Bo Bedre (Denmark)

“AEGTE” BO BEDRE-HJEM PÅ VEJ

-

Familier i eget hus og egen lejlighed var stadig BO BEDREs målgruppe, og vores indretning­er tilgodeså dem med idéer og løsninger til hyggelige stuer, køkkener, børnevaere­lser, hobbyrum, og hvad vi ellers kunne finde på inden for hjemmets rammer. Der var knald på både farver og mønstre, og BO BEDRE havde fingeren på pulsen i forhold til moden, nyt design og arkitektur – men i tråd med tiden kom vi også med gode idéer til at genbruge og opdatere oldemors kommode og til at lave hjemmebygg­ede møbler og gardiner, vi selv havde farvet og syet.

Stilen skulle ikke laengere primaert vaere funktionel, men måtte også godt vaere funky, anderledes og ekstravaga­nt. Personlig, men stadig smagfuld, og vores reportager var en blanding af nyt og gammelt, almue- og moderne design, der kunne skabe de hyggelige rammer om familien og faellesska­bet, som vi lagde stor vaegt på i 1970’erne. Men frem for alt viste vi flere og flere aegte hjem og altså ikke laengere udelukkend­e billeder fra fotostudie­t i København, hvor BO BEDRE i de første mange år ellers byggede sine “hjem” op.

Hen mod slutningen af årtiet begyndte vi dog stille og roligt at bevaege os hen mod at blive et mere moderne boligmagas­in. Artiklerne om familie og fritid blev faerre og faerre, og vi fik et fornyet fokus på ting til hjemmet. Men hvor de mange møbel-, design- og produktgui­der i vores første år var ment som en hjaelp til danskerne, der skulle ud og storforbru­ge for første gang, så var de nu mere ment som stilguider end noget andet. Vores laesere var nu garvede forbrugere, og BO BEDRE påtog sig rollen som inspirator til nye stilforand­ringer i de mere og mere avancerede hjem. Danskernes interesse for indretning og design steg og steg, og vi var i årtiets sidste par år godt på vej mod 1980’erne med fokus på de smarte unge nygifte eller papirløse par. Dem, som siden blev til yuppierne – en generation, der ikke havde meget tilovers for kollektive­r, gør det selv og genbrugsmø­bler, men som i stedet dyrkede sig selv, parmiddage, iscenesaet­telsen, møbler i stål og glas – og hjem i hvidt, hvidt, hvidt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark