Bo Bedre (Denmark)

VI GØR DET SELV

-

“Fat en god, kraftig skruetraek­ker, laeg de faerdigkøb­te spånplader på gulvet – parat, start og byg Deres egne møbler i løbet af kun få minutter!” BO BEDRE nr. 9, 1974

Lykken er ikke (kun) at købe – et budskab, som lå langt fra de tidlige 1960’eres lykkerus over netop at kunne købe stort set alt, hvad de nye tider bragte. Men 1970’erne var en ny tid, hvor arbejdsløs­heden røg i vejret, og prisstigni­nger på 10 procent på årsbasis blev normen igennem årtiet. I slutningen af 1973 ramte oliekrisen, der på kort tid firedobled­e prisen på olie. Det blev dyrt at leve, køre bil og varme huset op, og det måtte vi og vores laesere indrette os efter.

I BO BEDRE gav det sig bl.a. udslag i mange artikler om gør det selv-løsninger, guider til at bygge egne møbler og generelle sparetips til livet i hus og hjem. Der var ingen graenser for, hvad man kunne lave og bygge selv – legerum i kaelderen lavet af spånplader, hjemmebygg­ede sofaer og senge i billige materialer – ligesom vi vaevede vores egne taepper. Vi var endda ude i at støbe vores eget plastikleg­etøj til børnene i én af tidens mange hobbyartik­ler, der var målrettet familiens yngste. Vinklen var samvaer og kvalitetst­id, modsat 60’ernes mere paedagogis­ke og seriøse artikler om børneopdra­gelse.

I 1975 kom Idébørsen i bladet med laesernes bedste gør det selvløsnin­ger, og fra 1978 fik gør det selv-sektionen sin egen plads i indholdsfo­rtegnelsen. Idéerne blomstrede, samtidig med at vi sparede penge – og i disse år var BO BEDRE i høj grad stadig et forbrugerb­lad med grundige tests af fx oliefyrsse­rvice og artikler med overskrift­er som “Sådan kommer gammelt skrammel til aere og vaerdighed”.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark