Bo Bedre (Denmark)

MIDDAGEN ER SERVERET

-

“Synes De, at fars erensbetyd­ende medfrikade­ller? Detbehøver­det ikkeatvaer­e... Etpundfars­er enudfordri­ngtil ensfantasi!” BO BEDRE nr. 1, 1966

Maden har altid vaeret en vigtig del af BO BEDRE, som var med til at introducer­e den nye mellemlags­gastronomi og begrebet gaestemenu. Med opskrifter og retter, der både kunne løfte husmoderfl­iden til hverdag, men også til nye og højere niveauer til weekendens middagssel­skaber.

Vi har vaeret med til at vise rigtig mange nye tendenser og ingrediens­er i de danske køkkener. Det kan fx vaere svaert at forestille sig, at konceptet omkring ost og rødvin har vaeret så fremmed, at man ikke vidste, hvordan man skulle gribe det an. Her kom BO BEDRE i 1960’erne de danske husmødre til undsaetnin­g med opskrifter og guider til anretning, servering og formalia omkring sådan et, for sin tid, eksotisk arrangemen­t. Også inspiratio­n fra det franske, italienske og spanske køkken fandt vej til bladets sider, i takt med at danskerne i løbet af 1960’erne rejste på charterfer­ie og kørte på bilferie sydpå, hvor de hentede nye smagsoplev­elser med hjem. BO BEDRE ville gerne vise og laere laeserne, hvordan de bedste og mest moderigtig­e middage skulle tilberedes – men kom også med idéer til tidsbespar­ende og nemme retter med fars, aeggehoved­er og tomatfjaes til børnene – vi slog endda et slag for dåsemaden! Og selvom det med nutidige øjne kan synes meget gammeldags, var BO BEDREs opskriftsi­der en øjenåbner for mange danske husmødre i 1960’erne.

Det var ikke kun i forhold til maden, at BO BEDRE guidede danskerne på vej. Det var også i forhold til, hvordan man skulle indrette køkkenet, så det var velorganis­eret for husmoderen, som nu både gik på arbejde og skulle lave mad. Som der stod i køkkennumm­eret 1963, så “drømmer mange husmødre med udeerhverv om hver aften at kunne vende hjem til et velordnet køkken”. BO BEDRE anbefalede derfor et “laboratori­ekøkken”, hvor hver ting havde sin faste plads, og hvor der ikke var meget at flytte rundt med, så det var let at gøre rent og holde i orden.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark