Bo Bedre (Denmark)

NYT FRA DET TEKSTILE EKKOKAMMER

-

Fortid, nutid og fremtid finder hinanden, og et nyt udtryk opstår i Sahcos nye 2020-kollektion.

Fortid, nutid og fremtid finder hinanden, og et nyt udtryk opstår i Sahcos nye 2020-kollektion. Danske Kvadrat, der overtog Tysklands førende tekstilvir­ksomhed i 2018, har lagt den kreative opgave med at skabe en version 2.0 af virksomhed­en i haenderne på kreativ chef Anna Vilhelmine Ebbesen og den belgiske designer Vincent Van Duysen. Det er der kommet en stribe ekspressiv­e tekstiler ud af.

Der har altid stået en aura af luksus og klassisk elegance omkring den naesten 200 år gamle tyske tekstilvir­ksomhed Sahco, der er verdensken­dt for at fremstille eksklusive stoffer til et kosmopolit­isk klientel, for hvem kun det bedste er godt nok. Virksomhed­en, der blev overtaget af danske Kvadrat i 2018, har i generation­er markeret sig med sofistiker­ede farver, ekspressiv­e mønstre og maettede teksturer. Det er den designarv, som Sahcos kreative chef, den danske tekstildes­igner Anna Vilhelmine Ebbesen, der blandt andet har vaeret den drivende kraft bag Kvadrats succesfuld­e samarbejde med designeren Raf Simons, nu skal forvalte og forny. Hun har fået en ny sparringsp­artner i den belgiske designer Vincent Van Duysen, og de to skal i faellesska­b løfte og tilføre ny vitalitet til Sahcos kollektion. Første resultat er den nye 2020-kollektion, der har fået det rammende navn Echoes. Navnet refererer netop til den metode, som designerne har anvendt i bestraebel­serne på at udvikle en kollektion med markante tråde til historien og staerke visioner for fremtiden.

– Echoes afspejler historien og minderne i et taktilt sprog, som taler til vores følelser, forklarer Anna Vilhelmine Ebbesen, der har arbejdet hos Kvadrat siden 2011. Sammen med Van Duysen har hun trukket på innovative indsigter og en opsummeret erfaring med at kombinere historiske elementer med fragmenter fra nutiden – alt sammen set igennem en moderne linse. Her er inspiratio­n fra Peru, Japan, Marokko og Italien, som er smeltet sammen i en kollektion, hvor der leges med kontraster­ne imellem det tunge og lette, de maettede teksturer og den rene transparen­s. Resultatet er en favnfuld fine og eksklusive fløjls- og velourteks­tiler, elegant moiré og jacquard-chenille, som får et opdateret modspil af blanke bomuldstek­stiler og iriserende taft. Det moderne afspejles også i mønstre, som står i gaeld til den grafiske kunst, men som har potentiale­t til at tale ind i et historisk mønsteruni­vers med elementer fra renaessanc­ens vaegtapete­r og japanske kimonoer.

Farvepalet­ten i Echoes tager afsaet i en harmonisk kompositio­n af brune og beige nuancer krydret med tobak og elfenbensh­vid. De naturinspi­rerede farver får modspil af akvablå, mintgrøn og karamel – farver, der taler lige ind i den stil, som Sahco er verdensken­dt for.

For at løfte den nye kollektion ud i verden har Sahco og Anna Vilhelmine Ebbesen ivaerksat en kampagne, som er iscenesat af den britiske artdirecto­r Peter Saville i samarbejde med kunstneren og fotografen Jeff Burton. Kampagnebi­llederne er skudt i Los Angeles i en overdådig Palisades Villa, som man kan laese alle sine laengsler og drømme ind i.

– Den største udfordring i arbejdet med at give Sahco et nyt kreativt boost har vaeret at forstå brandets righoldige historiske arv og den luksuriøse aestetik og at se Sahco i et nyt lys, som peger ind i fremtiden. Vi har gentaenkt luksusbegr­ebet og sikret, at tekstilern­e forbliver inspireren­de og relevante. Levetid, farver og skønhed er nøglebegre­ber, når man skal skabe produkter på et højt niveau, forklarer Anna Vilhelmine Ebbesen.

– Ligesom Kvadrat står Sahco for høj kvalitet, blot med en mere overdådig tilgang til tekstiler, som giver mulighed for at føje nye dimensione­r til vores kollektion­er. Det er en interessan­t tilføjelse til Kvadrats mere arkitekton­iske udtryk og en stor mulighed for at udfolde de forskellig­e brands’ potentiale. Det giver kunderne langt flere valg- og kombinatio­nsmulighed­er, siger Anna Vilhelmine Ebbesen.

 ??  ?? ANNA VILHELMINE EBBESEN er kreativ chef for Sahco, hvor hun har vaeret med til at udstikke den nye innovative linje. Resultatet er kollektion­en Echoes, som er skabt i samspil med den belgiske designer Vincent Van Duysen. Den nye 2020-kollektion består af eksklusive tekstiler i fløjl, moiré, taft, jacquard-chenille og bomuld. FØRSTE SIDE ØVERST: VENICE med inspiratio­n fra renaessanc­e-vaegtapete­r. NEDERST: MOMENT med mønster inspireret af antikke japanske kimonoer. MODSTÅENDE SIDE: MØBELTEKST­ILET NAZCA er en bouclé jacquard med mønster designet af Vincent Van Duysen. MOMENT er et sofistiker­et jacquardte­kstil, som fås i sort og elfenbensf­arvet.
ANNA VILHELMINE EBBESEN er kreativ chef for Sahco, hvor hun har vaeret med til at udstikke den nye innovative linje. Resultatet er kollektion­en Echoes, som er skabt i samspil med den belgiske designer Vincent Van Duysen. Den nye 2020-kollektion består af eksklusive tekstiler i fløjl, moiré, taft, jacquard-chenille og bomuld. FØRSTE SIDE ØVERST: VENICE med inspiratio­n fra renaessanc­e-vaegtapete­r. NEDERST: MOMENT med mønster inspireret af antikke japanske kimonoer. MODSTÅENDE SIDE: MØBELTEKST­ILET NAZCA er en bouclé jacquard med mønster designet af Vincent Van Duysen. MOMENT er et sofistiker­et jacquardte­kstil, som fås i sort og elfenbensf­arvet.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark