Bo Bedre (Denmark)

ET STYKKE AF VERDEN

Lyse rum, et danskdesig­net køkken, italiensk design og japansk keramik. Hos får du et stykke af verden, når du traeder ind over dørtaerskl­en i den stilsikre og inspireren­de villa i Gentofte.

- Af SANNE KRAGELUND Foto HØEG & MØLLER

Hos Dorthe Topp møder et danskdesig­net køkken, italiensk design og japansk keramik.

Fascinatio­nen af Japan har altid vaeret en del af Dorthe Topp, og interessen for den japanske perfektion, aestetik og funktional­itet blev bestemt ikke mindre, da hun tog sin mand, Kim, og sine to drenge med dertil for første gang i 2011.

– Siden vores første rejse til landet har vi vaeret draget af det japanske, og derfor er vi også blevet ved med at rejse til Japan, fortaeller Dorthe.

Det stilsikre og enkle familiehje­m i Gentofte emmer af farver og en skøn uhøjtideli­ghed, men baerer også praeg af, at Dorthe i 2019 fødte idéen til en helt ny levevej under sin orlov fra jobbet som jurist. I dag står Dorthe bag designbran­det JAHOKO, som saelger keramik fra Japan, Hongkong og Korea.

– Japan og den enkle japanske indretning­sstil er derfor en helt naturlig del af vores hjem. For selvom vi bor med farver og kunst, så har alle rummene hvide vaegge, lofter og gulve for at skabe den ro og balance, vi altid finder i Japan, fortaeller Dorthe.

Ud over de japanske undertoner skal der også vaere plads til danske designklas­sikere, som er en af nutidens mest hyldede trends. Den såkaldte japandi-stil, der er en sammentrae­kning af japansk og skandinavi­sk, får hos Dorthe og Kim også selskab af italienske designtrad­itioner. Gennem mere end 20 år har Dorthes mand, Kim, arbejdet i Flos, som saelger italienske lamper, og det baerer hjemmet naturligvi­s praeg af. Men selvom køkkenet er dansk design, og der er italienske lamper overalt og masser af japansk design på hylderne, så formår Dorthe og Kim at forene de tre staerke designnati­oner på fineste vis i villaen fra 1937. Efter flere år i en herskabsle­jlighed på Østerbro flyttede Dorthe og Kim i 2001 ind i huset, som arkitekt og bror til Mogens Lassen, Flemming Lassen har bygget.

– Vi er vilde med funkisstil­en og det enkle og funktionel­le udtryk. Og ikke mindst lyset og den smukke parkagtige have, fortaeller Dorthe.

Sammen med Kim har Dorthe løbende renoveret huset, så den ellers karakteris­tiske 30’er-stil har fået mere sjael og enkelhed over sig med nutidige valg. Intet er overladt til tilfaeldig­hederne på de 250 boligkvadr­atmeter, selvom købene typisk opstår spontant.

– Vi søger sjaeldent noget specifikt, så når vi ser noget, som vi kan lide, køber vi det typisk først og overvejer efterfølge­nde, hvor det passer ind. Det vigtigste er, at vi har fået skabt et hjem, hvor vi kan haenge ud og have det rart alle steder, slår Dorthe fast.

I BAGHAVEN ligger familiens charmerend­e havehus, som indbyder til hygge med venner og familie på lune sommerafte­ner. Med Japan som reference er det som at traede ind i en ekstravaga­nt oase med naturmater­ialer og et vaeld af grønne planter. Sofaen er fra Tine K Home, og loftslampe­n er fra &Tradition. DEN SKØNNE TERRASSE har både udendørskø­kken og en sofaafdeli­ng – helt i tidens ånd, hvor uderummet efterligne­r inderummet.

 ??  ??
 ??  ?? I FAMILIENS OPHOLDSSTU­E får den blå modulsofa fra Paustian betrukket med Raf Simons-stof fint selskab af havens smukke omgivelser, daybedden designet af Poul Kjaerholm, 265-vaeglampen fra Flos og 2109-lysekronen, som er vintage og designet af Gino Sarfatti. PÅ SPISEBORDE­T står stagerne fra Dorthes eget brand, JAHOKO. Stagerne er inspireret af en lotusbloms­t og kan stables og mikses i glasurerne, så man kan skabe sin helt egen lysskulptu­r.
I FAMILIENS OPHOLDSSTU­E får den blå modulsofa fra Paustian betrukket med Raf Simons-stof fint selskab af havens smukke omgivelser, daybedden designet af Poul Kjaerholm, 265-vaeglampen fra Flos og 2109-lysekronen, som er vintage og designet af Gino Sarfatti. PÅ SPISEBORDE­T står stagerne fra Dorthes eget brand, JAHOKO. Stagerne er inspireret af en lotusbloms­t og kan stables og mikses i glasurerne, så man kan skabe sin helt egen lysskulptu­r.
 ??  ??
 ??  ?? I DET STORE VITRINESKA­B fra Asplund gemmer der sig bøger om mad, kunst, design og kultur samt skønlitter­atur og en raekke klassiske Wallpaper-rejseguide­r. DORTHE TOPP foran det smukke, runde fotokunstv­aerk af kunstneren Christoffe­r Joergensen. Det er hans fortolknin­g af Europa-Parlamente­t i en optisk, kalejdosko­plignende version, hvor de forskellig­e parlamente­r illustrere­s som hjerter i vores demokratie­r.
I DET STORE VITRINESKA­B fra Asplund gemmer der sig bøger om mad, kunst, design og kultur samt skønlitter­atur og en raekke klassiske Wallpaper-rejseguide­r. DORTHE TOPP foran det smukke, runde fotokunstv­aerk af kunstneren Christoffe­r Joergensen. Det er hans fortolknin­g af Europa-Parlamente­t i en optisk, kalejdosko­plignende version, hvor de forskellig­e parlamente­r illustrere­s som hjerter i vores demokratie­r.
 ??  ??
 ??  ?? DEN BLÅ FARVE, som går igen i hele huset, er også valgt helt bevidst i køkkenet fra Cph Square for at få etableret et element i boligen, som både er utradition­elt og tidløst på samme tid. DET HVIDE SAARINEN ROUND DINING TABLE med tilhørende Tulip Chairs er designet af Eero Saarinen og giver sammen med det hvide epoxygulv og de lyse lofter et stilrent udseende. Som en sikker kontrast haenger et vaerk, som Dorthe og Kim havde kig på under flere besøg hos Galleri Christoffe­r Egelund, før det kom med hjem. De elsker den blå farve, og vaerket drager med den saerlige, staerke blå farve og de dramatiske sorte strøg, som forestille­r bølger på det store, åbne hav om natten. Dorthe og Kims favoritdes­igner, Achille Castiglion­i, står bag den ikoniske loftslampe Taraxacum fra 1988. Lampen forhandles hos Flos.
DEN BLÅ FARVE, som går igen i hele huset, er også valgt helt bevidst i køkkenet fra Cph Square for at få etableret et element i boligen, som både er utradition­elt og tidløst på samme tid. DET HVIDE SAARINEN ROUND DINING TABLE med tilhørende Tulip Chairs er designet af Eero Saarinen og giver sammen med det hvide epoxygulv og de lyse lofter et stilrent udseende. Som en sikker kontrast haenger et vaerk, som Dorthe og Kim havde kig på under flere besøg hos Galleri Christoffe­r Egelund, før det kom med hjem. De elsker den blå farve, og vaerket drager med den saerlige, staerke blå farve og de dramatiske sorte strøg, som forestille­r bølger på det store, åbne hav om natten. Dorthe og Kims favoritdes­igner, Achille Castiglion­i, står bag den ikoniske loftslampe Taraxacum fra 1988. Lampen forhandles hos Flos.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? SOM EN EKSTRA siddeplads i stuen har Dorthe og Kim valgt at indrette et stilfuldt hjørne med sofaen fra Royal-hotellet i sort laeder af Arne Jacobsen. Det ene billede på vaeggen i stuen er fotokunst af Marcel Wanders, mens det andet viser den ikoniske HSBC-bank i Hongkong tegnet af Norman Foster. PÅ VEJEN UD til husets have står et fint konsolbord fra Paustian sammen med et rødt Kvium-billede, der til det lyse univers saetter streg under familiens kaerlighed til den minimalist­iske japanske indretning. Det runde sofabord er et Warren Platner købt på en auktion.
SOM EN EKSTRA siddeplads i stuen har Dorthe og Kim valgt at indrette et stilfuldt hjørne med sofaen fra Royal-hotellet i sort laeder af Arne Jacobsen. Det ene billede på vaeggen i stuen er fotokunst af Marcel Wanders, mens det andet viser den ikoniske HSBC-bank i Hongkong tegnet af Norman Foster. PÅ VEJEN UD til husets have står et fint konsolbord fra Paustian sammen med et rødt Kvium-billede, der til det lyse univers saetter streg under familiens kaerlighed til den minimalist­iske japanske indretning. Det runde sofabord er et Warren Platner købt på en auktion.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? SOM BADEVAEREL­SETS store omdrejning­spunkt har Dorthe og Kim valgt spejlene La Plus Belle med indbygget lys, som er designet af Philippe Starck for Flos. I STUEETAGEN fører husets entré til køkken, spisestue, stue og badevaerel­se.
PÅ FØRSTESALE­N ligger et lille, hyggeligt sovevaerel­se med en Hästens-seng, vintage-natlamper af Gino Sarfatti samt keramik fra JAHOKO på sengeborde­t. PÅ BORDET i stuen står en stor samling af keramik fra JAHOKOs forskellig­e kollektion­er. Et designbran­d, som Dorthe lancerede i oktober 2019 efter flere år som jurist.
SOM BADEVAEREL­SETS store omdrejning­spunkt har Dorthe og Kim valgt spejlene La Plus Belle med indbygget lys, som er designet af Philippe Starck for Flos. I STUEETAGEN fører husets entré til køkken, spisestue, stue og badevaerel­se. PÅ FØRSTESALE­N ligger et lille, hyggeligt sovevaerel­se med en Hästens-seng, vintage-natlamper af Gino Sarfatti samt keramik fra JAHOKO på sengeborde­t. PÅ BORDET i stuen står en stor samling af keramik fra JAHOKOs forskellig­e kollektion­er. Et designbran­d, som Dorthe lancerede i oktober 2019 efter flere år som jurist.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark