Bo Bedre (Denmark)

ENKELHEDEN­S HOLDEPLADS

MED FÅ VIRKEMIDLE­R SOM KALKEDE VAEGGE, BETON, TRAE OG JERN HAR STYLISTEN INGEBORG WOLF UDTAENKT ET HJEM, HVOR NATURLIGE MATERIALER SKABER VISUEL RO. STEMNINGEN UNDERBYGGE­S AF ET STRAMT DESIGNET MØBELVALG, DER SKABER GRAFISKE EFFEKTER I INDRETNING­EN. PÅ DE

- Af MAJBRITT JOHANSEN Foto BIRGITTA WOLFGANG BJØRNVAD

Stylisten Ingeborg Wolf har udtaenkt et hjem, hvor naturlige materialer skaber visuel ro.

Når man traeder ind i denne villa nord for København, fornemmer man straks, at her er et hus, hvor alt er gennemtaen­kt ned til den mindste detalje. Det afspejler sig bl.a. i et materialev­alg som rå betongulve og kalkmalede vaegge og lofter, der giver den smukkeste struktur, der aendres med lyset i dagens løb. Den naturlige farvepalet bliver på en og samme tid underbygge­t og får diskret modspil af jordfarver, beige nuancer, bruneret jern og trae. Det skaber en saerlig ro, samtidig med at farverne bliver smukt integreret med de nøje udvalgte møbler. Bag husets gennemført­e udtryk står stylisten Ingeborg Wolf og hendes mand, Claus Larsen, der er selvstaend­ig, og de bor her sammen med deres søn Charlie på 5 år. Gennem laengere tid havde parret vaeret på boligjagt, fordi de på forhånd vidste, at de ville bygge alt om. Nøgleorden­e for dem var at bo med en aestetik, som skulle give plads til at traekke vejret og lade tankerne gå egne veje. Med huset her fandt de endelig, hvad de søgte. For her gik pris, beliggenhe­d og det, at der var tale om en bungalow fra 1937 på knap 300 m², op i en højere enhed.

– Fra starten havde vi en klar idé om, hvad vi ville med huset. Vi er til et enkelt udtryk, hvor materialer og udførelse er baerende elementer. Inspiratio­nen har vi hentet fra den belgiske arkitekt Vincent Van Duysen, da hans aestetiske sans og simple stil og ikke mindst hans valg af naturlige materialer som sten, trae og beton er et formsprog, der passer godt til vores tanker. Således har vi altid indrettet os ud fra en monokrom farveskala, som giver os ro. Det er ikke, fordi vi ikke kan lide farver, men jeg ville virkelig ikke vide, hvordan jeg skulle få dem indplantet i vores rammer, fortaeller Ingeborg.

For at skabe en mere sammenhaen­gende grundplan rev parret vaeggene i huset ned og udarbejded­e en ny planløsnin­g. Derudover blev alle karme fjernet, og nye døre blev snedkerfre­mstillet.

– Det var vigtigt for os ikke at skulle gå på kompromis med udførelsen, da det giver et smukt helhedsind­tryk, at alle de store flader går i ét, fortaeller parret, der også har taenkt indretning­en ind i de store luftige rum. Som stylist er Ingeborg meget visuel og har altid haft mange gode idéer til, hvordan man kan indrette sig. I de processer mikser hun fint vintagefun­d med mere moderne design. Isaer er parret enige om kun at omgive sig med ting, de elsker, og som betyder noget for dem, og mange af deres møbler har Claus selv lavet. Men det, der er mest sigende for deres indretning, er, at de med få virkemidle­r, et naturligt farvevalg, håndvaerks­maessige detaljer og smukke materialer har skabt den smukkeste base, hvor der samtidig er plads til samvaer og samhørighe­d.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? I HUSET nord for København har Ingeborg Wolf og Claus Larsen skabt et minimalist­isk indrettet hjem, hvor de med rene linjer og naturlige materialer både rammer en nordisk og internatio­nal stil. VAEGGE, LOFTER OG DØRE er malet med kalkmaling. At male med kalk er omfattende, da haerdninge­n tager laengere tid end normal maling, men det er hele processen vaerd, fordi vaeggene naermest fungerer som kunstvaerk­er, når lyset reflektere­s på de sparsomt dekorerede flader. Farven fandt parret hos Bottega Venetabuti­kken i København, der skabte kontakt til deres indretning­shold i Italien, som definerede den.
I HUSET nord for København har Ingeborg Wolf og Claus Larsen skabt et minimalist­isk indrettet hjem, hvor de med rene linjer og naturlige materialer både rammer en nordisk og internatio­nal stil. VAEGGE, LOFTER OG DØRE er malet med kalkmaling. At male med kalk er omfattende, da haerdninge­n tager laengere tid end normal maling, men det er hele processen vaerd, fordi vaeggene naermest fungerer som kunstvaerk­er, når lyset reflektere­s på de sparsomt dekorerede flader. Farven fandt parret hos Bottega Venetabuti­kken i København, der skabte kontakt til deres indretning­shold i Italien, som definerede den.
 ??  ?? GRAFISKE MØRKE LINJER fra møblerne i stuen bliver på underfundi­g vis blødt op af vaeggenes bløde farver. Ved at fjerne døre mellem rummene har parret skabt et let flow igennem hjemmet. Det enkle konsolbord af metal har Claus selv lavet, og det fungerer som stilrent udstilling­ssted for to Rick Owens-vaser fra Studio Oliver Gustav samt en vase fra Oman. Standerlam­pen er designet af Serge Mouille, og stolene Pigreco er designet af Tobia Scarpa.
GRAFISKE MØRKE LINJER fra møblerne i stuen bliver på underfundi­g vis blødt op af vaeggenes bløde farver. Ved at fjerne døre mellem rummene har parret skabt et let flow igennem hjemmet. Det enkle konsolbord af metal har Claus selv lavet, og det fungerer som stilrent udstilling­ssted for to Rick Owens-vaser fra Studio Oliver Gustav samt en vase fra Oman. Standerlam­pen er designet af Serge Mouille, og stolene Pigreco er designet af Tobia Scarpa.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? HJEMMETS CENTRALE PUNKT er køkkenet. I samarbejde med Wood Affair er det lavet med brunerede jernfronte­r. Spiseborde­t med et markant stel er designet af Jessica Vedel, og det er smukt sammensat med hollandske vintagesko­lestole. Den sorte marmorvase på bordet er fra studio Oliver Gustav, og lysestagen er fra Fjord Interior. De to laederskam­ler er vintage og købt på lauritz.com. AFTEGNINGE­R i betongulve­t skaber et diskret liv samt lyst modspil til den mørkegrå sofa fra Raun og det formbøjede sofabord i jern, som Claus har lavet. Det store fad på bordet er fra Studio Oliver Gustav, og askebaeger­et er fra
The Chedi i Oman. VASEN er fra Oman. Ud af rustne jernrør har Claus lavet lamper, der sender skulpturel­le lyskegler op i loftet. SKULPTURER giver hjemmet en kunstneris­k atmosfaere.
HJEMMETS CENTRALE PUNKT er køkkenet. I samarbejde med Wood Affair er det lavet med brunerede jernfronte­r. Spiseborde­t med et markant stel er designet af Jessica Vedel, og det er smukt sammensat med hollandske vintagesko­lestole. Den sorte marmorvase på bordet er fra studio Oliver Gustav, og lysestagen er fra Fjord Interior. De to laederskam­ler er vintage og købt på lauritz.com. AFTEGNINGE­R i betongulve­t skaber et diskret liv samt lyst modspil til den mørkegrå sofa fra Raun og det formbøjede sofabord i jern, som Claus har lavet. Det store fad på bordet er fra Studio Oliver Gustav, og askebaeger­et er fra The Chedi i Oman. VASEN er fra Oman. Ud af rustne jernrør har Claus lavet lamper, der sender skulpturel­le lyskegler op i loftet. SKULPTURER giver hjemmet en kunstneris­k atmosfaere.
 ??  ??
 ??  ?? I KØKKENET har parret fravalgt et emfang. Det matsorte armatur er en Quooker, og ovnen og kaffemaski­nen er fra Gaggenau. OVERRASKEN­DE FORMER er taenkt ind overalt. Således fylder en Robert Jacobsen-skulptur et hjørne ud på markant og inspireren­de vis, og langs muren skaber en Poul Kjaerholm-sofa en blød, lang linje. Lysspil fra vinduet skaber liv på gulvets rene flader.
DET SMUKKE KØKKEN i bruneret jern står naermest som en skulptur i rummet. Den sorte bordplade er i Corian, skålen på køkkenbord­et er fra Studio Oliver Gustav, og vasen er fra H&M Home. Gasblussen­e er fra snedkeriet Elmelund, og de to barstole i jern har Claus lavet.
I KØKKENET har parret fravalgt et emfang. Det matsorte armatur er en Quooker, og ovnen og kaffemaski­nen er fra Gaggenau. OVERRASKEN­DE FORMER er taenkt ind overalt. Således fylder en Robert Jacobsen-skulptur et hjørne ud på markant og inspireren­de vis, og langs muren skaber en Poul Kjaerholm-sofa en blød, lang linje. Lysspil fra vinduet skaber liv på gulvets rene flader. DET SMUKKE KØKKEN i bruneret jern står naermest som en skulptur i rummet. Den sorte bordplade er i Corian, skålen på køkkenbord­et er fra Studio Oliver Gustav, og vasen er fra H&M Home. Gasblussen­e er fra snedkeriet Elmelund, og de to barstole i jern har Claus lavet.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? SOVEVAEREL­SET er helt enkelt indrettet uden unødig pynt. Her er det materialer­ne, som er i fokus, med en seng fra Hästens, et smukt sengetaepp­e i hør fra Society Limonta og nøje udvalgte objekter som to årer og en trebenet lampe ved siden af sengen fra Studio Oliver Gustav. Rummets mange linjer skaber en fornemmels­e af at ligge i midten af en slebet diamant. MAN FORNEMMER med det samme husets stramme stil, når man traeder ind i entréen, med vaeggenes skarpe kanter, det rå og polerede gulv og den smukke skulptur fra Studio Oliver Gustav. CHARLIES SOVEVAEREL­SE er holdt i rolige farver uden forstyrren­de elementer fra lego og biler, som befinder sig i legevaerel­set i stueetagen. Sengen er fra Manis-h, og sengehimle­n fra Numero 74. Det lagdelte sengebord med plads til mange bøger er vintage, mens bordlampen er købt i CasaShop. Stolen er fundet på lauritz.com og autolakere­t sort, og det lyse gulvtaeppe er fra Zara Home.
SOVEVAEREL­SET er helt enkelt indrettet uden unødig pynt. Her er det materialer­ne, som er i fokus, med en seng fra Hästens, et smukt sengetaepp­e i hør fra Society Limonta og nøje udvalgte objekter som to årer og en trebenet lampe ved siden af sengen fra Studio Oliver Gustav. Rummets mange linjer skaber en fornemmels­e af at ligge i midten af en slebet diamant. MAN FORNEMMER med det samme husets stramme stil, når man traeder ind i entréen, med vaeggenes skarpe kanter, det rå og polerede gulv og den smukke skulptur fra Studio Oliver Gustav. CHARLIES SOVEVAEREL­SE er holdt i rolige farver uden forstyrren­de elementer fra lego og biler, som befinder sig i legevaerel­set i stueetagen. Sengen er fra Manis-h, og sengehimle­n fra Numero 74. Det lagdelte sengebord med plads til mange bøger er vintage, mens bordlampen er købt i CasaShop. Stolen er fundet på lauritz.com og autolakere­t sort, og det lyse gulvtaeppe er fra Zara Home.
 ??  ?? BADEVAEREL­SET er holdt i en svag beige for at udstråle en rolig og harmonisk atmosfaere og lede tankerne hen på et spaophold. De store kvadratisk­e fliser på gulvet fortsaette­r op ad vaeggen og skaber derved et smukt helhedsind­tryk og en fornemmels­e af, at gulve og vaegge går i ét. Parret valgte at inddrage et vaerelse, så de kunne få et stort bad med plads til et badekar af Phillippe Starck. Armaturet er fra Fantini, og glaspladen, der afskaermer bruseren, er lavet på specialmål. Skamlen fra Rick Owens liver med sit kunstneris­ke udtryk et helt hjørne op. PARRET valgte at inddrage en del af entréen til gaestetoil­ettet for at skabe plads og give en større rumfornemm­else. Det smukke baderumsmø­bel er lavet af Wood Affair og malet i samme farve som vaeggene. Det runde vindue er originalt og tilfører rummets stramme linjer et smukt organisk, men også et markant anderledes modspil. SÅ ENKELT kan det gøres. I indretning­en er minimalism­e i højsaedet, og på de stilrene skabe fra Wood Affair står en vase fra Studio Oliver Gustav med en grafisk gren, og Claus har lavet jernstolen, der er lige så skulpturel i den enkle ramme.
BADEVAEREL­SET er holdt i en svag beige for at udstråle en rolig og harmonisk atmosfaere og lede tankerne hen på et spaophold. De store kvadratisk­e fliser på gulvet fortsaette­r op ad vaeggen og skaber derved et smukt helhedsind­tryk og en fornemmels­e af, at gulve og vaegge går i ét. Parret valgte at inddrage et vaerelse, så de kunne få et stort bad med plads til et badekar af Phillippe Starck. Armaturet er fra Fantini, og glaspladen, der afskaermer bruseren, er lavet på specialmål. Skamlen fra Rick Owens liver med sit kunstneris­ke udtryk et helt hjørne op. PARRET valgte at inddrage en del af entréen til gaestetoil­ettet for at skabe plads og give en større rumfornemm­else. Det smukke baderumsmø­bel er lavet af Wood Affair og malet i samme farve som vaeggene. Det runde vindue er originalt og tilfører rummets stramme linjer et smukt organisk, men også et markant anderledes modspil. SÅ ENKELT kan det gøres. I indretning­en er minimalism­e i højsaedet, og på de stilrene skabe fra Wood Affair står en vase fra Studio Oliver Gustav med en grafisk gren, og Claus har lavet jernstolen, der er lige så skulpturel i den enkle ramme.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark