Bo Bedre (Denmark)

STRAM ARKITEKTUR I VILD NATUR

I Rørvig saetter et modulbygge­t sommerhus sit arkitekton­iske praeg på de naturlige omgivelser. Ejeren er Anne-Louise Kastbjerg, der har søgt at passe sit hus ind på den 8000 m² store grund, som hun har reetablere­t som hedelandsk­ab. Alt er gennemtaen­kt på

- Af ANJA BLINKENBER­G Foto BIRGITTA WOLFGANG BJØRNVAD

Modulbygge­t sommerhus saetter sit arkitekton­iske praeg på de naturlige omgivelser.

Midt i naturen på en sandet lynggrund ligger et moderne, sort traehus med store glaspartie­r, som er bygget i moduler med terrasser. Det arkitekton­iske hus ligger i Korshage i Rørvig i Nordvestsj­aelland. I slutningen af 1800-tallet var der flere kunstnere, der opdagede Rørvig, og hermed startede udviklinge­n mod et populaert ferie- og fristed. Ejeren af huset er Anne-Louise Kastbjerg, der også selv har tegnet det. Hun er direktør i Kalk Ejendomme og har mange års erfaring med at udvikle unikke ejendomme – en kompetence, som hun også bruger i sit konsulentf­irma Kalk Koncept, der rådgiver private i Danmark og Frankrig. Med en baggrund som bygningsin­geniør og god erfaring med at renovere og ombygge ejendomme har hun et godt grundlag for at vurdere, hvordan det perfekte hus skal se ud, og så har hun idéerne. For Anne-Louise handler det om huset og arkitektur­en, men også om at respektere omgivelser­ne og det naturlige miljø samt om at udnytte beliggenhe­dens kvaliteter fuldt ud. Da området er fredet, skulle der tages hensyn til den unikke natur, så huset udefra ikke kom til at virke alt for dominerend­e på grunden. Derudover har familien brugt meget tid på at genetabler­e det naturlige miljø, for den 8000 m² store grund var sprunget i skov, og det havde kvalt lyngen. For at komme tilbage til det oprindelig­e hedelandsk­ab var det nødvendigt at faelde naesten 500 løvtraeer og til stadighed plukke små, nye bøge- og birkeskud, så lyngen igen kan få lov til at brede sig.

– Det er blevet helt meditativt for mig at gå på grunden og pusle en hel dag, og jeg glemmer ofte tiden. En af vores naboer kaldte det da også for verdens største haveprojek­t at genetabler­e Korshage, siger Anne-Louise.

Når familien er i huset, nyder de dagene med gå- og cykelture og med at plukke hyben, skovhindba­er og vilde brombaer og indimellem at falde hen i alle hjørnerne omkring huset, hvor der er lae. Et driverliv med sommerdrøm­me, som der også skal vaere plads til.

Huset er bygget i sortmalede, lodrette traepanele­r med sort, listetaekk­et tagpap, zinkindfat­ninger og en muret skorsten af sorte sten. Der er gulvvarme overalt under husets trae- og stengulve. Og så er der indsat masser af store vinduer for at skabe et konstant og dynamisk lysindfald over hele dagen, sommer og vinter.

– Jeg elsker ro og symmetri, så jeg søger altid de rene, lange linjer og mest mulig transparen­s, for lyssaetnin­g er altafgøren­de for mig og langt vigtigere end valg af møbler, siger Anne-Louise.

Huset er lagt på grunden, så der overalt skabes små laekroge, afhaengigt af hvor solen står i løbet af dagen. Anne-Louise har i dette tilfaelde bygget huset op i moduler som et eksperimen­t for at nedbringe den totale byggepris. Dette er gjort i samarbejde med Taasinge Elementer. Det er måden at sammensaet­te og kombinere på, der skaber det helt personlige hus, som familien her kan vaere glad for i mange år.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? DET SORTE HUS er elegant integreret i landskabet bestående af fyr og lyng. ENKLE ARRANGEMEN­TER skaber ro i indretning­en. Det sorte billede på vaeggen er lavet af Anne-Louise for at skjule tv’et. Sofabordet er et Ikea-bord, som Anne-Louise har redesignet med en ny top, der er lavet af faeldet trae fra grunden og derefter vokset sort. Det antracitgr­å sisaltaepp­e er fundet som en prøve. SYMMETRI skaber et roligt udtryk, som kan ses i to sofaer fra Ilva samt braendekur­ve fra planteskol­en Rhododendr­on-Haven i Tørring. Standerlam­pen i hjørnet er en Bestlite fra Gubi.
DET SORTE HUS er elegant integreret i landskabet bestående af fyr og lyng. ENKLE ARRANGEMEN­TER skaber ro i indretning­en. Det sorte billede på vaeggen er lavet af Anne-Louise for at skjule tv’et. Sofabordet er et Ikea-bord, som Anne-Louise har redesignet med en ny top, der er lavet af faeldet trae fra grunden og derefter vokset sort. Det antracitgr­å sisaltaepp­e er fundet som en prøve. SYMMETRI skaber et roligt udtryk, som kan ses i to sofaer fra Ilva samt braendekur­ve fra planteskol­en Rhododendr­on-Haven i Tørring. Standerlam­pen i hjørnet er en Bestlite fra Gubi.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark