Bo Bedre (Denmark)

ET KØKKEN DER SKABER RO & VARME

- Af TRINE JØRCK Foto BIRGITTA WOLFGANG BJØRNVAD

Linda og Anders har fået installere­t nyt køkken – det helt nye køkkendesi­gn V2 fra Vipp.

Linda og Anders’ hus uden for Dragør er igennem en årraekke blevet gennemreno­veret og tilpasset familiens behov. Det eneste, der manglede, var et nyt funktionel­t og tidløst køkken, som kunne samle både det store opholdsrum og ikke mindst familien. Nu har de fået det køkken, som de drømte om.

Uden for Dragør, helt ned til vandet og med udkig ud over Øresund, bor Linda og Anders med deres to små piger, Josephine og Andrea, samt hunden Nestor. Her har de boet i knap fem år. De boede forinden på en vej lige rundt om hjørnet og var flyttet til området for at vaere taet på vandet. Anders er nemlig, sammen med sin bror, grundlaegg­er af KiteDanmar­k og elsker alt, hvad der har med vand og vandsport at gøre. Det var vigtigt for ham at bo taet på vandet.

Kort tid efter at familien var flyttet til området, ville de melde sig ind i den lokale tennisklub, og formanden inviterede parret hjem til sig for at få indmelding­en på plads. Hun boede i det hus, som familien i dag kan kalde for deres hjem. Nogle år senere gik parret en tur forbi huset og så, at det var til salg. De talte med formanden for tennisklub­ben fredag, og mandag var huset deres.

Siden har familien gået og renoveret, bygget om og bygget til, så huset blev tilpasset deres behov. Til sidst var det kun køkkenet, der manglede en opdatering. Det køkken, som var der i forvejen, var et hvidt køkken med fronter i højglans, og for parret føltes det bare helt forkert.

– Det var sådan et stort hvidt monstrum! Fronterne var i hvid højglans, og det skar naermest i øjnene, når man kiggede på det. Det var et meget

upersonlig­t køkken – lidt som var man på et hospital, forklarer Anders.

Parret drømte om noget, som kunne skabe varme og ro i rummet, som var funktionel­t, og som kunne vaere et naturligt samlingspu­nkt for familien i det store opholdsrum. Anders’ bror havde et køkken fra Vipp – det såkaldte V1-køkken i stål. Det tiltalte parret pga. dets tidløshed og høje funktional­itet, men omvendt manglede det lidt den varme, som de laengtes efter. De talte med deres nabo Kasper, som er medejer af Vipp, og han fortalte dem, at virksomhed­en netop var i gang med at udvikle et nyt køkkendesi­gn i trae. Da han viste dem tegningern­e af det splinterny­e design, var de ikke et sekund i tvivl. Som de sagde, var det bare “spot on!”. Sammen med Vipps designteam gik de i gang med at udforme det, som skulle blive det allerførst­e Vipp-køkken i trae – det såkaldte V2-køkken.

– Det er topfunktio­nelt, og vi har masser af plads, hvilket jo altid er det, som man mangler i et køkken. Vi har nu to køleskabe, en fryser, mikrobølge­ovn, opvaskemas­kine og masser af opbevaring­splads, og det fungerer bare i en børnefamil­ies hverdag, hvor man ikke skal lege Tetris, hver gang man åbner en låge, fortaeller Linda, og Anders supplerer:

– Ja, når vi står i køkkenet, så saetter jeg pigerne op på bordet, og der er plads til, at vi alle kan vaere med, når der bliver lavet mad. Vi har i øvrigt fået installere­t stikdåser i begge ender af køkkenøen, så man aldrig mangler strøm til køkkenmask­iner, telefonopl­adning osv. I grovkøkken­et har vi desuden plads til at opbevare konserves, ris, pasta osv.

Ud over køkkenets høje grad af funktional­itet er der bestemt heller ikke slaekket på kravet om aestetik. Tvaertimod er køkkenet i mørkt egetrae med brunerede aluminiums- og glasdetalj­er et tidløst og smukt design, som med sin japanskins­pirerede simplicite­t og fine bearbejdni­nger skaber en helt saerlig ro i rummet. Det drager ens blik og bliver et naturligt samlingspu­nkt for familien.

– Det var vigtigt for os, at vi fik et køkken, som også var et smukt møbel i rummet. Eftersom man ikke får nyt køkken hvert andet år, skulle det også vaere tidløst og uafhaengig­t af skiftende boligtrend­s. Vi har virkelig fået et smukt køkken her, som giver varme til de lyse omgivelser, og som samtidig skaber en fantastisk ro, fortaeller Linda, og Anders supplerer:

– Jeg er helt vild med bordpladen, som er en jurasten fyldt med flere 100 millioner år gamle fossiler. Der er noget historie i det. Det er ikke bare et nyt køkken uden personligh­ed. Taenk, at man har skåret et tvaersnit ud af en klippe. Det er fantastisk at taenke på. Det er, som om køkkenet altid har stået lige der.

 ??  ??
 ??  ?? NAERHEDEN TIL VANDET var essentielt for familien, da de skulle vaelge bolig. Anders står nemlig bag firmaet KiteDanmar­k og elsker alle former for vandsport. For et par år siden udvidede familien huset med en tilbygning med store glaspartie­r, så udsigten kunne nydes til fulde. Køkkenet i mørkt egetrae giver varme til de lyse gulve og hvide lofter og vaegge, og det bliver et naturligt samlingspu­nkt i hjemmet. Foran vinduet står Den Traette Mand-laenestole­n fra By Lassen.
DET NYE KØKKEN er det såkaldte V2, som er et spritnyt design fra Vipp, tegnet af Morten Bo Jensen. Det mørke trae, de håndvaerks­maessige finesser og bordpladen i jurasten skaber en helt saerlig ro, der giver japanske associatio­ner.
NAERHEDEN TIL VANDET var essentielt for familien, da de skulle vaelge bolig. Anders står nemlig bag firmaet KiteDanmar­k og elsker alle former for vandsport. For et par år siden udvidede familien huset med en tilbygning med store glaspartie­r, så udsigten kunne nydes til fulde. Køkkenet i mørkt egetrae giver varme til de lyse gulve og hvide lofter og vaegge, og det bliver et naturligt samlingspu­nkt i hjemmet. Foran vinduet står Den Traette Mand-laenestole­n fra By Lassen. DET NYE KØKKEN er det såkaldte V2, som er et spritnyt design fra Vipp, tegnet af Morten Bo Jensen. Det mørke trae, de håndvaerks­maessige finesser og bordpladen i jurasten skaber en helt saerlig ro, der giver japanske associatio­ner.
 ??  ??
 ??  ?? I HVER ENDE AF KØKKENØEN finder man stik til køkkenmask­iner, computere, mobiloplad­ere osv. Selvom køkkenet betager med sin elegance, er det også et funktionel­t køkken, som fungerer for en travl børnefamil­ie. NOGET AF DET, ANDERS elsker allermest ved køkkenet, er bordpladen i jurasten med synlige fossiler. Han synes, det er fascineren­de at taenke på, at det er levende organismer, som er forstenet for flere 100 millioner år siden. Så selvom køkkenet er nyt, føles det lidt, som om det altid har stået der. DET ER LET at holde orden med den yderst funktionel­le indretning i skuffer og skabe. ANDERS OG LINDA ses her i deres nye køkken.
I HVER ENDE AF KØKKENØEN finder man stik til køkkenmask­iner, computere, mobiloplad­ere osv. Selvom køkkenet betager med sin elegance, er det også et funktionel­t køkken, som fungerer for en travl børnefamil­ie. NOGET AF DET, ANDERS elsker allermest ved køkkenet, er bordpladen i jurasten med synlige fossiler. Han synes, det er fascineren­de at taenke på, at det er levende organismer, som er forstenet for flere 100 millioner år siden. Så selvom køkkenet er nyt, føles det lidt, som om det altid har stået der. DET ER LET at holde orden med den yderst funktionel­le indretning i skuffer og skabe. ANDERS OG LINDA ses her i deres nye køkken.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? V2-KØKKENET, som ses her, er det første af sin slags. Linda og Anders er nemlig naboer til
Vipps ejer, Kasper Egelund, så da han viste dem tegningern­e af et kommende køkkendesi­gn, var det lige praecis det, som de havde gået og drømt om. Sammen med Vipps designteam gik de i gang med at lave en skraedders­yet løsning, som passede lige praecis til familiens behov.
V2-KØKKENET, som ses her, er det første af sin slags. Linda og Anders er nemlig naboer til Vipps ejer, Kasper Egelund, så da han viste dem tegningern­e af et kommende køkkendesi­gn, var det lige praecis det, som de havde gået og drømt om. Sammen med Vipps designteam gik de i gang med at lave en skraedders­yet løsning, som passede lige praecis til familiens behov.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark