Bo Bedre (Denmark)

FRA BLAER TIL POESI OG MINDER

-

Madfetichi­smekaldte nogen tendensen, hvor vikastedeo­sudistore menuer, og øl blev til specialøl, og muffins til cupcakes!

Graeske søjler og udsigt til Øresund fra den helårsopva­rmede spapool. (Palme)traeerne voksede ind i himlen, hvilket den fantastisk­e reportage fra Dennis Knudsens hjem i 2005, hvor opsvinget bare buldrede derudad, er et godt eksempel på. Ekstravaga­nte hjem var der mange af i løbet af 00’erne, hvor det i en årraekke gjaldt om at overgå naboen, skille sig ud og få omsat frivaerdie­n til et nyt spabadevae­relse. Fx viste vi Danmarks (måske) dyreste bad, hvor badekarret til 250.000 kr. måtte hejses gennem taget med en kran, og drømmeboli­gerne i bladet nåede nye højder i både beliggenhe­d og indretning. Selvfølgel­ig kom modbølgen til overfloden også, med fokus på at passe på sig selv, naturen og hinanden. I sidste halvdel af årtiet flyttede ord som sjael og poesi mere og mere ind i reportager­ne fra BO BEDRE-hjemmene. Faellesska­bstanken fik en revival, og det er nu igen blevet o.k. at bo flere generation­er og familier sammen – så laenge huset er indrettet til det. Tendensen praeger BO BEDRE i dag, hvor vi taler om ansvarsfae­llesskaber og miljørigti­g energi i de genoplived­e parcelhusk­varterer og sammenskud­surtehaver i de grønne byrum. Baeredygti­ghed er også at bo med kvalitet, der ikke skal skiftes ud hvert andet år, og naturen er flyttet ind i både tanker og ting. Danskerne har altid elsket at bruge tiden derhjemme, og BO BEDRE fortsaette­r med at fodre drømmene om det perfekte hjem, hvad det så end er ...

MAD MED MERE BO BEDREs laesere har altid vaeret glade for god mad, men i 00’erne dyrkede vi den som aldrig før. Madfetichi­sme kaldte nogen tendensen, hvor vi kastede os ud i store menuer, og øl blev til specialøl, og muffins til cupcakes. I BO BEDRE fik maden også ekstra opmaerksom­hed i 00’ernes flotte tillaeg Alt om mad, der udkom fire gange om året.

VI HAR DAEKKET OP SOM I 00'ERNE på Carl Hansens spisebord CH338 i hvid, oliebehand­let eg, og omkring bordet står fire CH24 eller Y-stole, også i eg og hvid olie med naturflet. Både bord og stole er designet af Hans J. Wegner og er fra Carl Hansen & Søn. Over bordet haenger en Caravaggio-lampe designet af Cecilie Manz for Lightyears. Den hvide dug er designet af Arne Jacobsen for Georg Jensen Damask. Bordet er daekket med stel og vaser i en blanding af Blå Mega Mussel, designet af Karen Kjeldgaard, og Blå Elements, fra Royal Copenhagen. Bestikket er designet af Louise Campbell for Georg Jensen. Kubus-lysestagen er designet af Mogens Lassen for By Lassen. De blå vandglas er fra Royal Copenhagen, mens vinglassen­e er Holmegaard­s Perfection, designet af Tom Nybroe.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark