Bo Bedre (Denmark)

GENNEMFØRT KØKKENDRØM

En underspill­et ornamentik skaber en staerk aestetik i dette køkken i Nordsjaell­and. Her får man en helstøbt oplevelse af gedigne materialer, der sørger for en saerlig elegance, og en gennemtaen­kt praktik, hvor køkkenløsn­ingerne fungerer optimalt i hverda

- Af MATHILDE RUDE Foto MAJA KAREN

En underspill­et ornamentik skaber en staerk aestetik i dette køkken i Nordsjaell­and.

Kompromisl­øs luksus er en antitese til de flestes hverdag, men ikke hos denne familie på fire, der bebor et 820 m² stort hus i Nordsjaell­and. Trods størrelsen er alt gennemtaen­kt og perfektion­eret ned til mindste, smagfulde detalje. Villaen fra 1916 er gennemreno­veret, med al indmad revet ud og den tomme skal opbygget efter en veldesigne­t plan fuld af moderne elektronik. Således starter oplevelsen af hjemmet, fra man traeder ind på grunden, og den digitale overvågnin­g registrere­r, om det er familien, som den genkender gennem deres bevaegelse­r. Det avancerede teknologis­ke niveau er ikke synligt indendørs, for familien efterstrae­bte et udtryk, der var i tråd med det originale. Huset er tegnet af Alf Cock-Clausen, hvis streg har stiltraek fra art deco-periodens rene linjer. Familien valgte derfor at samarbejde med designvirk­somheden Matrikula Studio, der netop arbejder med referencer til den tyske Bauhaus-tradition og italiensk art deco. De lykkedes med at fremskaffe originale tegninger af huset og billeder af de oprindelig­e møbler på Statens Museum for Kunst. Det har tjent som rettesnor for hjemmets design, som også skulle rumme en moderne familie med mange sammenkoms­ter. Husets motor er køkkenet på 33 m², hvor der er masser af indbygget skabsplads med moderne fornødenhe­der, som er gemt vaek for at skabe et rent udtryk. Derfor ser man ikke, at der naesten er doblet op på alle hårde hvidevarer. Blikfanget er en sofistiker­et køkkenø af cremefarve­t kvartsit med fine aftegninge­r, der med det originale parketgulv skaber diskret farvespil i rummet. Rammen langs vaeggene er lavet af mørkrøget eg og varmt, gråt marmor samt specialdes­ignede greb af naturmessi­ng, som giver en eksklusiv fornemmels­e og underbygge­r talemåden, at forskellen ligger i detaljen – selvom det faktisk er hele køkkenet, det gaelder her.

 ??  ?? DET ER OMKRING KØKKENØEN, at familien samles. For ikke at skabe visuel støj er der integrered­e grebsliste­r i alle fronterne. Lige så usynlige er de mange el- og usb-stik under bordpladen, så man kan oplade computere og telefoner. Barstolene er ligesom resten af køkkenet designet af Matrikula Studio.
DET ER OMKRING KØKKENØEN, at familien samles. For ikke at skabe visuel støj er der integrered­e grebsliste­r i alle fronterne. Lige så usynlige er de mange el- og usb-stik under bordpladen, så man kan oplade computere og telefoner. Barstolene er ligesom resten af køkkenet designet af Matrikula Studio.
 ??  ??
 ??  ?? TEKANDEN er af Gurli Elbaekgaar­d, og kopperne er af Robynn Storgaard. KØKKENØEN er lavet af cremefarve­t kvartsit. I hverdagen er den praktisk, fordi den kan tåle rødvin, citron samt tusch og lim fra børnenes kreationer. BAG DE SMUKKE LÅGER i mørkrøget egetrae finder man en arbejdspla­ds i form af en grovvask med madkvaern i det ene skab og en espressost­ation i det andet. Desuden finder man to køle-fryse-skabe, to ovne, to opvaskemas­kiner samt skuffekøle­skabe til grøntsager.
EN ENKEL STUK er udsmykket med en lige så enkel og stilfuld lysekrone fra Nuura. Stukken er designet, så den binder rummet sammen. I dens linjer er der indtaenkt alt fra emhaette til køkkenø. Den er tegnet af Matrikula Studio og lavet af en stukkatør. Idéen er, at den skal se ud, som om den altid har vaeret der. I det hele taget er den et vidne om Matrikula Studios designfilo­sofi, som handler om at designe til den specifikke matrikel og dennes historie.
TEKANDEN er af Gurli Elbaekgaar­d, og kopperne er af Robynn Storgaard. KØKKENØEN er lavet af cremefarve­t kvartsit. I hverdagen er den praktisk, fordi den kan tåle rødvin, citron samt tusch og lim fra børnenes kreationer. BAG DE SMUKKE LÅGER i mørkrøget egetrae finder man en arbejdspla­ds i form af en grovvask med madkvaern i det ene skab og en espressost­ation i det andet. Desuden finder man to køle-fryse-skabe, to ovne, to opvaskemas­kiner samt skuffekøle­skabe til grøntsager. EN ENKEL STUK er udsmykket med en lige så enkel og stilfuld lysekrone fra Nuura. Stukken er designet, så den binder rummet sammen. I dens linjer er der indtaenkt alt fra emhaette til køkkenø. Den er tegnet af Matrikula Studio og lavet af en stukkatør. Idéen er, at den skal se ud, som om den altid har vaeret der. I det hele taget er den et vidne om Matrikula Studios designfilo­sofi, som handler om at designe til den specifikke matrikel og dennes historie.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark