Bo Bedre (Denmark)

EN FØRSTE GANG FOR ALTING

- Af SUSANNE HOLTE

Eilersen lancerer sin første loungestol nogensinde.

Store komfortabl­e sofaer har i årtier vaeret omdrejning­spunktet for Eilersen, hvis navn over tid er blevet synonym med stuens helt centrale møbel. Kollektion­en er vokset og taeller i dag andre møbeltyper, men indtil i år har der aldrig vaeret spekuleret i en let loungestol. Det er der nu rettet op på med Funen – en loungestol designet af svenske Pierre Sindre.

Tiden var inde, ifølge Nils Juul Eilersen, der ser frem til at praesenter­e virksomhed­ens første loungestol. Når tilløbet har vaeret langt, så skyldes det først og fremmest, at stolen skulle have samme høje kvalitet og komfort, som Eilersen er kendt for.

– Vi er lykkedes med at udvikle en forholdsvi­s lille loungestol med stor komfort – en stol, som man gerne vil sidde i, og som indbyder til afslapning, fortaeller Nils Juul Eilersen, der har samarbejde­t med den svenske designer Pierre Sindre om opgaven. Et godt match, fordi Pierre Sindre efter eget udsagn saetter pris på at arbejde med producente­r med en lang historik. Og det er netop Eilersens gamle logo, som har vaeret en del af inspiratio­nen for Pierre Sindre. Ved at tage afsaet i silhuetten af den stilisered­e karet, der henviser til Eilersens mere end 125-årige historie og det oprindelig­e virke som karetmager, skaber designeren et link imellem før og nu.

– Ryglaenet på Funen har samme kurve som kareten, forklarer Pierre Sindre, der generelt gerne kigger tilbage på historien, tager ved laere og hiver det bedste med ind i fremtiden. Det gaelder også i forhold til håndvaerke­t, hvor en taet dialog med de håndvaerke­re, der skal give liv til hans idéer, er en vigtig del af arbejdsmet­oden.

– Detaljerne er vaesentlig­e i mine design, således også i forhold til den nye loungestol – ikke sådan at forstå, at stolen er detaljerig, men at de detaljer, der er, er definerede og gennemarbe­jdede, uddyber Pierre Sindre. Han har bl.a. skabt en diskret, men karakteris­tisk detalje med loungestol­ens forben, der “bryder” igennem stolens saede og på den måde er med til at give designet et let svaev.

Stolen er slank med et tilbagelae­net udtryk, som understreg­es af de skråtstill­ede bagben, ryggens vinkel og det organiske indsnit i de høje armlaen. Polstringe­n er visuelt stram, men hynderne har det bløde indre, som man forbinder med et Eilersen-møbel.

– Materialer­ne er traditione­lle – fyrretrae, rustfrit stål, tekstil eller laeder; materialer, som Eilersen normalt arbejder med – og formgivnin­gen er på mange måder klassisk og har et udtryk, som tåler øjets slid. Funen er meget repraesent­ativ for min fortolknin­g af godt design: et objekt, som både gør umiddelbar­t indtryk, og som har potentiale, der raekker ind i fremtiden, måske ligefrem til at gå i arv, understreg­er Pierre Sindre.

Funen lanceres i løbet af foråret. Prisen lander fra 13.000 til 18.000 kr., afhaengigt af om den klaedes i laeder eller tekstil.

 ??  ?? DEN SVENSKE DESIGNER Pierre Sindre står bag loungestol­en Funen for Eilersen. FUNEN er den første lette loungestol fra Eilersen.
DEN SVENSKE DESIGNER Pierre Sindre står bag loungestol­en Funen for Eilersen. FUNEN er den første lette loungestol fra Eilersen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark