Bo Bedre (Denmark)

HJEMME HOS

-

Hvordan boede danskerne egentlig i 1960’erne? De faerreste i hvert fald, som det så ud i BO BEDRE. I de første år var de “hjem”, der blev vist, stort set kun kulisser for en moderne indretning, udført af BO BEDREs arkitekter i et saerligt atelier med vaegge og vinduer, der kunne flyttes rundt som i et filmstudie. En kraevende (og dyr) opgave, hvor hele stuer, badevaerel­ser og køkkener blev bygget op, malet og møbleret – kun for at blive revet ned igen. Nok en medvirkend­e årsag til, at forlaegger­en Palle Fogtdal ikke tjente så meget på sit blad i disse år …

Men sådan måtte det vaere, når man havde sat sig for at vaere fortaler for moderne design, møbler, arkitektur og indretning, som BO BEDREs bagmaend var så passionere­de omkring. Meget få hjem passede ind i den saerlige og moderne “BO BEDRE-stil”, der blev etableret fra begyndelse­n. Helt i tråd med tidens ånd vaegtede den funktional­itet og aestetik lige højt, og det var en stor succes. Indretning­en i “BO BEDRE-hjemmene” havde sit helt eget udtryk og en farveholdn­ing, som gik rent ind hos de unge familier – og stilen lå samtidig langt fra de davaerende dameblades boligrepor­tager, der dengang primaert foregik hjemme hos de kendte eller i antikvitet­stunge rigmandsvi­llaer.

Man kan sige, at BO BEDRE tog det på sig at vise og guide sine laesere i, hvordan de kunne og burde bo i de nye enfamilieh­use. Det skulle vaere funktionel­t, konkret og til at gå til med helt praecise råd om, hvordan stolene skulle stå, om lys og lamper, og hvilke farver der passede til rum og møbler – og med nyt design fra tidens førende arkitekter! Bladets laeserserv­ice bagerst i bladet var en spaekket sag med både tegninger, priser og forhandler­e til ALT, hvad man så. I sidste halvdel af 1960’erne havde mange af de unge familier taget skridtet og købt huset i forstaden, og nu handlede det i højere grad om at optimere, bygge om og bygge til end udelukkend­e at købe nyt, nyt, nyt.

“Detteerikk­ekunen diskussion om glas v ae g gen i det moderne byggeri. Det er måske førs togfremmes­t en diskussion om mennesket, derborbagd­em.” BO BEDRE nr. 1, 1961

BOBEDREbra­gte intellektu­elle diskussion­sartikler om, hvordan man skulleindr­ettesig og bo, ja leve i disse nye, moderne boliger.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark