Bo Bedre (Denmark)

BREVKASSER

- Lone

LONE BARSLUND er bygningsar­kitekt og har indrettet alt fra boliger til virksomhed­er og har rådgivet BO BEDREs laesere i mere end 20 år.

TINE NIELSEN er uddannet arkitekt og er ekspert i byggeloven og bygningsre­glementet i Videncentr­et Bolius.

ANDERS STIG VESTERGAAR­D er BO BEDREs juridiske rådgiver. Han er advokat hos Advokatern­e Sankt Knuds Torv i Aarhus, med speciale i boligret og fast ejendom.

BIRGIT TARP er en af BO BEDREs faste indretning­seksperter. Ejer af Design Circus. Rådgiver både virksomhed­er og private kunder.

Skriv til: BO BEDRE, Finsensvej 6 D, 2000 Frederiksb­erg. Eller send en mail til bobedre@bobedre.dk. Maerk kuvert/mail: Brevkassen. Kun offentligg­jorte breve besvares.

Vi har brug for vejledning om renovering af vores trappe. Der ligger et stykke taeppe midt på trinnene, med kig til selve trappen med gammel, brun fernis på begge sider. Vi forestille­r os at rense den og slibe den helt ned og så enten male den eller få lagt nyt taeppe på – men kun på trinnene. Trappen løber fra entréen til stuen og helt op til anden sal. Frank og Helle

Uanset om I vaelger at male trinnene eller få lagt taeppe på, så slipper I ikke for at få slebet alle trin og stød af, sådan at underlaget bliver fint og ensartet. Det er forholdsvi­s nemt at få taepperest­er, søm og stifter af, men det er hårdt at slibe trin og stød (de lodrette stykker trae) med en rystepudse­r, så I kan eventuelt overveje at få et tilbud fra et gulvfirma til det grove arbejde. Om I skal male trinnene eller laegge taeppe på, er nok en smagssag, men hvis trinnene er fine på kanterne, så er det jo smukt med en malet trappe. Hvis I vaelger den løsning, så vil jeg anbefale at gå efter farver, der får trappen til at stå frem i rummet som en fin skulpturel størrelse. Jeg har fundet et flot eksempel, hvor både trin, vanger og gelaendere­ts balustre er malet i samme blågrønne farve, mens håndlisten fortsat står med traeets gyldne overflade. Rummene omkring trappen er hvide, men med forskellig indrammet kunst.

JEG VIL ANBEFALE AT GÅ EFTER FARVER, DER FÅR TRAPPEN TIL AT STÅ FREM I RUMMET SOM EN FIN SKULPTUREL STØRRELSE.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark