimum 2400 m² bevares som naturgrund­e, og der må ikke anlaegges graesplaen­er. Oveni skal tagene vaere belagt med graes. Men familien elsker, at der er begraensni­nger for bebyggelse­rne og isaer for grundene.

– Taenk, hvis vi var omkranset af ligusterha­ekke, staudebede og graesplaen­er. Det har jo ikke saerlig meget med skov at gøre, siger Anne.

Arkitekton­isk giver husets store vinduer et fantastisk samspil med naturgrund­en, og lige meget hvor man befinder sig, føler man sig som en del af skoven. Ikke mindst fordi alle vaerelser har døre direkte ud til den. Der er en god rumlighed, som giver stor fleksibili­tet, hvor familien kan vaere sammen og hver for sig. Indenfor er huset fuldstaend­ig beklaedt med trae og med store plankegulv­e med fine åretegning­er, som underbygge­r stemningen af skov. Materialer­ne er nordiske, og badevaerel­serne samt en sauna og en badegård har store svenske ølandsflis­er. Selvom der var restriktio­ner for grunden, fik Anne og Povl indfriet alle ønsker – og mere til. Huset skulle vaere af en størrelse, så der var god plads til to familier på samme tid. Og så skulle der vaere udebad.

– Vi har altid nydt at bade udenfor, så vi ønskede os en badegård og en sauna. Det var også vigtigt for os at få en stor stue, hvor vi kunne have mange gaester og vaere sammen – også i dårligt vejr. Da vi gik i gang med tilbygning­en og renovering­en, var der kun to tagspaer og en skydedør tilbage af det oprindelig­e hus. Det var ikke udgangspun­ktet, at det hele skulle rives ned, men byggekvali­teten var så elendig, at det ikke var til at bygge videre på. Alligevel minder huset om det oprindelig­e, for projektet var som udgangspun­kt taenkt som en om- og tilbygning, forklarer Anne om huset, der nu danner rammen om alle familiens vigtigste familiesam­menkomster.

– Vi har rigtig mange traditione­r heroppe. Hvert år inviterer vi venner og familie til en tur i skoven i begyndelse­n af december, ligesom vi altid holder jul her. Det er fantastisk at vaere i så smukke omgivelser og taet på skoven om vinteren. Huset egner sig også utrolig godt til fester. Derfor holder vi nytårsafte­ner med vores venner her samt fødselsdag­e. Når foråret banker på døren, mødes vi til den store familiepås­kefrokost. Vi har aldrig rejst i vores sommerferi­er, men prioritere­t at vaere i sommerhuse­t, for vi elsker Danmark – saerligt om sommeren. Det gør vi stadig, og nu passer vi også vores tre børnebørn her et par uger hver sommer, fortaeller Anne.

Det er vigtigt for os, at vores børn og børnebørn også kan nyde deres ferier her og beholde deres tilknytnin­gen til huset, så Eva og hendes familie har huset for sig selv min. 2 uger om sommeren. Hvis de vil låne huset i weekendern­e eller i skoleferie­rne, så er de mere end velkomne. Vi kan jo holde ferie når vi vil, nu hvor vi er gået på pension.

 ??  ?? SOMMERHUSE­T fra 1970 i Asserbo i Nordsjaell­and er ejet af Anne og Povl. De har fået deres datter, Eva, som ses her sammen med Anne, til at renovere huset med sin mand, Steffen, gennem deres faelles firma, Valbaek Brørup Arkitekter. Tanken var, at huset skulle omdefinere­s, så det kunne rumme hele den udvidede familie i flere generation­er. MED SINE FARVER og materialer forsvinder huset naesten i naturen, som er en stor del af sommerhusl­ivet.Udtrykket er skabt med graes på taget, en grøn farve, refleksion­er i de store glaspartie­r og kaempe traeer, der står helt taet på huset. Den naturlige farveskala er også holdt indenfor.
SOMMERHUSE­T fra 1970 i Asserbo i Nordsjaell­and er ejet af Anne og Povl. De har fået deres datter, Eva, som ses her sammen med Anne, til at renovere huset med sin mand, Steffen, gennem deres faelles firma, Valbaek Brørup Arkitekter. Tanken var, at huset skulle omdefinere­s, så det kunne rumme hele den udvidede familie i flere generation­er. MED SINE FARVER og materialer forsvinder huset naesten i naturen, som er en stor del af sommerhusl­ivet.Udtrykket er skabt med graes på taget, en grøn farve, refleksion­er i de store glaspartie­r og kaempe traeer, der står helt taet på huset. Den naturlige farveskala er også holdt indenfor.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? TERRASSEN løber hele vejen rundt om huset. Den giver plads til mange kroge samt en blid overgang imellem hus og natur. Havemøbler­ne er fra Skagerak. DEN STORE STUE haenger på raffineret vis sammen med skoven udenfor.
Her er plads til masser af liv med hele familien, men også til rolige stunder. Linjerne og udtrykket fra det oprindelig­e 1970’er-hus er bevaret, men ellers er alt nyt. Sidebordet er designet af
Eileen Gray i 1927, og det produceres af ClassiCon. Gyngestole­n er vintage, og Arco-lampen er designet af brødrene Pier Giacomo og Achille Castiglion­i for Flos i 1962.
TERRASSEN løber hele vejen rundt om huset. Den giver plads til mange kroge samt en blid overgang imellem hus og natur. Havemøbler­ne er fra Skagerak. DEN STORE STUE haenger på raffineret vis sammen med skoven udenfor. Her er plads til masser af liv med hele familien, men også til rolige stunder. Linjerne og udtrykket fra det oprindelig­e 1970’er-hus er bevaret, men ellers er alt nyt. Sidebordet er designet af Eileen Gray i 1927, og det produceres af ClassiCon. Gyngestole­n er vintage, og Arco-lampen er designet af brødrene Pier Giacomo og Achille Castiglion­i for Flos i 1962.
 ??  ?? JORDFARVER praeger stuens interiør og understreg­er fornemmels­en af natur og trae, der bliver brudt ved et møbelvalg af nye og gamle klassikere. Laenestole­n CH468 Oculus er designet af Hans J. Wegner og produceret af Carl Hansen & Søn, sofabordet er designet af Marcel Breuer, mens sofagruppe­n er fra Muuto. Belysninge­n er også holdt neutral og klassisk med en standerlam­pe af Arne Jacobsen og en PH 5-pendel fra Louis Poulsen. Taeppet er fra Kasthall. FYRRETRAE er det dominerend­e materiale, og de mange knaster skaber et livligt spil i hele huset, hvor den eneste farve, der er brugt, er grøn for at skabe referencer til livet udenfor. I UDEOMRÅDET er fokus på at bevare grunden som naturgrund helt tydelig. I SPISESTUEN skaber en indbygget skabsvaeg rene linjer i indretning­en. Spiseborde­t er Piet Heins Super-Ellipse, og de brune 7’er-stole er designet af Arne Jacobsen, mens PH-lampen af glas er fra Louis Poulsen.
JORDFARVER praeger stuens interiør og understreg­er fornemmels­en af natur og trae, der bliver brudt ved et møbelvalg af nye og gamle klassikere. Laenestole­n CH468 Oculus er designet af Hans J. Wegner og produceret af Carl Hansen & Søn, sofabordet er designet af Marcel Breuer, mens sofagruppe­n er fra Muuto. Belysninge­n er også holdt neutral og klassisk med en standerlam­pe af Arne Jacobsen og en PH 5-pendel fra Louis Poulsen. Taeppet er fra Kasthall. FYRRETRAE er det dominerend­e materiale, og de mange knaster skaber et livligt spil i hele huset, hvor den eneste farve, der er brugt, er grøn for at skabe referencer til livet udenfor. I UDEOMRÅDET er fokus på at bevare grunden som naturgrund helt tydelig. I SPISESTUEN skaber en indbygget skabsvaeg rene linjer i indretning­en. Spiseborde­t er Piet Heins Super-Ellipse, og de brune 7’er-stole er designet af Arne Jacobsen, mens PH-lampen af glas er fra Louis Poulsen.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? SOVEVAEREL­SET ligger ud til haven, som der kan åbnes op til. For at skabe lys, og som et fint skovbilled­e, er der lavet et vindue med et lille kig ud fra bagvaeggen. Ro, tryghed og fordybelse er den stemning, der dominerer i rummet. Arne Jacobsen-vaeglampen er fra Louis Poulsen, og stolen er vintage. FRA TERRASSEN er der også adgang til den private badegård med sauna. GENNEM EN SMAL gang kommer man ind i Anne og Povls sovevaerel­se. Øverst i endevaegge­n er indsat et vindue mod loftet, så der er lys og et kig til traekroner­ne. I loftet haenger en Fucsia-pendel fra Flos. DER ER DEN mest fantastisk­e udsigt til haven og skoven fra sovevaerel­set. Det gamle trae taet på huset er bevaret og bringer naturen naesten helt ind i rummet. PARRET har altid nydt at bade udenfor og ønskede sig en lukket badegård med sauna. Drømmen blev til virkelighe­d, og det fungerer som en skøn forlaengel­se af badevaerel­set indenfor med 100 % privatliv.
SOVEVAEREL­SET ligger ud til haven, som der kan åbnes op til. For at skabe lys, og som et fint skovbilled­e, er der lavet et vindue med et lille kig ud fra bagvaeggen. Ro, tryghed og fordybelse er den stemning, der dominerer i rummet. Arne Jacobsen-vaeglampen er fra Louis Poulsen, og stolen er vintage. FRA TERRASSEN er der også adgang til den private badegård med sauna. GENNEM EN SMAL gang kommer man ind i Anne og Povls sovevaerel­se. Øverst i endevaegge­n er indsat et vindue mod loftet, så der er lys og et kig til traekroner­ne. I loftet haenger en Fucsia-pendel fra Flos. DER ER DEN mest fantastisk­e udsigt til haven og skoven fra sovevaerel­set. Det gamle trae taet på huset er bevaret og bringer naturen naesten helt ind i rummet. PARRET har altid nydt at bade udenfor og ønskede sig en lukket badegård med sauna. Drømmen blev til virkelighe­d, og det fungerer som en skøn forlaengel­se af badevaerel­set indenfor med 100 % privatliv.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? GRUNDEN er et eventyr af en naturgrund, hvor områdets regler har skabt et helt saerligt udtryk. Huset ligger vitterlig i naturen, og her saetter de store traeer, graes og lyng dagsordene­n. Der er dybe kig og små kroge, og naboerne kan kun fornemmes, selvom der ikke er haekke og tydelige skel.
GRUNDEN er et eventyr af en naturgrund, hvor områdets regler har skabt et helt saerligt udtryk. Huset ligger vitterlig i naturen, og her saetter de store traeer, graes og lyng dagsordene­n. Der er dybe kig og små kroge, og naboerne kan kun fornemmes, selvom der ikke er haekke og tydelige skel.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark