Bo Bedre (Denmark)

BORDDAEKNI­NG SOM I 1970’ERNE

-

“Det behøv erikke at koste flere tusinde kroner at møblere en almindelig stue. Det vaere hermed bevist. Samtlige tingi denne stuekosted­e i alt1280kr.”

BO BEDRE nr. 2, 1975

“Et border vela t finde blandt de fleste menneskers inventar. I hvert til fa el de hører det med tilde ting, som kongens foged ikke må fjerne : seng, stol–o g bord!”

BO BEDRE nr. 1, 1978

På det runde Kai Kristianse­n-bord i teak er der daekket med Kronjyden Relief-stellet, designet af Jens Harald Quistgaard omkring 1960. Over bordet haenger Jo Hammersbor­gs pendel Hercules, og omkring bordet står Ib Kofod Larsen-stole – ligeledes i teak. Kluk Kluk-karaflen er produceret af Holmegaard, og det samme er skibsglass­ene, designet af Per Lütken. Frigast Savoy-bestikket i sølvplet er fundet hos Antik Ole på Vig Loppemarke­d. Gryden Cathrineho­lm har lotusdesig­n af Grete Prytz Kittelsen, designet i 1962. På bordet står også en lille tallerken og et fad fra serien Ildpot, designet af Grethe Meyer. De grønne bloklys på bordet er fra henholdsvi­s Netto og Ikea. Vaeggen i baggrunden er tapetseret med hessian, og på vaeggen haenger et ryavaegtae­ppe fra Gram Taeppefabr­ik. Gardiner i stof er fra Spindegaar­den, og på gulvet fliser af kork. Mere 70’er-agtigt bliver det vel ikke. Borde, stole og lampe er fra Nova Viva. Glas, stel, ryataeppe og Lotusgryde er fra Sus Antik.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? BJØRN WIINBLADS ornamenter­ede og eventyrlig­e design prydede mange danske hjem i 1970’erne. I dag produceres hans keramik af Rosendahl.
BJØRN WIINBLADS ornamenter­ede og eventyrlig­e design prydede mange danske hjem i 1970’erne. I dag produceres hans keramik af Rosendahl.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark