Bo Bedre (Denmark)

Haveeksper­t Dorthe Kvist fortaeller om de seneste tendenser på havefronte­n.

Endnu en elegant nuance er trådt frem på havescenen: blush. Med sin feminine farvepalet og mange smukke blomster kan den trylle ethvert bed om til et smukt og harmonisk skuestykke i haven.

- Tekst og foto DORTHE KVIST/MELTDESIGN­STUDIO

Terrakotta, fersken og abrikos – kaert barn har mange navne, men blush er en meget rammende betegnelse for den nye trend i haven. Nuancen er det helt store i haven lige nu og bliver fortolket i adskillige haveshows verden over. Saerligt Chelsea Flower Show er et godt sted at opdage nye tendenser, og det var da også her, at den engelske havedesign­er Jo Thompson skabte sin The Wedgwood Garden med den rødmende farve i centrum. Haven slog én gang for alle fast, at et bed i rosa, terrakotta, fersken- og laksefarve­t med et strejf af gult ikke behøver at vaere kedeligt og konservati­vt. Det kan derimod vaere harmonisk og stilfuldt. Jo Thompson havde valgt at understreg­e farveholdn­ingen yderligere i sine materialev­alg med flødefarve­de marmorstol­per, rustent jern og møbler i en rund ferskenfar­ve. En gennemført stil, de fleste nok drømmer om hjemme hos sig selv. Det er dog i sagens natur svaert at skifte farve på et bed eller en hel have, men er du faldet for den nye nuance, er der flere ting, du kan gøre. Anlaeg et helt nyt bed, eller lav en samling af krukker med planter i din nye yndlingsfa­rve. Den smukke nuance gør sig saerligt godt med et par planter i den helt mørke, naermest auberginea­gtige farve. Der er masser af muligheder, så find dine grønne fingre frem, og giv dig i kast med havens duftende blomster og fine nuancer.

UDSTILLING­ER ØST FOR STOREBAELT:

Den amerikansk­e kunstner Gordon Matta-Clark (1943-1978) er bedst kendt for sine monumental­e og stedsspeci­fikke vaerker med snit, huller, åbninger og udskaering­er i forfaldne og forladte bygninger.

For første gang vises en soloudstil­ling med ham i Danmark. Titlen er Unravel the Unfound. KØS. Til 20. september. Billedkuns­tneren Malene Bach har en arkitekt og en designer i maven. Nu har hun skabt en stedsspeci­fik udsmykning af Montanasal­en i Kunstforen­ingen Gl. Strand. Den kan opleves frem til marts 2021. Ansigt til ansigt. Thorvaldse­n & portraette­t. I anledning af 250-året for Bertel Thorvaldse­ns fødsel viser Thorvaldse­ns Museum udvalgte portraetbu­ster i dialog med antikke forbillede­r, vaerker fra hans samtid samt nutidige “interventi­oner” skabt af de danske samtidskun­stnere Jeannette Ehlers, Lise Harlev, Merete Pryds Helle, Nikolaj Recke og Trine Søndergaar­d.

UDSTILLING­ER VEST FOR STOREBAELT:

Mythologie­s – The Beginning and End of Civilizati­ons er en stor udstilling, der handler om tro, håb, kriser og revolution. Der vises 150 vaerker, som spaender fra Albrecht Dürer til Damien Hirst. ARoS. Til 18. oktober.

Fra Tønder til Thule. Fotografen Henrik Saxgren arbejder i krydsfelte­t mellem fotoreport­age og billedkuns­t. Nu kan man se hans fotografis­ke serier om den nordiske natur – inklusive hans forrygende fotografie­r fra Grønland. Johannes Larsen Museet. Til 30. august. Desvaerre gik mange glip af den store udstilling med Anna Ancher på Statens Museum for Kunst på grund af coronanedl­ukningen. Men der er håb forude: Den vender tilbage til november. Imidlertid kan man lige nu og frem til 18. oktober

opleve Anna Ancher på Skagens Museum.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark