Bo Bedre (Denmark)

HVERDAGSMA­D

4-6 PERSONER

-

Kyllingeta­erte, masser af krydderurt­er, og mad med et mellemøstl­igt praeg.

TAERTEBUND

120 g grahamsmel 120 g hvedemel ½ tsk. salt

120 g smør

1-2 spsk. koldt vand

FYLD

LONE KJAER er BO BEDREs madskriben­t. Hun har skrevet om mad siden 1997, har en madblog og har desuden skrevet tre kogebøger. Derudover har hun bl.a. redigeret prins Henriks kogebog

Ikke altid gåselever. 2 kyllingebr­yster uden skind og ben 1 broccoli

3 aeg

2 dl fløde

4 spsk. hakket estragon

Salt og peber

75 g revet ost

TAERTEBUND

• Bland grahamsmel, hvedemel og salt sammen. Skaer smørret i mindre stykker, og smuldr det i melblandin­gen. Saml dejen hurtigt med koldt vand. Pak dejen ind i husholdnin­gsfilm, og lad den hvile ca. 30 min. i køleskabet.

• Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Traek det ene stykke bagepapir af, og vend det andet med den udrullede mørdej nedad over en smurt taerteform. Traek forsigtigt bagepapire­t af, og tryk dejen godt ned i formen, så den kommer op ad kanten. Prik dejen med en gaffel. Laeg et stykke bagepapir over bunden, og fyld den med tørrede bønner eller taertekugl­er. Bag bunden ved 200° i ca. 12 min. Fjern bønner og bagepapir.

FYLD

• Kog kyllingen i 12 min. Afdryp, og findel med en gaffel.

• Skaer broccoli i mindre buketter, og damp dem i 3 min. Haeld koldt vand over, og afdryp. Rør aeg med fløde og hakket estragon. Krydr med salt og peber.

• Fordel kylling og broccoli på den bagte taertebund, og haeld aeggemasse­n over. Drys med revet ost, og bag i ovnen i ca. 25 min., til den er gylden.

TIP: Er du ikke vild med broccoli, så erstat den med 2 porrer skåret i ringe.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark