Bo Bedre (Denmark)

TYPEHUSE, PARCELHUSE, KLYNGEHUSE …

-

1960’erne bliver ofte kaldt for hus i have-aeraen, og rigtig mange unge familier kunne få råd til at opfylde drømmen om eget hus med et af tidens nye typehuse. Nogle af de billigste kunne i 1961 bygges med en udbetaling på kun 2000 kr., og antallet af enfamilieh­use steg eksplosivt i 1960’erne og 1970’erne. I de allermest hektiske byggeår stod der 125 nye parcelhuse klar – om dagen!

Derfor var timingen for et boligblad som BO BEDRE helt perfekt. De mange nye huskøbere og husejere havde i den grad brug for rådgivning og overblik. Isaer i den første halvdel af perioden skrev vi mange artikler, der handlede om at bygge, vaelge og købe sit første hus. Tonen var paedagogis­k, undervisen­de og oplysende, for de unge boligkøber­e havde ingen erfaring med at købe nye huse – det havde de ikke kunnet før. Og der var også grund til at saette sig godt ind i sagerne, da mange af de moderne 60’er-byggerier led under byggesjusk og uigennemta­enkte løsninger – alt sammen i fremskridt­ets ånd.

BO BEDRE var dog uden tvivl en varm fortaler for de nye typer parcelhuse. For i de bedste versioner kunne boligerne danne den optimale ramme om den unge families moderne og funktionel­le hverdag og liv, som BO BEDRE var eksponent for. Vi skrev artikler som “Typehuse – typehuse – typehuse – hvorfor?”, guidede til byggefirma­er, kom med lister over grunde til salg – komplet med telefonnum­re og kørevejled­ning – udpenslede økonomien bag et huskøb og gav trin for trin-guider til byggeriets faser. Vi bragte også mere intellektu­elle diskussion­sartikler om, hvordan man skulle indrette sig og bo, ja leve i disse nye, moderne boliger. Alt sammen formidlet af tidens førende arkitekter og eksperter på området og grundigt visualiser­et med billeder, byggetegni­nger og skemaer i de (meget) lange artikler. BO BEDRE var i disse år en håndbog til typehuse og det eneste medie, der på den måde guidede danskerne i disse spritnye måder at bygge og bo på.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark