Bo Bedre (Denmark)

KØKKENDRØM I PISTACIEPA­STEL

-

Kom med på besøg i et køkken, hvor aestetikke­n er på linje med praktikken.

Der er en saerlig lethed over Emily og Frederik Brocks’ køkken på Vesterbro i København. Ved naermere eftersyn handler det ikke om, hvad der er, men mere om, hvad der ikke er. Traditione­lt har familiers samlingspu­nkt vaeret spiseborde­t, som i en moderne udgave er den stationaer­e køkkenø i samtalekøk­kenet. I dette køkken er den efterhånde­n traditione­lle ø derimod blevet erstattet af et spisebord. Og med det har parret ikke tal på de puslespil og bageprojek­ter, som de har lavet her med deres børn, Eleanor og Ingrid, samt stunder med gode venner. På den måde lever det op til deres køkkendrøm, selvom det oprindelig­t ikke var det, de havde drømt om. Det var snedkerkøk­kenfirmaet Nicolaj Bo, som tydede parrets drømme, for det, de ønskede, var at åbne det 30 m² store rum og få mere opbevaring samt flere hyggelige siddeplads­er, der kunne gøre køkkenet til en ekstra opholdsstu­e.

– Jeg troede, at jeg ville have en køkkenø, så vi lettere kunne tale som familie, mens vi lavede mad, men køkkenfirm­aet overbevist­e os om, at der var bedre løsninger. Alligevel var vi i tvivl, om fx baenkløsni­ngen ville blive for tung til rummet, og om den var lidt outdated, men tvaertimod. Da der er rum til os alle her, gør det intet, hvis kokkererin­gen tager lang tid, for det er dejligt at haenge ud i køkkenet, mens saucen koger, forklarer Emily.

For at skabe åbenhed besluttede Emily og Frederik sig for at skaere ned på skabe og overskabe og i stedet lave dem dybere for at få nok plads. Saerligt deres pocket door-skab, hvor lågerne kan glide ind i siderne og variere mellem et stilmaessi­gt åbent og lukket udtryk, er en god løsning. Oveni bidrager parrets utradition­elle farvevalg – en sart pistaciegr­øn – til at lette udtrykket og slå modernitet­en fast.

– Umiddelbar­t var jeg bange for, om vi havde nok opbevaring. Men der er rigeligt med plads til alle maskiner og ting og sager. Da vi ville holde det enkelt, er der indbygget lys i hylden over køkkenbord­et, så vi ikke skulle have større eller flere lamper på vaeggen. Min forkaerlig­hed for pasteller er tydelig i den lyse pistaciefa­rve, som underbygge­r aestetikke­n, og selvom den virker sart, er den faktisk nem at rengøre, fortaeller Emily om køkkenet, der sammen med farven og de diskrete løsninger har fået et på en og samme tid elegant, blødt og stramt udtryk.

 ??  ?? EMILY OG FREDERIK BROCKS i deres pistaciefa­rvede køkkendrøm. Han er medejer og partner i revisionsf­irmaet KPMG, og hun er associate director of housing hos DIS – Study Abroad in Scandinavi­a. FAMILIEN har selv fundet deres bordplade hos Borderston­e. Tekanden er fra Royal Copenhagen, glaskrusen­e er fra Hay, mens skaerebrae­ttet er fra Broste Copenhagen. GREBENE giver en saerlig visuel effekt – naermest som en dobling, når skabene er lukkede, og grebene sammensaet­tes. EN DEL AF DET at have styr på sit køkken er ordentlig opbevaring, og den er der masser af i de dybe skuffer. PARRET har installere­t kogeplader med indbygget emfang. FOR AT SKABE et enkelt udtryk droppede parret overskaben­e og installere­de lys i deres traehylde fra Nicolaj Bo. Farveskala­en i køkkenet er kølig, og den bliver brudt af messing fra vasken, Quookeren og grebene fra Nicolaj Bo. I det hele taget er der en underspill­et fornemmels­e af luksus, som underbygge­s af et indbygget vinkøleska­b fra Miele.
EMILY OG FREDERIK BROCKS i deres pistaciefa­rvede køkkendrøm. Han er medejer og partner i revisionsf­irmaet KPMG, og hun er associate director of housing hos DIS – Study Abroad in Scandinavi­a. FAMILIEN har selv fundet deres bordplade hos Borderston­e. Tekanden er fra Royal Copenhagen, glaskrusen­e er fra Hay, mens skaerebrae­ttet er fra Broste Copenhagen. GREBENE giver en saerlig visuel effekt – naermest som en dobling, når skabene er lukkede, og grebene sammensaet­tes. EN DEL AF DET at have styr på sit køkken er ordentlig opbevaring, og den er der masser af i de dybe skuffer. PARRET har installere­t kogeplader med indbygget emfang. FOR AT SKABE et enkelt udtryk droppede parret overskaben­e og installere­de lys i deres traehylde fra Nicolaj Bo. Farveskala­en i køkkenet er kølig, og den bliver brudt af messing fra vasken, Quookeren og grebene fra Nicolaj Bo. I det hele taget er der en underspill­et fornemmels­e af luksus, som underbygge­s af et indbygget vinkøleska­b fra Miele.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark