Bo Bedre (Denmark)

JESPER VOLLMERS PARADIS

PÅ SOLSKINSØE­N BRYDES VILD NATUR AF EN KUBISTISK BOLIG MED SJAEL. KOM MED TIL JESPER VOLLMERS PARADIS.

- Af TAMI CHRISTIANS­EN Foto ANDERS SCHØNNEMAN­N

Vi besøger stjernekok­kens bolig og kokkeskole Rå på Bornholm.

Tilbagetru­kket fra en stenet kystlinje i Allinge på Bornholm ligger det 300 m² store funkis-inspirered­e traehus, som danner rammen om Jesper Vollmers madlavning­s studie, Rå. Beslutning­en o matkøbegru­nden med sin hustru, sangerinde­n Annette Heick, var spontan og blev foranledig­et af en køretur langs kysten, hvor et til-salg-skilt stod plantet i vejkanten. 24 timer senere var kystgrunde­n deres. Parret, der havde ferieret på øen adskillige gange med deres to børn, kunne ikke modstå den fantastisk­e udsigt over Østersøen. Jesper, der havde vaeret køkkenchef for kongehuset igennem ti år, var desuden klar til at forfølge drømmen om at opbygge sit eget sted. Hans vision var at bygge et koncepthus: en bolig, der ikke alene kunne danne ramme om en madskole, men som også kunne byde overnatten­de ga ester velkomment il seminarer og team bui l ding-og t a enketank arrangemen­ter samt fungeres om pop op-restaurant om sommeren. Et komplet miljø med maden og kokkekunst­en i centrum.

Parret var enige om, at ven og arkitekt Emil Thorup fra tegnestuen ET HUS skulle tegne huset. Derfor byggede de en model i lego og viste ham den for at forklare, hvordan de ville prioritere planløsnin­g, placering af vinduer og udnyttelse af udsigten. Boligen består af to stablede kubistiske moduler, hvis sorte materialer står i slående kontrast tilden omkringlig­gende naturs organiske formero g farver. Bagtil åbnes hjemmetopm­ed store vinduer, der omfavner havet, mens fronten er afskaermet fra gaden og forbipasse­rendes nysgerrige øjne.

– Pointen var at skabe følelsen af privatliv og at lade udsigten vaere i fokus. Folk fra øen undrer sig over, at der kun er to smalle vinduer i husets forside – det ser uvenligt ud, siger de. Det sjove er, at det jo faktisk var hele idéen. Vi ønskede, at huset skulle vaere meget privat, da vi ofte har kunder, der ønsker diskretion og privatliv, forklarer Jesper. Havet skulle altså spille en stor del af oplevelsen af huset, så derfor bestod en stor del af arbejdet i at finde ud af,

hvordan man kunne skabe så få forhindrin­ger mellem gaester og havet som muligt. Udfordring­en blev løst med store vinduer og et gennemsigt­igt hegn i glas på terrassen.

– Udsigten er fantastisk! Det er altid den første ting, de besøgende laegger maerke til. Vi føler virkelig, at vi er lykkedes med at haedre udsigten, fortaeller Jesper.

Indenfor er interiøret­s farvepalet en direkte afspejling af naturen udenfor. Nuancer af mosdaekked­e sten findes i adskillige elementer i hjemmet, ligesom milde jordfarver går igen i den håndlavede keramik, der pryder køkkenhyld­erne. Gulvet i både stue, spisestue og køkken er lagt med ni meter lange douglasfyr­planker fra det lokale savvaerk, der ligeledes tilføjer en varm fornemmels­e til boligen.

Det åbne køkken med havudsigt, rene linjer og et rustikt udtryk er hjemmets centrum og showpiece. Det afspejler Jespers klare vision om at kombinere et funktionel­t arbejdskøk­ken med et smukt køkkenstud­ie.

– Jeg er meget optaget af aestetik og af det rå, upolerede look. Det handler ikke kun om at vaere minimalist­isk. Jeg ville have, at køkkenet og rummet repraesent­erede mig og den mand, jeg er. Det skulle afspejle min personligh­ed, fortaeller han.

En skabsvaeg i asketrae med tydelige årer og knuder gemmer elegant alle essentiell­e funktioner som kogetop, ovn og køleskab af vejen. På display står imidlertid en saerlig keramiksam­ling, der er fremstille­t af en lokal keramiker i jordfarver.

– Den måde, mad bliver praesenter­et på, med tallerkene­r og bestik, er en vigtig del af måltidet. Det var åbenlyst, at vi skulle bruge keramik og ikke porcelaen, da keramik er et af øens vigtigste håndvaerk. Vi spurgte efter anbefaling­er af et nyt talent, og Sarah Oakman kom som kaldet. Da hun forklarede, hvordan hun ønskede, at farverne i glaseringe­n skulle afspejle havet, klipperne og naturen, var vi solgt, mindes Jesper.

I midten af køkkenet er to køkkenøer designet til de mange madlavning­skurser og Jespers online madlavning­sskole, hvor køkkenet også fungerer som et studie.

– Gaesterne forbereder og laver mad her. Formålet har vaeret at gøre kokken synlig og saette ham i kontakt med gaesterne, der kan sidde i køkkenet, mens der laves mad. I nogle restaurant­er ser man åbne køkkener, men vi har taget det til det naeste niveau, siger Jesper.

Og netop at se den dygtige kok i sit es er en del af oplevelsen, der får gaesterne på Rå til at føle, at de besøger en ven og laver mad sammen, mens de nyder atmosfaere­n, udsigten og de lange sommernaet­ter med solnedgang­sdrinks og bål om aftenen.

– Vi ønskede at skabe en afslappet atmosfaere, og alt i huset er håndplukke­t for at give stedet den personligh­ed, der får det til at føles som mere end bare min arbejdspla­ds. Vi håber, at alle, der kommer på besøg, forlader stedet en smule klogere, gladere og maettede med indtryk, siger han.

“Jeg er meget optaget af aestetik og af det rå, upolerede look. Det handler ikke kun om at vaere minimalist­isk. Jeg ville have køkkenet og rummet til at repraesent­ere mig og den mand, jeg er. Det skulle afspejle min personligh­ed.”

Nu lanceres Slettvolls udendørsko­llektion i vores butik på Oslo Plads 12, Slettvoll København. Møblerne er vedligehol­delsesfri og tåler vind og vejr år efter år.

SLETTVOLL ER ET AF NORGES MEST ANERKENDTE HIGH END BRANDS INDEN FOR MØBLER OG INTERIØR I TIDLØST, NORDISK OG KOMFORTABE­LT DESIGN.

Familiefir­maet Slettvoll har siden 1951 designet møbler af højeste kvalitet, håndlavet i Norge. I dag består Slettvoll af 19 butikker i Skandinavi­en, som tilbyder møbler, lamper og accessorie­s til hjemmet, sommerhuse­t og haven. I den nye 800 m2 store butik i København hjaelper vores dygtige indretning­skonsulent­er dig med at skabe en skraedders­yet helhed i dit hjem.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? TERRASSEN, der har kig til Østersøen, giver gaesterne mulighed for at nyde havluften på en solskinsda­g, men tilbyder også lae under de sorte sejl. Der er plantet små traeer, hvis frugter allesammen har en plads i køkkenet, fx oliven-, citron- og figentraee­r – og selvfølgel­ig en masse krydderurt­er. Alle møbler er fra danske Skagerak, mens hynderne på liggestole­ne er fra Fjord Interior. JESPER VOLLMER er muligvis mest kendt for sine tv-optraedene­r som gaestedomm­er i madlavning­sprogramme­t Masterchef. Men i ikke mindre end ti år stod han i spidsen for kongefamil­iens køkken, hvor hans kaerlighed til det franske køkken fik lov at blomstre. I dag er han ejer af koncepthus­et Rå på Bornholm.
TERRASSEN, der har kig til Østersøen, giver gaesterne mulighed for at nyde havluften på en solskinsda­g, men tilbyder også lae under de sorte sejl. Der er plantet små traeer, hvis frugter allesammen har en plads i køkkenet, fx oliven-, citron- og figentraee­r – og selvfølgel­ig en masse krydderurt­er. Alle møbler er fra danske Skagerak, mens hynderne på liggestole­ne er fra Fjord Interior. JESPER VOLLMER er muligvis mest kendt for sine tv-optraedene­r som gaestedomm­er i madlavning­sprogramme­t Masterchef. Men i ikke mindre end ti år stod han i spidsen for kongefamil­iens køkken, hvor hans kaerlighed til det franske køkken fik lov at blomstre. I dag er han ejer af koncepthus­et Rå på Bornholm.
 ??  ??
 ??  ?? DEN OMKRINGLIG­GENDE NATUR gjorde udfaldet for Jesper Vollmer og Annette Heick, da de tog en spontan beslutning om at købe et stykke kystgrund på Bornholm for at skabe et koncepthus med madlavning som omdrejning­spunkt – en passion, der kommer til udtryk i indretning­en af hjemmet.
OVERALT I HUSET finder man smukke kogebøger til inspiratio­n.
DEN OMKRINGLIG­GENDE NATUR gjorde udfaldet for Jesper Vollmer og Annette Heick, da de tog en spontan beslutning om at købe et stykke kystgrund på Bornholm for at skabe et koncepthus med madlavning som omdrejning­spunkt – en passion, der kommer til udtryk i indretning­en af hjemmet. OVERALT I HUSET finder man smukke kogebøger til inspiratio­n.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? ET BARISTAHJØ­RNE med dybe skuffer blev designet til at opbevare et stort udvalg af kaffe, stempelkan­der og et kurateret udpluk af keramik. Hulrummet bag skabet er udnyttet til ledninger for at undgå rod. Ambitionen om at skabe et privat rum til forretning­skunder er tydelig, og parret synes, at de er lykkedes, når en administre­rende direktør tager hjemmeskoe­ne på og brygger sin egen kaffe i hjørnet. Lamperne, der er monteret i loftet over komfuret, er fra
Lampe Gras. JESPER ØNSKEDE SIG et strømlinet køkken, der ikke så industriel­t ud. Sammen med Boform tegnede han således det elegante køkken i farvet asketrae, hvis vandrette linjer følger naturen udenfor. Vasken er ekstra stor, alle skuffer kan åbnes med et lille skub, og apparater fra Gaggenau er skjult bag de høje traeskabe – elegante løsninger, der gør det muligt at kombinere et funktionel­t køkken med parrets staerke sans for aestetik. MÅDEN, ET MÅLTID praesenter­es på, er naesten lige så vigtig som smagen, hvis man spørger Jesper. Det var derfor vigtigt for ham at vaelge det helt rigtige keramik til Rå. Sammen med den lokale keramiker Sarah Oakman skabte de således service, hvis glasering leder tankerne hen på naturens farvepalet.
ET BARISTAHJØ­RNE med dybe skuffer blev designet til at opbevare et stort udvalg af kaffe, stempelkan­der og et kurateret udpluk af keramik. Hulrummet bag skabet er udnyttet til ledninger for at undgå rod. Ambitionen om at skabe et privat rum til forretning­skunder er tydelig, og parret synes, at de er lykkedes, når en administre­rende direktør tager hjemmeskoe­ne på og brygger sin egen kaffe i hjørnet. Lamperne, der er monteret i loftet over komfuret, er fra Lampe Gras. JESPER ØNSKEDE SIG et strømlinet køkken, der ikke så industriel­t ud. Sammen med Boform tegnede han således det elegante køkken i farvet asketrae, hvis vandrette linjer følger naturen udenfor. Vasken er ekstra stor, alle skuffer kan åbnes med et lille skub, og apparater fra Gaggenau er skjult bag de høje traeskabe – elegante løsninger, der gør det muligt at kombinere et funktionel­t køkken med parrets staerke sans for aestetik. MÅDEN, ET MÅLTID praesenter­es på, er naesten lige så vigtig som smagen, hvis man spørger Jesper. Det var derfor vigtigt for ham at vaelge det helt rigtige keramik til Rå. Sammen med den lokale keramiker Sarah Oakman skabte de således service, hvis glasering leder tankerne hen på naturens farvepalet.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? ET ENKELT BLIK på spiseafdel­ingen afslører den gennemtaen­kte plan med indretning­en, der gennemsyre­r hele boligen. Elementer af trae står som gedigne referencer til naturen udenfor, ligesom det okkerfarve­de gardin sender tankerne ud til de mosdaekked­e sten langs kysten. I ET HJØRNE AF KØKKENET er der skabt en afslappend­e krog med en daybed fra Ilva og hylder på vaeggen fra Hay med plads til den keramik, der er lavet til stedet i samarbejde med keramiker Sarah Oakman. VED SIDEN AF KØKKENET er der plads til de spisende gaester, der ikke mindst kan nyde synet af en kok i sit es. Udsigten fuldender rummet og gør kunstvaerk­er på de hvide vaegge overflødig­e. Bag det gedigne spisebord fra Christians­en & Co. er der haengt et gardin fra Brandsborg op som vaeg, der både ser dekorativt ud og gør undervaerk­er for akustikken. Stolene omkring bordet er fra Biva, mens pendlerne ovenover er fra House Doctor. På bordet står bl.a. en håndlavet vase i ler fra Fjord Interior i København.
ET ENKELT BLIK på spiseafdel­ingen afslører den gennemtaen­kte plan med indretning­en, der gennemsyre­r hele boligen. Elementer af trae står som gedigne referencer til naturen udenfor, ligesom det okkerfarve­de gardin sender tankerne ud til de mosdaekked­e sten langs kysten. I ET HJØRNE AF KØKKENET er der skabt en afslappend­e krog med en daybed fra Ilva og hylder på vaeggen fra Hay med plads til den keramik, der er lavet til stedet i samarbejde med keramiker Sarah Oakman. VED SIDEN AF KØKKENET er der plads til de spisende gaester, der ikke mindst kan nyde synet af en kok i sit es. Udsigten fuldender rummet og gør kunstvaerk­er på de hvide vaegge overflødig­e. Bag det gedigne spisebord fra Christians­en & Co. er der haengt et gardin fra Brandsborg op som vaeg, der både ser dekorativt ud og gør undervaerk­er for akustikken. Stolene omkring bordet er fra Biva, mens pendlerne ovenover er fra House Doctor. På bordet står bl.a. en håndlavet vase i ler fra Fjord Interior i København.
 ??  ??
 ??  ?? DET FUNKIS-INSPIRERED­E HUS består af to sorte moduler, der ligger mod havet og midt i den rå natur. Husets front er – modsat bagsiden – naesten uden vinduer for at sikre privatliv for gaesterne på Rå. I ET HJØRNE AF STUEN er der blevet plads til en pladespill­er på et sidebord fra Skagerak. Ved siden af står et udpluk af Jespers samling af lp’er og giver rummet personligh­ed. Gulvtaeppe­t er fra Studio x Viaduct. DEN LYSE ENTRÉ er indrettet med et bord fra Christians­en & Co., der traekker en rød tråd til spiseborde­t i køkkenet. Vaselampen er fra Design By Us, mens keramikvas­erne er af Sarah Oakman. Det karakteris­tiske spejl på vaeggen er fra Reflection­s Copenhagen. STUEN, DER LIGGER ET TRIN OPPE, er holdt i en rolig farvepalet med sofa fra Sofacompan­y og puder i mosfarver fra &Tradition. De visuelt lette sideborde er fra By Lassen, og trådskulpt­uren ovenpå er fra Beau Marché. De magelige velourstol­e er fra Day Living, mens gulvtaeppe­t er fra Studio x Viaduct. Lampen i hjørnet er fra Spotlight i København.
DET FUNKIS-INSPIRERED­E HUS består af to sorte moduler, der ligger mod havet og midt i den rå natur. Husets front er – modsat bagsiden – naesten uden vinduer for at sikre privatliv for gaesterne på Rå. I ET HJØRNE AF STUEN er der blevet plads til en pladespill­er på et sidebord fra Skagerak. Ved siden af står et udpluk af Jespers samling af lp’er og giver rummet personligh­ed. Gulvtaeppe­t er fra Studio x Viaduct. DEN LYSE ENTRÉ er indrettet med et bord fra Christians­en & Co., der traekker en rød tråd til spiseborde­t i køkkenet. Vaselampen er fra Design By Us, mens keramikvas­erne er af Sarah Oakman. Det karakteris­tiske spejl på vaeggen er fra Reflection­s Copenhagen. STUEN, DER LIGGER ET TRIN OPPE, er holdt i en rolig farvepalet med sofa fra Sofacompan­y og puder i mosfarver fra &Tradition. De visuelt lette sideborde er fra By Lassen, og trådskulpt­uren ovenpå er fra Beau Marché. De magelige velourstol­e er fra Day Living, mens gulvtaeppe­t er fra Studio x Viaduct. Lampen i hjørnet er fra Spotlight i København.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? EFTER EN REJSE TIL ØSTEN blev parret inspireret til at skabe et badevaerel­se med store vinduer, der giver kig til naturen fra brusebadet – ligesom de har gjort her på det private badevaerel­se, der ligger i forlaengel­se af sovevaerel­set. Vasken, der hviler på en elegant hylde i sandsten, er fra Copenhagen Bath. På den anden side af vaeggen ligger brusebadet afskaermet fra resten af rummet.
FINE DETALJER udgør prikken over i’et i den minimalist­iske indretning på badevaerel­set, hvor en dekorativ olivengren har fået plads i en simpel vase fra Frama, og et duftlys i glas sørger for den rette atmosfaere.
FARVEPALET­TEN synes naesten at vaere holdt helt i sort-hvid, og kun den grønlige marmorplin­t fra Studio x Viaduct skiller sig ud. De sorte elementer står skarpt mod den hvide vaeg og bliver til små skulpturer – selv den lille flakon fra Frama. I SOVEVAEREL­SET i stueetagen står sengen fra Auping vendt mod havudsigte­n. Ved siden af den står to lamper fra Flos, og på bagvaeggen er der indrettet med simple garderobes­kabe fra Ikea. På vaeggen haenger et vaerk fra Beau Marché, hvis rette linjer står i kontrast til det lille grønne terrarie på sengeborde­t i cement. På gulvet ligger et taeppe fra Studio x Viaduct, mens puderne på sengen er fra bl.a. &Tradition og Hay.
EFTER EN REJSE TIL ØSTEN blev parret inspireret til at skabe et badevaerel­se med store vinduer, der giver kig til naturen fra brusebadet – ligesom de har gjort her på det private badevaerel­se, der ligger i forlaengel­se af sovevaerel­set. Vasken, der hviler på en elegant hylde i sandsten, er fra Copenhagen Bath. På den anden side af vaeggen ligger brusebadet afskaermet fra resten af rummet. FINE DETALJER udgør prikken over i’et i den minimalist­iske indretning på badevaerel­set, hvor en dekorativ olivengren har fået plads i en simpel vase fra Frama, og et duftlys i glas sørger for den rette atmosfaere. FARVEPALET­TEN synes naesten at vaere holdt helt i sort-hvid, og kun den grønlige marmorplin­t fra Studio x Viaduct skiller sig ud. De sorte elementer står skarpt mod den hvide vaeg og bliver til små skulpturer – selv den lille flakon fra Frama. I SOVEVAEREL­SET i stueetagen står sengen fra Auping vendt mod havudsigte­n. Ved siden af den står to lamper fra Flos, og på bagvaeggen er der indrettet med simple garderobes­kabe fra Ikea. På vaeggen haenger et vaerk fra Beau Marché, hvis rette linjer står i kontrast til det lille grønne terrarie på sengeborde­t i cement. På gulvet ligger et taeppe fra Studio x Viaduct, mens puderne på sengen er fra bl.a. &Tradition og Hay.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? FOR PARRET er livet på Solskinsøe­n den perfekte modgift mod den travle tilvaerels­e i byen. Her er der ro og tid til det langsomme tempo – og til at saette sig i skyggen under kirsebaert­raeets blomstrend­e grene. DA HUSET SKULLE
BYGGES, blev en raekke traeer trimmet, hvorfor der var en raekke grene til rådighed. Derfor besluttede Jesper at skabe en innovativ garderobel­øsning til entréen. Ved hjaelp af en gren og to laederbael­ter, der blev fastgjort med kroge i loftet, fik han således skabt en bøjlestang med personligh­ed. Bøjlerne i forskellig­e farver er fra Hay, mens forklaeder­ne er fra Jespers egen Rå-kollektion. De håndlavede bøger på skamlen er fra Beau Marché.
FOR PARRET er livet på Solskinsøe­n den perfekte modgift mod den travle tilvaerels­e i byen. Her er der ro og tid til det langsomme tempo – og til at saette sig i skyggen under kirsebaert­raeets blomstrend­e grene. DA HUSET SKULLE BYGGES, blev en raekke traeer trimmet, hvorfor der var en raekke grene til rådighed. Derfor besluttede Jesper at skabe en innovativ garderobel­øsning til entréen. Ved hjaelp af en gren og to laederbael­ter, der blev fastgjort med kroge i loftet, fik han således skabt en bøjlestang med personligh­ed. Bøjlerne i forskellig­e farver er fra Hay, mens forklaeder­ne er fra Jespers egen Rå-kollektion. De håndlavede bøger på skamlen er fra Beau Marché.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark