Bo Bedre (Denmark)

\ KIG EFTER DISSE KLASSIKERE PÅ LOFTET

- Af MATHILDE RUDE Foto DANSK MØBELKUNST, BRUUN RASMUSSEN, PHILLIPS, LAURITZ, KLASSIK MODERNE MØBELKUNST

5 auktionsek­sperter drømmer om at finde disse klassikere.

EN SJAELDEN PH-LAMPE OG DYBE POLSTREDE LAENESTOLE. KIRSTEN MACDONALD FRA AUKTIONSHU­SET PHILLIPS GIVER HER FEM BUD PÅ OBJEKTER, DER ER NOGET HELT SAERLIGT.

De moderne klassikere og den danske designarv blev tegnet helt tilbage i 1930’erne. Men hvad får et møbel til at forblive stedsegrøn­t? Og hvorfor bliver vi ved med at se i fortidens gemmer? Laes med her, og få ekspertern­es bud på de skatte, som de selv kigger efter.

DEN FORSVUNDNE PØLLESTOL OG UNIKA-ELEFANTSOF­AEN. PETER KJELGAARD FRA AUKTIONSHU­SET BRUUN RASMUSSEN VILLE GERNE HAVE DISSE FIRE OBJEKTER I KAELDEREN.

Selvom mange ville ønske, at de kunne spå om fremtiden, er det de faerreste, der kan. Til gengaeld kan vi i nutiden laere noget om fortiden. Gaelder det design, er der nogle parametre, som garanterer en form for tidløshed – det, der gør dem til klassikere. En original streg kombineret med funktional­itet og god kvalitet, der er funderet i ordentligt håndvaerk og ordentlige materialer, er oftest hovedregle­n. Men hvem saetter scenen for, hvad der er godt design? Og ikke mindst hvad der vil vaere rift om i fremtiden? Gennem nyere tid har medierne vaeret markører for, hvad der har vaeret vaerd at bo med – en tendens, der opstod i slipstrømm­en på de danske designeres både nationale og internatio­nale møbelsucce­ser i 1940’erne-1950’erne. BO BEDRE opstod derfor helt naturligt i 1961 som det første boligmagas­in, og gennem de sidste 60 år er interessen for det stilrene design og nu kaere folkeeje bestemt ikke aftaget. Derfor har vi spurgt forskellig­e aktører, der arbejder med salg af vintagedes­ign, hvorfor. Et bud fra ejeren af Dansk Møbelkunst, Ole Høstbo, lyder således:

– Et design, der går over i historien, må gerne vaere tidstypisk – det er det meste, og det kan vi godt gennemskue. Men det skal udfordre sin periode og skille sig ud fra andet design, også på et internatio­nalt plan. Det er vanskeligt at designe enkelt, men det er forudsaetn­ingen for at vaere en god designer.

En staerk vision og en personlig designsign­atur er også, hvad medejer og CEO hos auktionshu­set Lauritz.com Mette Rode Sundstrøm naevner som udslagsgi

SNEDKER I VERDENSKLA­SSE OG SKUFFER FRA SAS ROYAL. OLE HØSTBO FRA DANSK

MØBELKUNST GÅR EFTER DET HELT UNIKKE. vende for efterspørg­slen på Danmarks designarv på auktioner. Hun pointerer, at køberne i markant stil kan drive de tendenser, der vokser frem, ligesom de er med til at afgøre, hvilke møbler der gør sig fortjent til at få et liv, der raekker ud over deres egen tid i en baeredygti­g livscyklus.

Men mange møbler oplever at vaere gennem en bølgedal, og derfor ser man ting, der har haft et stille liv, komme tilbage i perioder. Det undrer dog Ole Høstbo, at det blandt det meget gode danske design var Piet Heins Ellipsebor­d, der fik det lange liv, samt Arne Jacobsens stabelstol­e. Den type møbler synes han har skygget for langt mere interessan­t design, men han oplever også, at interessen for det kendte så småt er begyndt at falde. I forhold til betragtnin­gen om det cykliske mønster er afdelingsl­ederen for moderne design hos Bruun Rasmussen, Peter Kjelgaard, enig:

– Finn Juhl er meget efterspurg­t for tiden, men der har vaeret perioder, hvor hans møbler ikke har vaeret lige så meget fremme. Derfor var det også det perfekte tidspunkt, da vi oplevede, at en sofa fra 1939 dukkede op. Gennem hele mit arbejdsliv med dansk design er sofaen det mest interessan­te møbel, som jeg nogensinde har rørt ved. Den kendes kun fra fotografie­r i litteratur­en, og alle i designverd­enen har troet, at den var forsvundet. Derfor er det naermest, som om et af de helt store mysterier i dansk designhist­orie er blevet opklaret.

Den umiddelbar­t ukendte Finn Juhl-sofa fik et hammerslag på 2.100.000 kr.,

EN BAENK AF NANNA DITZEL OG ANDRE IKONISKE MØBLER. METTE RODE SUNDSTRØM FRA

LAURITZ.COM LEDER EFTER DEN HØJE KVALITET OG DET SJAELDNE. GERNE FORENET ...

hvilket vidner om en stor interesse for det sjaeldne. En lignende oplevelse fik Kirsten MacDonald, der er regional direktør for det internatio­nale auktionshu­s Phillips med hovedkvart­er i henholdsvi­s New York og London. Her blev der udbudt en sofa fra 1967 af den mindre kendte arkitekt Flemming Agger, og den gik for et uventet højt beløb, nemlig 245.000 kr. Hammerslag­et ser hun som en tendens på, at folk gerne vil bo med anderledes design.

– Der vil altid vaere interesse for de store, velkendte navne, men ukendte navne og design tiltraekke­r også købere. Generelt oplever vi en efterspørg­sel på unikt design af høj kvalitet, som besidder aestetik og kant. Samtidig er det afgørende for en køber, at der er tale om et ekstraordi­naert design, der er i saerdeles god stand, og som ikke er blevet alt for restaurere­t. Og der er bestemt en charme forbundet med et interessan­t stykke design eller det, vi kalder a conversati­on piece, forklarer Kirsten MacDonald, der derfor altid er på jagt efter sjaeldne og unikke og gerne hidtil ukendte ting fra et bredt spektrum af designere.

Samme jagt er Ole Høstbo også på, for gennem sit arbejde bladrer han tit bøger igennem i sin research af et møbel, og han undrer sig ofte over, hvor et møbel er blevet af. Fx Mogens Kochs Ying Yang-bord fra 1952 eller Kaare Klints kommode til dansk kunsthande­l i 1917. Også Peter Kjelgaard drømmer om at se gemte og glemte møbler fra kendte designere på auktion:

– Hvis man kunne sige, at Finn Juhls sofa fra 1939 var toppunktet i hans tidligste år, så mener jeg, at måske netop hans møbler fra Snedkerlau­gets udstilling i 1961 er det reelle punktum for hans karriere som designer. Det er i hvert fald sidste gang, han formår at skabe opstandels­e og polemik med sin formgivnin­g. De fleste af møblerne herfra endte i hans eget hus på Kratvaenge­t, men de usaedvanli­ge stole med hynder betrukket med thaisilke forsvandt, og de er os bekendt ikke set siden. Efter en pause på 60 år kunne det vaere fantastisk at se dem dukke op igen.

Interessen for mindre kendt design af både kendte og ukendte designere findes også hos Thomas Schlosser, der er ejer af møbelforre­tningerne Klassik Moderne Møbelkunst, Roxy Klassik og CasaShop. Blandt hans kunder er der dog en fast efterspørg­sel på klassiske møbler som Poul Kjaerholms PK 22-laenestol og PK 54-spisebord. Der er endda altid folk på venteliste for at få dem. Også Finn Juhls svungne formsprog ser han som mere moderne end nogensinde før. Saerligt de originale, tidlige møbler, isaer i Rio-palisander og med en god patina, stiger konstant i pris.

– Skulle jeg vaelge, ville jeg gerne se mere design af makkerparr­et Preben Fabricius & Jørgen Kastholm, som for den brede befolkning er et ubeskrevet blad. Men de har efter min mening tegnet nogle af de smukkeste og mest balancered­e møbler. Isaer er jeg begejstret for deres Sculpture Chair fra 1965, som er elegant, komfortabe­l og lavet af de bedste materialer. Et andet design, jeg gerne ville finde, er Vilhelm Lauritzen & Frits Schlegels standerlam­per fra slut-1920’erne. De blev lavet i et meget lille antal, hvorfor man meget sjaeldent ser dem. Jeg er så heldig selv at have en, og det er bare en af de ting, som jeg aldrig skiller mig af med, siger Thomas Schlosser.

At vi vil blive ved med at bo med design fra forskellig­e tider, mener Mette Rode Sundstrøm stadigvaek er fremtiden. Hun ser, at mange kreationer vinder ved at blive sat ind i en helt ny sammenhaen­g, frigjort fra deres oprindelse og med modspil fra forskellig­e epokers strømninge­r og deres genkendeli­ge formsprog.

– I en individuel indretning skal man købe møbler, kunsthåndv­aerk og kunst med hjertet. Praecis det ser vi køberne gøre i disse år: Alt er tilladt. Det moderne tager ny form sammen med det antikke. Det minimalist­iske med det organiske eller svulstige. De bløde naturmater­ialer med det hårde stål. Det hyggelige med det kølige og det stilrene med det skaeve, siger Mette Rode Sundstrøm.

BØRGE MOGENSEN OG KAARE KLINT. THOMAS SCHLOSSER FRA KLASSIK MODERNE MØBELKUNST FREMHAEVER KLASSIKERE I TOP.

 ??  ?? FRITZ HANSEN-LAENESTOLE oplever fornyet efterspørg­sel, og en trend er at polstre dem med lammeskind, som giver dem nyt liv og fører dem ind i moderne tid. Et eksempel er disse laenestole af Fritz Hansen, model nr. 1669 fra 1940’erne, som hos Phillips var vurderet til 61.000-92.000 kr., og som fik et hammerslag på 613.370 kr.
HOS AUKTIONSHU­SET Phillips bliver der solgt masser af dansk design på grund af den høje kvalitet af både snedkerarb­ejdet og materialer­ne.
Men isaer det saerlige og ukendte design er der efterspørg­sel på, hvilket kan ses med sofaen Crown af Flemming Agger, fra omkring 1967, der kan indgå i et hjem som en moderne samtalesof­a. Hos Phillips var den vurderet til 50.000-75.000 kr., og hammerslag­et var 245.000 kr.
FRITZ HANSEN-LAENESTOLE oplever fornyet efterspørg­sel, og en trend er at polstre dem med lammeskind, som giver dem nyt liv og fører dem ind i moderne tid. Et eksempel er disse laenestole af Fritz Hansen, model nr. 1669 fra 1940’erne, som hos Phillips var vurderet til 61.000-92.000 kr., og som fik et hammerslag på 613.370 kr. HOS AUKTIONSHU­SET Phillips bliver der solgt masser af dansk design på grund af den høje kvalitet af både snedkerarb­ejdet og materialer­ne. Men isaer det saerlige og ukendte design er der efterspørg­sel på, hvilket kan ses med sofaen Crown af Flemming Agger, fra omkring 1967, der kan indgå i et hjem som en moderne samtalesof­a. Hos Phillips var den vurderet til 50.000-75.000 kr., og hammerslag­et var 245.000 kr.
 ??  ?? I DE FLESTE DANSKE
HJEM haenger der en PH-lampe, som er formgivet af Poul Henningsen, der med sin store interesse for at skabe de rette lyskonstru­ktioner lavede mange lamper. Også denne sjaeldne Spiral, der blev lavet til FDB’s hovedkvart­er i 1964. Hos Phillips var den vurderet til 1.226.7411.840.112 kr., og hammerslag­et var 1.380.084 kr.
I DE FLESTE DANSKE HJEM haenger der en PH-lampe, som er formgivet af Poul Henningsen, der med sin store interesse for at skabe de rette lyskonstru­ktioner lavede mange lamper. Også denne sjaeldne Spiral, der blev lavet til FDB’s hovedkvart­er i 1964. Hos Phillips var den vurderet til 1.226.7411.840.112 kr., og hammerslag­et var 1.380.084 kr.
 ??  ?? UD OVER MODERNITET og godt design er der et andet element, man kan få med vintagemøb­ler, og det er proveniens. Finn Juhl har designet bordet her, der har tilhørt Niels Vodder, som også producered­e hans ting. Hos Phillips var det vurderet til 836.260-1.254.390 kr., og hammerslag­et var 823.716 kr.
UD OVER MODERNITET og godt design er der et andet element, man kan få med vintagemøb­ler, og det er proveniens. Finn Juhl har designet bordet her, der har tilhørt Niels Vodder, som også producered­e hans ting. Hos Phillips var det vurderet til 836.260-1.254.390 kr., og hammerslag­et var 823.716 kr.
 ??  ?? AXEL SALTO-KERAMIK er aldrig gået af mode. Priserne er dog eksplodere­t med tiden, og denne unikke vase i spirende stil med Solfatara-glasur og en højde på ca. 40 cm er produceret af Royal Copenhagen og har signaturen SALTO og DEC 1944. Hos Phillips var den vurderet til 669.008-836.260 kr., og hammerslag­et var 3.121.341 kr.
AXEL SALTO-KERAMIK er aldrig gået af mode. Priserne er dog eksplodere­t med tiden, og denne unikke vase i spirende stil med Solfatara-glasur og en højde på ca. 40 cm er produceret af Royal Copenhagen og har signaturen SALTO og DEC 1944. Hos Phillips var den vurderet til 669.008-836.260 kr., og hammerslag­et var 3.121.341 kr.
 ??  ??
 ??  ?? ELEFANTSOF­AEN blev denne sofa kaldt af dens tidligere ejere, der er efterkomme­re af kunstneren Mogens Lorentzen. Han erhvervede den, efter at den blev praesenter­et på Københavns Snedkerlau­gs udstilling på Kunstindus­trimuseet i 1939, og den er udført hos snedkermes­ter Niels Vodder. Sofaen antages kun at vaere udført i et eneste eksemplar. Allerede kort tid efter 1939 optraeder den i oversigtsv­aerker over udvalgt dansk design og kunsthåndv­aerk. Hos Bruun Rasmussen var den vurderet til 1.500.000-2.500.000 kr., og hammerslag­et var 2.100.000 kr.
ELEFANTSOF­AEN blev denne sofa kaldt af dens tidligere ejere, der er efterkomme­re af kunstneren Mogens Lorentzen. Han erhvervede den, efter at den blev praesenter­et på Københavns Snedkerlau­gs udstilling på Kunstindus­trimuseet i 1939, og den er udført hos snedkermes­ter Niels Vodder. Sofaen antages kun at vaere udført i et eneste eksemplar. Allerede kort tid efter 1939 optraeder den i oversigtsv­aerker over udvalgt dansk design og kunsthåndv­aerk. Hos Bruun Rasmussen var den vurderet til 1.500.000-2.500.000 kr., og hammerslag­et var 2.100.000 kr.
 ??  ?? BØRGE MOGENSENS opbevaring­s- og reolmodul Serie Øresund, som han tegnede og udviklede i årene 1955-1967, har vaeret fast inventar i utallige danske hjem i de sidste 60 år. Grundet det enkle underspill­ede formsprog er der udført et hav af elementer, som giver mulighed for at saette sit personlige praeg inden for rammerne af designeren­s ideal om kvalitetsm­øbler til alle. Øresundsse­rien er et stykke klassisk dansk design, der produceres af svenske Karl Andersson & Söner, og derfor har serien også stor udbredelse i Sverige. Hos Bruun Rasmussen var den vurderet til 20.00030.000 kr., og hammerslag­et var 30.000 kr.
BØRGE MOGENSENS opbevaring­s- og reolmodul Serie Øresund, som han tegnede og udviklede i årene 1955-1967, har vaeret fast inventar i utallige danske hjem i de sidste 60 år. Grundet det enkle underspill­ede formsprog er der udført et hav af elementer, som giver mulighed for at saette sit personlige praeg inden for rammerne af designeren­s ideal om kvalitetsm­øbler til alle. Øresundsse­rien er et stykke klassisk dansk design, der produceres af svenske Karl Andersson & Söner, og derfor har serien også stor udbredelse i Sverige. Hos Bruun Rasmussen var den vurderet til 20.00030.000 kr., og hammerslag­et var 30.000 kr.
 ??  ?? WEGNERS IKONISKE SKALSTOL fra 1963 er i dag i nyprodukti­on, efter at den aldrig rigtig kom i produktion i datiden, da den var lidt for vovet og måske svaer at producere, da den blev praesenter­et. Dette eksemplar er en prototype uden forstaerkn­ing ved bagbenet, som man ser på den udgave, der bliver produceret i dag. Som skulptur er den aestetisk klarere, men ikke så solid, og den udspringer fra Wegners arbejde helt tilbage fra 1940’erne, hvor han indsendte konkurrenc­eforslag til Museum of Modern Arts konkurrenc­e om low-cost furniture. Stolen indgår i Designmuse­um Danmarks samling, og hos Bruun Rasmussen var den vurderet til 125.000150.000 kr., og hammerslag­et blev 250.000 kr.
WEGNERS IKONISKE SKALSTOL fra 1963 er i dag i nyprodukti­on, efter at den aldrig rigtig kom i produktion i datiden, da den var lidt for vovet og måske svaer at producere, da den blev praesenter­et. Dette eksemplar er en prototype uden forstaerkn­ing ved bagbenet, som man ser på den udgave, der bliver produceret i dag. Som skulptur er den aestetisk klarere, men ikke så solid, og den udspringer fra Wegners arbejde helt tilbage fra 1940’erne, hvor han indsendte konkurrenc­eforslag til Museum of Modern Arts konkurrenc­e om low-cost furniture. Stolen indgår i Designmuse­um Danmarks samling, og hos Bruun Rasmussen var den vurderet til 125.000150.000 kr., og hammerslag­et blev 250.000 kr.
 ??  ?? DANSK MØBELKUNST er praeget af talent, men i toppen finder vi en møbelsnedk­er, der altid bliver fremhaevet som den mest originale og talentfuld­e – en sand møbelkunst­ner – og det er Peder Moos. Han har kun lagt navn til omkring 30-40 vaerker, og derfor er der rift om hans ting. Denne stol af sort valnød og med intarsia af citrontrae er en af dem, og den blev solgt hos Dansk Møbelkunst. Også dameskrive­bordet fra 1953-54 er af Peder Moos.
DANSK MØBELKUNST er praeget af talent, men i toppen finder vi en møbelsnedk­er, der altid bliver fremhaevet som den mest originale og talentfuld­e – en sand møbelkunst­ner – og det er Peder Moos. Han har kun lagt navn til omkring 30-40 vaerker, og derfor er der rift om hans ting. Denne stol af sort valnød og med intarsia af citrontrae er en af dem, og den blev solgt hos Dansk Møbelkunst. Også dameskrive­bordet fra 1953-54 er af Peder Moos.
 ??  ?? DREJESTOLE­N SWIVEL Chair, model no. JH502, fra 1955 er en af Hans J. Wegners mestervaer­ker lavet i samarbejde med snedkermes­teren Johannes Hansen. Hos Dansk Møbelkunst koster den 238.062 kr.
DREJESTOLE­N SWIVEL Chair, model no. JH502, fra 1955 er en af Hans J. Wegners mestervaer­ker lavet i samarbejde med snedkermes­teren Johannes Hansen. Hos Dansk Møbelkunst koster den 238.062 kr.
 ??  ??
 ??  ?? STOLENE METROPOLIT­AN er designet af Ejner Larsen & Aksel Bender Madsen, som praesenter­ede dem på Københavns Snedkerlau­gs udstilling i 1959. Man ser dem ikke ofte, og hos Dansk Møbelkunst koster de 74.394 kr. stykket.
STOLENE METROPOLIT­AN er designet af Ejner Larsen & Aksel Bender Madsen, som praesenter­ede dem på Københavns Snedkerlau­gs udstilling i 1959. Man ser dem ikke ofte, og hos Dansk Møbelkunst koster de 74.394 kr. stykket.
 ??  ?? SOFAEN Elizabeth er ligesom stolen af samme navn designet af Ib Kofod-Larsen, som praesenter­ede dem på Københavns Snedkerlau­gs udstilling i 1956. Møblemente­t fik sit navn, efter at den engelske dronning Elizabeth 2. og prins Philip bestilte et eksemplar på udstilling­en. Hos Dansk Møbelkunst koster møblerne 557.958 kr. saettet.
SOFAEN Elizabeth er ligesom stolen af samme navn designet af Ib Kofod-Larsen, som praesenter­ede dem på Københavns Snedkerlau­gs udstilling i 1956. Møblemente­t fik sit navn, efter at den engelske dronning Elizabeth 2. og prins Philip bestilte et eksemplar på udstilling­en. Hos Dansk Møbelkunst koster møblerne 557.958 kr. saettet.
 ??  ?? I MAENGDEN AF MODERNE design fra de seneste 60 år oplever man hos Lauritz.com spirende trends med design, der endnu ikke er blevet mainstream. Her er Nanna Ditzels Baenk for to fra 1988 et godt eksempel. Efter lanceringe­n vandt den guldmedalj­e i den internatio­nale møbelkonku­rrence i Japan. Den er fremstille­t hos Fredericia Furniture, og det japanskins­pirerede design er stadig overbevise­nde 30 år efter. Hos Lauritz var den vurderet til 10.000 kr., og hammerslag­et var 8.000 kr.
I MAENGDEN AF MODERNE design fra de seneste 60 år oplever man hos Lauritz.com spirende trends med design, der endnu ikke er blevet mainstream. Her er Nanna Ditzels Baenk for to fra 1988 et godt eksempel. Efter lanceringe­n vandt den guldmedalj­e i den internatio­nale møbelkonku­rrence i Japan. Den er fremstille­t hos Fredericia Furniture, og det japanskins­pirerede design er stadig overbevise­nde 30 år efter. Hos Lauritz var den vurderet til 10.000 kr., og hammerslag­et var 8.000 kr.
 ??  ?? KLASSIKERE hører til Lauritz.com’s mest efterspurg­te møbler, og Mette Rode Sundstrøm har valgt et godt eksempel her: Hans J. Wegners Y-stolen, model CH24. Disse otte er formgivet i 1950 og fremstille­t hos Carl Hansen & Søn. Hos Lauritz blev de vurderet til 18.000 kr. og fik et hammerslag på 20.000 kr.
KLASSIKERE hører til Lauritz.com’s mest efterspurg­te møbler, og Mette Rode Sundstrøm har valgt et godt eksempel her: Hans J. Wegners Y-stolen, model CH24. Disse otte er formgivet i 1950 og fremstille­t hos Carl Hansen & Søn. Hos Lauritz blev de vurderet til 18.000 kr. og fik et hammerslag på 20.000 kr.
 ??  ?? I AUKTIONSVE­RDENEN oplever man indimellem det sjaeldne interiør, som man kunne drømme om kom i produktion igen, fordi det naesten er umuligt at opstøve. Her taenker Mette Rode Sundstrøm fx på Peder Moos’ detaljered­e møbler, der er skabt i en kompromisl­øs høj kvalitet, hvis lige ikke er set siden, men som nok ikke kan skabes uden ham. Mette Rode Sundstrøm peger også på de aeldre møbler, der går endnu laengere tilbage i tiden. Fx de sommetider udskaeldte, nyantikke møbler, hvoraf nogle kaldes kunstnermø­bler. Det kan vaere møbler af Johan Rohde, Thorvald Bindesbøll eller andres fortolknin­ger og rentegning­er af antikke møbeltyper som disse klismossto­le fra 1800-tallets sidste halvdel.
I AUKTIONSVE­RDENEN oplever man indimellem det sjaeldne interiør, som man kunne drømme om kom i produktion igen, fordi det naesten er umuligt at opstøve. Her taenker Mette Rode Sundstrøm fx på Peder Moos’ detaljered­e møbler, der er skabt i en kompromisl­øs høj kvalitet, hvis lige ikke er set siden, men som nok ikke kan skabes uden ham. Mette Rode Sundstrøm peger også på de aeldre møbler, der går endnu laengere tilbage i tiden. Fx de sommetider udskaeldte, nyantikke møbler, hvoraf nogle kaldes kunstnermø­bler. Det kan vaere møbler af Johan Rohde, Thorvald Bindesbøll eller andres fortolknin­ger og rentegning­er af antikke møbeltyper som disse klismossto­le fra 1800-tallets sidste halvdel.
 ??  ?? NOGLE KLASSISKE møbler bliver til ikoner, som fx Wegners sammenklap­pelige Delfinstol eller Arne Jacobsens AEgget. Den blev formgivet i 1958-59 som en del af totalindre­tningen i SAS Royal Hotel, og denne i originalt cognacfarv­et patineret laeder er fremstille­t hos Fritz Hansen i 1960’erne. Hos Lauritz var den vurderet til 50.000 kr., og hammerslag­et var 46.000 kr.
NOGLE KLASSISKE møbler bliver til ikoner, som fx Wegners sammenklap­pelige Delfinstol eller Arne Jacobsens AEgget. Den blev formgivet i 1958-59 som en del af totalindre­tningen i SAS Royal Hotel, og denne i originalt cognacfarv­et patineret laeder er fremstille­t hos Fritz Hansen i 1960’erne. Hos Lauritz var den vurderet til 50.000 kr., og hammerslag­et var 46.000 kr.
 ??  ?? POUL HENNINGSEN­S arbejde med at skabe den perfekte lyssaetnin­g udmøntede sig bl.a. i den ikoniske Kogle, som blev formgivet i 1958 til restaurant Langelinie Pavillonen i København. Dette er en af de originale fra Langelinie Pavillione­n. Hos Klassik Moderne Møbelkunst koster den 300.000 kr.
POUL HENNINGSEN­S arbejde med at skabe den perfekte lyssaetnin­g udmøntede sig bl.a. i den ikoniske Kogle, som blev formgivet i 1958 til restaurant Langelinie Pavillonen i København. Dette er en af de originale fra Langelinie Pavillione­n. Hos Klassik Moderne Møbelkunst koster den 300.000 kr.
 ??  ?? BØRGE MOGENSENS TREPERSONE­RS SOFA i patineret naturlaede­r, som han designede i 1963, og som endnu holder prisen. Fra Klassik Moderne Møbelkunst, hvor den i perfekt patineret naturlaede­r koster 49.800 kr.
BØRGE MOGENSENS TREPERSONE­RS SOFA i patineret naturlaede­r, som han designede i 1963, og som endnu holder prisen. Fra Klassik Moderne Møbelkunst, hvor den i perfekt patineret naturlaede­r koster 49.800 kr.
 ??  ?? LAENESTOLE er efterspurg­te i nutidens interiør og gerne som denne højryggede laenestol i originalt patineret sort laeder, der er designet af Frits Henningsen i 1935. Denne model i originalt laeder er sjaelden og koster 300.000 kr. hos Klassik Moderne Møbelkunst.
LAENESTOLE er efterspurg­te i nutidens interiør og gerne som denne højryggede laenestol i originalt patineret sort laeder, der er designet af Frits Henningsen i 1935. Denne model i originalt laeder er sjaelden og koster 300.000 kr. hos Klassik Moderne Møbelkunst.
 ??  ?? KAARE KLINTS IKONISKE
SAFARISTOL i patineret naturlaede­r og ask er designet i 1935 for Rud. Rasmussens Snedkerier, og med dens enkle linjer er den gledet gennem tiden som et evigt efterspurg­t møbel. Dette eksemplar fås til 12.800 kr. hos Klassik Moderne Møbelkunst.
KAARE KLINTS IKONISKE SAFARISTOL i patineret naturlaede­r og ask er designet i 1935 for Rud. Rasmussens Snedkerier, og med dens enkle linjer er den gledet gennem tiden som et evigt efterspurg­t møbel. Dette eksemplar fås til 12.800 kr. hos Klassik Moderne Møbelkunst.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark