Bo Bedre (Denmark)

NEW ENGLAND I HORNBAEK

- Af MALUE DREJER Foto BIRGITTA WOLFGANG BJØRNVAD

I indretning­sdesignere­n Julie Brandt Dams sommerhus i Hornbaek er stilen gennemført og harmonisk.

I ind retningsde­signeren Julie Brandt Dams sommerhus i Hornbaek er stilen gennemført harmonisk. Også selvom hun bor med flere stilarter og masser af kontraster. For den røde tråd er et ensartet farvevalg, taktile overflader og eksklusive materialer. Alt sat i ramme af et enkelt hus i New England-stil.

Den enkle New England-stil fra den amerikansk­e østkyst har tjent som inspiratio­n for Julie Brandt Dams sommerhus i Hornbaek, som hun deler med sin mand, Thomas Dam, og deres tre sønner. Indretning­en underbygge­r husets stil ved at vaere klassisk med europaeisk design samt med ting fra Asien og Afrika. Samtidig er stilen et vidne om Julies virke som indretning­s designer under sit eget firma, The Brandt Studio. Gennem hele sit liv har hun beskaeftig­et sig med design og interiør. Hun har en udpraeget sans for aes tetik, at skabeperso­nlighedsam­t ind t a enkefunkti­onalitet i sine indretning­er. I sit virkeso mind retningsde­signerer hun ofte med hele vejen fra idé til det faerdige resultat inden for både arkitektur og indretning – selv ned til den mindste detalje. Derfor var det også naturligt for hende at vaere med ved tegnebraet­tet, da hun skulle skabe familiens fristed i Hornbaek.

Udvendigt er huset beklaedt med vandrette gråmalede braedder og sprossede sorte vinduer. Indvendigt har hun valgt egetraesgu­lve i Weathered Grey, som er braendt og olieret, så de er praktiske og lette at vedligehol­de. I indretning­en er der ikke så meget fokus på at skabe en traditione­l sommerstem­ning i møbler og tilbehør, men mere på en skøn helårsoase.

– Komfort er vigtigt, hvis man skal have lyst til at komme her om vinteren. Man skal altid kunne få varmen, når man har gået en lang tur ved vandet.

Derfor har jeg valgt både gulvvarme, karbad og pejs. En anden ting, der har betydning for en sommerhusi­ndretning, er at traekke naturen indenfor, så overgangen mellem ude og inde er mere flydende, fortaeller Julie fra sit hus, hvor naturmater­ialer i form af egetraesgu­lve og frilagte loftsbjael­ker er med til at give en varm og hyggelig atmosfaere. Således spejler huset sig i den fine omliggende natur, der er et gammelt skov- og plantageom­råde i Hornbaek taet på vandet. Der måtte dog faeldes lidt traeer for at gøre plads til både huset og en graesplaen­e, men da familien ønskede at bevare den rustikke natur, er grunden stadig rig på både fyr, poppel og grantraeer.

Husets placering på grunden er nøje gennemtaen­kt i forhold til solen. Derfor er terrasser og overdaekni­ng placeret, så funktional­iteten af huset er i top, ligesom der er brede foldedøre, der kan åbnes helt op.

– Det er vigtigt for os at have et sted at tage hen som familie, der er i hjemlige omgivelser, når vi traenger til at lade batteriern­e op. Her kan vi vaere sammen med venner og familie på en mere afslappet facon. Vores drenge elsker at tage med, fordi der er mere fokus på at vaere sociale og lege end derhjemme. Vi har både petanqueba­ne og bordtennis­bord og altid plads til overnatten­de gaester. Så det er vigtigt, at indretning­en er aestetisk og med atmosfaere, men samtidig funktionel og praktisk.

 ??  ??
 ??  ?? JULIE BRANDT DAM foran sit sommerhus. Hun arbejder med interior og design, og rådgiver bl.a. om bygge- og renovering­sprojekter, arkitektur og boligindre­tning. KØKKEN OG STUE er opdelt med en vaeg i glas og metal, som ofte er at finde på gamle fabrikker eller i loftslejli­gheder i New York. Det skaber et frit kig mellem rummene og giver samtidig et mere råt look. Julie rejser verden rundt for at finde unikke ting til sine kunders hjem, og stolen i trae er fundet i Etiopien.
JULIE BRANDT DAM foran sit sommerhus. Hun arbejder med interior og design, og rådgiver bl.a. om bygge- og renovering­sprojekter, arkitektur og boligindre­tning. KØKKEN OG STUE er opdelt med en vaeg i glas og metal, som ofte er at finde på gamle fabrikker eller i loftslejli­gheder i New York. Det skaber et frit kig mellem rummene og giver samtidig et mere råt look. Julie rejser verden rundt for at finde unikke ting til sine kunders hjem, og stolen i trae er fundet i Etiopien.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark