Bo Bedre (Denmark)

EILERSEN

-

Vores møbler har til alle tider afspejlet vores måde at vaere familie på, men har også fungeret som spejl på den sociale status, de teknologis­ke muligheder og aktuelle boformer. Sådan er det også med Eilersen, hvis historie godt nok startede med udviklinge­n af den bedste karet for godt 125 år siden, men som for alvor blev et spejl på det moderne liv i starten af 1960’erne.

Møbelprodu­ktionen erstattede fremstilli­ngen af karosserie­r i løbet af 1930’erne, og over det naeste par årtier blev produktern­e mere moderne takket vaere arkitekter som bl.a. Illum Wikkelsø. Med tredje generation af familien Eilersen, Jens og Peter Juul Eilersen, tog udviklinge­n fart, og sofaen blev det nye omdrejning­spunkt.

Tv havde for alvor indtaget både de danske og internatio­nale stuer, og nu behøvede familierne ikke laengere at se hinanden i øjnene, når de var samlet. Blikket var rettet mod skaermen, og kravet var bløde sofaer, hvor man kunne slaenge sig. Eilersen nøjedes ikke med at levere polstrede møbler til tv-stuen – de rykkede også ind i tv. Sammen med designeren Andreas Hansen udviklede Eilersen en sofa til tv-programmet Lørdagshjø­rnet – et populaert underholdn­ingsprogra­m, som i 1970’erne holdt danskerne foran skaermen. Sofaen kom til at laegge hynder til prominente gaester som Victor Borge, Dirch Passer og en ung Kim Larsen, og interessen for Eilersens sofaer tog fart. Jens Juul Eilersen overtog ansvaret for designet og gik målrettet efter at skabe sofaer med stor komfort og et formmaessi­gt udtryk, som blandede den skandinavi­ske lethed med internatio­nal volumen – en stil, som også faldt i smag uden for landets graenser. Eilersen var god smag, og navnet blev synonymt med komfort.

Sofakollek­tionen er vokset støt siden, og fjerde generation er med ombord. Stilen har stadig et internatio­nalt snit, og nye produkttyp­er som taepper, borde, reoler, tekstiler og vaegfarver giver mulighed for at kreere komplette Eilersen-universer. Produktion­en er for laengst flyttet ud i verden, men Skamby på Fyn, hvor det hele startede, er stadig udgangspun­ktet for det virksomhed­seventyr, som begyndte med jagten på den perfekte karet, og som blomstrede, da man fandt ud af, at danskerne ville sidde blødt.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? ØVERST: Baseline-sofaen designet af Jens Juul Eilersen er en klassiker. Eilersen tegnes i dag af Anders Juul Eilersen, Jens Juul Eilersen og Nils Juul Eilersen. Control Glove designet af Jens Juul Eilersen er den ultimative flyder. Illum Wikkelsøes gyngestol fra 1957. Pejsehygge med Mumie Sofa designet af Andreas Hansen i 1973 … og det hele startede med kareter.
ØVERST: Baseline-sofaen designet af Jens Juul Eilersen er en klassiker. Eilersen tegnes i dag af Anders Juul Eilersen, Jens Juul Eilersen og Nils Juul Eilersen. Control Glove designet af Jens Juul Eilersen er den ultimative flyder. Illum Wikkelsøes gyngestol fra 1957. Pejsehygge med Mumie Sofa designet af Andreas Hansen i 1973 … og det hele startede med kareter.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark