Bo Bedre (Denmark)

ET INDBYDENDE TRAEKØKKEN

Med skydelåger og trae har Sofie Ene Wichmann skabt et stilrent og luksuriøst udseende traekøkken i varme farver. Her er der fokus på et køkkenliv med funktional­itet i højsaedet.

- Af GLOTTIPRES­S Tekst MATHILDE RUDE Foto ANDREAS MIKKEL HANSEN

Sofie Ene Wichmann har skabt et stilrent og luksuriøst traekøkken, som samtidig fungerer godt i hverdagen.

Med introdukti­onen af køkken-alrummet i vores boliger er der løbende kommet større krav til indretning­en af det multifunkt­ionelle rum. Både visuelt og praktisk. For mange familier er det rummet, hvorom alting udspiller sig, da det på en og samme tid er stedet, hvor der laves mad, og hvor man er social. Netop det har Sofie Ene Wichmann øje for. Hun står bag snedkervir­ksomheden Custom CPH, som udvikler køkkener og skabsmøble­r samt specialdes­ignede fronter og totalløsni­nger, der kan kombineres med andre køkkensyst­emer. Det er der mange virksomhed­er, der gør, men tanken bag hendes er, at alle skal have råd til et flot køkken. Derfor bliver hendes highend-løsninger lavet med materialer fra og på snedkervae­rksteder i de baltiske lande. Men uden at gå på kompromis med kvaliteten. Eller funktional­iteten. Eller aestetikke­n. Et eksempel på hendes evne til at taenke i helheder og skabe et gennemført køkken er hendes eget. Det er placeret i villaen nord for København, hvor også hendes mand, Kim, og børnene Katinka på 15 år og Wilbert på 9 år er taenkt ind i forhold til at røre i gryder og snitte gulerødder. Ser man rundt i rummet, er der en saerlig stoflig fornemmels­e, som er skabt af trae. Samtidig er der en flot balance mellem designets rene, skarpe linjer og naturligt, menneskeli­gt liv, for i skabene er der løsninger med skydelåger, hvor man kan kigge ind til alt det, der er gemt bag lågerne, afhaengigt af hvilken side de er skudt til.

– Et køkken er ikke bare et køkken. Det er et møbel, der skal vaere smukt og praktisk og fungere til hverdag og fest. På den måde er det et komplekst design, fordi det skal indeholde en lang raekke funktioner, som skal vaere integrered­e for at gøre det praesentab­elt. Det kraever, at man gennemtaen­ker, hvordan ens arbejdsgan­ge i køkkenet er, samt hvordan man skaber orden. Her er skydelåger en fantastisk løsning, og hos os gemmer vi køkkenmask­iner og hverdagsti­ng som krukker, gryn og olie vaek bag dem, ligesom vi bare ved at flytte en låge får ekstra bordplads i dybden, forklarer Sofie, der også har integreret et loftsemfan­g i køkkenskab­et ud fra en holdning om, at der findes få kønne emfang. På den måde er der mange raffinered­e detaljer, som viser Sofies eminente forståelse af at få funktional­itet og design til at spille formfulden­dt sammen.

 ??  ??
 ??  ?? I FORHOLD TIL køkkenets udtryk har Sofie vaeret saerlig opmaerksom på traeets årer, der løber fra gulv til loft. Også de hårde hvidevarer fra Gaggenau er saerligt udvalgt pga. design og kvalitet. Lyskilder er vigtige for en arbejdspla­ds som et køkken, og derfor er spots diskret integreret i skabene. Frugtlygte­n af Le Klint er brugt som visuelt blikfang over køkkenbord­et, som parret har istandsat, efter at det har stået i en stald i Nordjyllan­d i 100 år. Syverstole­n af Arne Jacobsen var parrets første køb, og den har fulgt dem siden. Den lyse keramikskå­l er fra Frama, den sorte marmorskål er fra Louise Roe, og tekanden er fra Bodum. I SOFIE ENE WICHMANNS KØKKEN er der både styr på detaljer og helhedsind­tryk. Det enkle spaekbraet er fra Frama, mens det lyseblå service er fra Louise Roe.
I FORHOLD TIL køkkenets udtryk har Sofie vaeret saerlig opmaerksom på traeets årer, der løber fra gulv til loft. Også de hårde hvidevarer fra Gaggenau er saerligt udvalgt pga. design og kvalitet. Lyskilder er vigtige for en arbejdspla­ds som et køkken, og derfor er spots diskret integreret i skabene. Frugtlygte­n af Le Klint er brugt som visuelt blikfang over køkkenbord­et, som parret har istandsat, efter at det har stået i en stald i Nordjyllan­d i 100 år. Syverstole­n af Arne Jacobsen var parrets første køb, og den har fulgt dem siden. Den lyse keramikskå­l er fra Frama, den sorte marmorskål er fra Louise Roe, og tekanden er fra Bodum. I SOFIE ENE WICHMANNS KØKKEN er der både styr på detaljer og helhedsind­tryk. Det enkle spaekbraet er fra Frama, mens det lyseblå service er fra Louise Roe.
 ??  ?? SKABSLÅGER­NE I KØKKENET kan skydes frem og tilbage afhaengigt af et praktisk eller visuelt behov.
Her er der dog også flot bag lågerne med vandglas fra Holmegaard, en tekande fra Menu, en vandkaraff­el fra Spring Copenhagen, en Cylinda-line-kande fra Stelton og en glasbonbon­niere fra Lyngby Porcelaen. Som et gyldent indslag har Sofie valgt messing på vasken fra Ono, på skuffernes greb samt på Quooker-armaturet. Emfanget fra Witt er integreret i skabet på elegant vis. SPAEKBRAET­TET er inspireret af gamle køkkener fra 1950’erne, hvor man kunne traekke det ud under bordpladen. BESTIKOPDE­LINGEN indbyder til, at alle holder orden i skufferne, som opbevarer familiens tidløse bestik designet af Kay Bojesen.
SKABSLÅGER­NE I KØKKENET kan skydes frem og tilbage afhaengigt af et praktisk eller visuelt behov. Her er der dog også flot bag lågerne med vandglas fra Holmegaard, en tekande fra Menu, en vandkaraff­el fra Spring Copenhagen, en Cylinda-line-kande fra Stelton og en glasbonbon­niere fra Lyngby Porcelaen. Som et gyldent indslag har Sofie valgt messing på vasken fra Ono, på skuffernes greb samt på Quooker-armaturet. Emfanget fra Witt er integreret i skabet på elegant vis. SPAEKBRAET­TET er inspireret af gamle køkkener fra 1950’erne, hvor man kunne traekke det ud under bordpladen. BESTIKOPDE­LINGEN indbyder til, at alle holder orden i skufferne, som opbevarer familiens tidløse bestik designet af Kay Bojesen.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark